Sri Lanka Experience 19 dagen, periode mei-okt.

vanaf 2738
Vanafprijs in euro is per persoon o.b.v. 2 personen in een 2-persoonskamer in ‘Midrange’ hotels. Inclusief intercontinentale retourvlucht. De prijzen van vluchten veranderen voortdurend. Vanafprijs is niet gescand op actualiteit of beschikbaarheid van de intercontinentale retourvlucht. Klik op de tab ‘onze hotels', voor de voorbeeld hotels. Exclusief boekingskosten 35 per boeking, calamiteitenfonds 2,50 per boeking en SGR bijdrage 5 per persoon.
Route op kaart
Klik op de hotelcategorie van uw voorkeur. Alle prijzen, ook uw aanpassingen zijn daarop gebaseerd. Wijzigt u de categorie, dan moet u uw aanpassingen opnieuw toevoegen.
Vanafprijs in euro is per persoon o.b.v. 2 personen in een 2-persoonskamer in ‘Midrange’ hotels. Inclusief intercontinentale retourvlucht. De prijzen van vluchten veranderen voortdurend. Vanafprijs is niet gescand op actualiteit of beschikbaarheid van de intercontinentale retourvlucht. Klik op tab ‘onze hotels', voor de voorbeeld hotels. Exclusief boekingskosten 35 en calamiteitenfonds 2,50 per boeking.
Deze gegevens bepalen de prijs die we u tonen bij het zoeken en boeken. We onthouden deze gegevens om ook bij een volgend website bezoek direct de juiste prijzen te kunnen tonen.
Vul hier de juiste gegevens van uw reisgezelschap in. Leeftijden die gelden op het moment van reizen. Mogelijke kortingen verwerken we o.b.v. deze gegevens.
Kandy
Kandy
Kandy
Sigiriya Rock (Leeuwenrots)
Kandy
Anuradhapura
Kandy
Trincomalee strand
Kandy
Olifanten spotten op safari
Kandy
Galle

Kies de hotels in Sri Lanka die bij u passen

Het kiezen van de juiste hotels voor uw Sri Lanka rondreis is altijd spannend. De juiste hotelkeuze draagt immers ook in belangrijke mate bij aan uw reiservaring, ongeacht het beschikbare budget. Op elke Sri Lanka rondreis van HelloBeautifulWorld kunt u kiezen uit 3 hotel categorieën. We hebben alle hotels persoonlijk gekozen. Klik op ‘bekijk hotels’ en u ziet alle door ons geselecteerde hotels in Vietnam, per categorie in de handige hotel vergelijker.

Hotel vergelijker Sri Lanka

Per plaats in Sri Lanka, op alfabetische volgorde, kunt u al onze hotels in Sri Lanka vergelijken. Per categorie staan ze per plaats naast elkaar. Soms zijn er per plaats meerdere hotels. In een enkel geval gebruiken we in een plaats hetzelfde hotel in verschillende categorieën. Mocht een hotel bij boeking niet beschikbaar zijn, dan boeken we voor u een vergelijkbaar hotel. Dit doen we in overleg met u.

Kinderen

Belangrijk

lees meerlees minder

Grensdocumenten

Reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit hebben een paspoort nodig dat na terugkomst in Nederland of België nog 6 maanden geldig is en minimaal twee lege pagina’s heeft. U heeft ook een visum nodig.

Het toeristenvisum van Sri Lanka kunt u zelf online aanvragen via de ‘online visum applicatie van Sri Lanka’ (ETA: Electronic Travel Authority): http://www.eta.gov.lk/slvisa/. De ETA (het visum) is 30 dagen geldig en kost 50 Usd per persoon. Kinderen onder de 12 jaar (op het moment van reizen) krijgen altijd een gratis visum. Uw visumaanvraag wordt doorgaans binnen 3 dagen afgehandeld. Wij raden u dringend aan dit ruim van tevoren te regelen (vanaf 90 dagen voor vertrek) en in elk geval uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek. Nb. Op de website kiest u voor ‘Apply for an individual’. Het visum wordt per e-mail naar u toegestuurd. U kunt geen visum aanvragen op de luchthaven, dit moet u voor vertrek regelen!

Blijft u langer dan 30 dagen in Sri Lanka of mocht de online aanvraag niet lukken? Dan dient u het visum bij de ambassade van Sri Lanka in Den Haag of Brussel te regelen. Uw visum komt meteen in uw paspoort te staan en is 30 tot 90 dagen geldig. Om het visum aan te vragen, vult u een visum aanvraagformulier in en neemt u het volgende mee: vliegticket van heen- en terugvlucht, paspoort, twee pasfoto’s en recent bankafschrift. U gaat zelf naar de ambassade. Na ongeveer 4 dagen kunt u uw paspoort met visum weer ophalen. Hier zijn servicekosten aan verbonden.

U kunt uw visum ook laten regelen door de VisumCentrale. U betaalt dan wel bemiddelingskosten.

Heeft u geen Nederlands paspoort, dan adviseren we u om contact op te nemen met de ambassade van Sri Lanka:

Ambassade van Sri Lanka in Nederland:
Jacob de Graefflaan 2
2517 JM Den Haag
Tel: 070 365 59 10
www.visuminfo.nl/183-sri-lanka.html

Ambassade van Sri Lanka in België:
Jules Lejeunestraat 27
1050 Brussel
Tel: +32 2 344 55 85
http://www.srilankaembassy.be/index.php/visa.html

Naast het aanvragen van een visum dient u tevens een Arrival Card in te vullen. Dit online formulier kunt u minimaal 7 dagen voor vertrek invullen via de volgende link: https://eservices.immigration.gov.lk/emb/eEmbarkation/'#/home-page. Heeft u uw visum zelf online aangevraagd en al de bevestigingsmail hiervan ontvangen? In deze mail vindt u tevens een link naar de Arrival Card. U wordt dan direct naar de juiste pagina geleid. U weet dat de Arrival Card goed is verwerkt, als u via een e-mail een referentienummer toegestuurd krijgt. Het is tevens mogelijk om een Arrival Card in te vullen op het vliegveld in Sri Lanka, mocht u het niet prettig vinden het formulier online in te vullen. We raden echter aan om dit al voor vertrek online te doen om onbezorgd op reis te kunnen gaan.

Geld

De lokale munteenheid van Sri Lanka is de Sri Lankaanse Roepie (LKR). De munteenheid is onderverdeeld in munten en biljetten. Er zijn munten van 25 cent tot 10 Roepie en biljetten van 20 tot 5.000 Roepie. Eind maart 2024 is 1 euro ongeveer 327 Roepie waard.

Pinnen
In Sri Lanka, vooral in de grote steden, is het mogelijk om Sri Lankaanse Roepies op te nemen met uw pinpas waar het Cirrus of Maestro logo op staat. Houdt u er rekening mee dat geldautomaten soms niet werken of leeg zijn, vooral tijdens het weekend en feestdagen. Daarnaast is het niet vanzelfsprekend dat er een pinautomaat is in kleinere steden. Wanneer u pint, worden er per bank verschillend, kosten berekend. Ook heeft u te maken met een maximumbedrag dat u kunt pinnen per dag. Veel Nederlandse banken hebben een beveiliging op de pinpas, waardoor het niet mogelijk is om automatisch buiten Europa te pinnen. Zorgt u ervoor dat u tijdig ‘Buiten Europa’ activeert voor uw pinpas.

Cash
Hoewel pinnen in veel plaatsen mogelijk is, adviseren wij u om ook contant geld mee te nemen op uw reis, in euro’s, US Dollars of Sri Lankaanse Roepies. U kunt de Sri Lankaanse Roepies in Nederland kopen bij bijv. het GWK of bij uw bank. Let op! Per persoon mag je een maximum van 5.000 Roepie vrij in- en uitvoeren.
Neem kleine coupures van US Dollars en euro’s mee; deze worden overal geaccepteerd en zijn gemakkelijk in te wisselen bij een bank of een wisselkantoor. Let er wel op dat de biljetten puntgaaf zijn, anders bestaat de kans dat ze geweigerd worden. Met de US Dollar en de euro kunt op steeds meer plaatsen in Sri Lanka betalen. Houd u er wel rekening mee dat de koers voor buitenlandse valuta vaak ongunstig is ten opzichte van de Sri Lankaanse Roepie.
Als u euro’s of dollars wilt omwisselen in Sri Lankaanse Roepie, raden wij u aan om dit te doen bij grotere banken of bij wisselkantoren. Wissel uw geld niet in bij straatwisselaars. Ze lijken op het eerste gezicht een betere koers te geven, maar er zit een grote kans in dat u vals geld ontvangt.

Creditcard
Wij adviseren u om uw creditcard mee te nemen. U kunt gebruik maken van Visa en Mastercard. Directe betalingen met uw creditcard kosten u een paar procent commissie. Pinnen met uw bankpas is goedkoper dan met uw creditcard.
In duurdere hotels, restaurants en winkels kunt u steeds vaker betalen met uw creditcard. Bij de duurdere hotels is het gebruikelijk dat er bij de incheck een borg betaald wordt. Deze staat garant voor eventuele kosten die u maakt in het hotel. De hoogte van de borg verschilt per hotel. U kunt de borg contant betalen of uw creditcard gebruiken.
In veel dorpen en kleinere steden kunt u alleen betalen met contant geld.

Geld wisselen op het vliegveld
Het is mogelijk geld te wisselen op het vliegveld. Ook bij vertrek kunt u hier uw roepies weer terug wisselen naar euro’s.

Gezondheid

Wanneer u een reis heeft geboekt naar Sri Lanka, raden wij u aan contact op te nemen met uw lokale GGD, het Tropencentrum of uw huisarts om de meest up-to-date gezondheidsinformatie te krijgen. Voor Sri Lanka worden de volgende inentingen aanbevolen: DTP en Hepatitis A. Bij een verblijf van twee weken of langer wordt de inenting voor buiktyfus ook aangeraden. In het land komt geen gele koorts voor. Echter, als u vanuit een gele koorts gebied komt, is vaccinatie verplicht. Malaria komt volgens medische instanties sinds 2016 niet meer voor in Sri Lanka. Het preventief slikken van malariapillen wordt daarom ook niet geadviseerd (dit wel bespreken met uw lokale GGD etc.). Ook Dengue fever komt voor in Sri Lanka. Zika virus komt sporadisch voor.

Om u tegen muggen te beschermen is het belangrijk dat u zich altijd goed insmeert met een antimuggenmiddel met DEET erin. Ook helpen bedekkende kleding en het slapen onder een klamboe of in een airconditioned ruimte. Muggen bijten vooral wanneer de schemering inzet rond 17 uur, dus vooral dan is het belangrijk om u extra goed in te smeren. We raden u aan om ijsblokjes, rauw vlees, rauwkost en melkproducten te vermijden. Het kraanwater in Sri Lanka is niet drinkbaar. Wees u ervan bewust dat het in Sri Lanka minder hygiënisch is dan in Nederland. Mocht u last krijgen van diarree en houdt het meer dan twee dagen aan, neem dan contact op met een arts.

Veiligheid

Sri Lanka is een betrekkelijk veilig land om te bereizen. Houdt u wel in gedachten dat het een arm land is. Het land heeft, net zoals veel andere landen, met criminaliteit te maken. Denk daarbij aan zakkenrollers en wisseltrucs. Daarom adviseren we u om tijdens uw reis uw waardevolle spullen en bagage goed in de gaten te houden; draag het liefste uw rugzak op uw buik en geld en mobiele telefoon in een moneybelt. Verder is het verstandig om overdag te pinnen en sieraden thuis te laten. Veel hotels beschikken over een kluisje, waarin u uw waardevolle spullen, zoals paspoort en reisdocumenten, kwijt kunt.

Wij adviseren u om niet alleen in de nacht over straat te lopen en afgelegen gebieden te vermijden. U kunt een taxi nemen. Let wel op of dit een officiële taxi is. Anders loopt u de kans dat u teveel betaalt.

Ik ga op reis

lees meerlees minder

Ik ga op reis en neem mee

Bagageadvies
Het advies dat u nu leest is een heel persoonlijk advies. Na tientallen jaren veel zakelijk en privé reizen, heb je een bepaalde routine ontwikkeld in wat je meeneemt op reis, waarin je het meeneemt en hoe je het inpakt. Die routine deel ik graag met u.

Koffer, reistas of toch rugzak
Ongeacht wat uw voorkeur heeft, het allerbelangrijkste vind ik dat bagage waterdicht moet zijn, zo licht mogelijk en flexibel en dat ritsen, naden en sluitingen van topkwaliteit zijn. Dat er goedlopende onverslijtbare wielen onder zitten, dat vuil en vlekken geen probleem zijn, dat er voldoende in kan, en dat de bagage ook op afstand herkenbaar is.

Hoe pak ik alles in
Bijna alles wat ik meeneem en inpak, zit mooi gesorteerd in aparte zakken met ritsen. Delicate kleding en shirts gaan gevouwen en gestreken in een speciale ‘overhemdenzak’. Verpakken in aparte zakken is superhandig als je snel wil in- en uitpakken. Bovendien past er meer in je bagage.
Vloeistoffen en crèmes in tubes, flesjes of potjes gaan eerst in goed afsluitbare plastic zakken. U zult niet de eerste zijn met een volledig ‘ondergelopen’ toilettas of nog erger koffer of reistas, na een intercontinentale vlucht. De luchtdruk aan boord van een vliegtuig is lager, dus die vloeistof of crème drukt zichzelf naar buiten. Let ook op dit fenomeen als u naar hooggelegen gebieden reist of een pas van meer dan 2000 meter over gaat