Japan rondreizen

Alle rondreizen kunt u zelf
online naar wens aanpassen

Onuitwisbare indrukken

jp, kyoto, maiko geisha.jpg
Geisha's, Japanse gezelschapsdames
jp, fukuoka, tocho-ji temple.jpg
Tocho-ji tempel in Fukuoka
jp, tokyo, skyline and mountain fuji.jpg
Tokyo met Mount Fuji
jp, nagayo, osu kannon.jpg
Osu Kannon tempel, Nagoya
jp, eten en drinken (1).jpg
Traditionele maaltijd in Japan
jp, miyajima, floating gate (1).jpg
Torii gate op Miyajima eiland
 

rondreis gevonden rondreizen gevonden

Haal alles uit uw Japan rondreis

Al onze Japan rondreizen zijn in balans. De rondreizen hebben die mooie mix van cultuur, natuur, kennismaken met de inwoners van de steden en de bewoners van het platteland. U bezoekt en bewondert de bekende highlights, maar er zitten ook verrassende ingrediënten in, die een rondreis naar Japan onvergetelijk maken. Onze rondreizen zijn ook in balans, omdat u er binnen de tijd die u beschikbaar heeft voor uw individuele Japan rondreis, het maximale uithaalt. We presenteren onze rondreizen in de volgorde van de tijd die u beschikbaar heeft. Dus eerst de kortere reizen en daarna de langere individuele rondreizen naar Japan. Toch zult u moeten kiezen. Welke bekende highlights wilt u zeker zien? Door welke minder bekende highlights wilt u zich laten verrassen?
lees meer
Japan landkaart

Wat maakt Japan zo bijzonder?
Wat gaat u overtuigen om voor een rondreis door Japan te kiezen?

Japan is traditioneel en modern tegelijk, hightech en ambachtelijk, tijdloos en trendy, dynamisch en behoudend, druk en verstild. Al die contrasten zijn te vinden in dit fascinerende land, het land van de ‘rijzende zon’. Een ooit gesloten, geïsoleerd eilandenrijk dat zich pas midden 19e eeuw opende naar het buitenland. Japan maakte een enorme groeispurt door na de Tweede Wereldoorlog. In de jaren 70 en 80 overspoelden onder andere elektronica, machines, textiel en auto's, ‘Made in Japan' de westerse markt. Japan werd, na Amerika, de tweede grote economische wereldmacht, inmiddels naar de derde plaats verstoten door buurland China.

Ga kijken in dit intrigerende land, met zijn hypermoderne steden en traditionele plattelandsdorpen, bewonder de skyscrapers en samoerai-kastelen. Maak kennis met de Japanners en boeddhistische gebruiken in schrijnen, tempels en kloosters. Geniet van de prachtige tuinen. Bekijk Japans geavanceerde design, mode en moderne architectuur, maar ook z’n traditionele ambachten en ceremonies. Bewonder de Japanse schilderkunst en het Kabuki theater of verbaas u over de popcultuur op straat in Harajuku. Ontdek dat Japan zoveel meer te bieden heeft dan alleen moderne steden; er is onmetelijk veel natuurschoon, tweederde van het land bestaat uit bergen. Qua eetcultuur is Japan de top van de wereld. Ervaar dat de Japanse keuken zoveel diverser is dan alleen sushi en sashimi en als mooie bijkomstigheid; de restaurants zijn ook zoveel internationaler. De Japanner is namelijk ook dol op Frans en Italiaans. Het grote gevaar van kiezen voor een rondreis naar Japan is dat je er verslaafd aan raakt. Alles aan Japan is zo intrigerend dat je er alles over wil weten. Dat overkwam ons. Naar Japan verlang je altijd terug.

Is het de cultuur van Japan?

Japanse kunst en cultuur is enorm populair. Niet de elektrische auto’s van Toyota, maar Pokémon is tegenwoordig het grootste exportproduct van Japan! En daarvoor waren het al de Game Boy, Pacman, Super Mario en Tamagotschi. Hele generaties zijn opgegroeid met Japans hightech speelgoed en spelletjes. Overal om ons heen zijn Japanse cultuuruitingen te vinden, zonder dat u het direct beseft.

Met de opening van Japan naar de wereld, midden 19e eeuw, begon een voorzichtige opmars van de Japanse cultuur. Fans van het eerste uur waren toen onder meer de kunstenaars Monet en Vincent van Gogh die geïnspireerd raakten door de ukiyo-e (houtsneden) en schilderijen van meesters als Hiroshige. In de jaren 60 van de vorige eeuw leerden we Japanse tradities kennen als ikebana (bloemschikkunst) en de theeceremonie, beide uitgevonden in Kyoto. De kunst van het bonsai bomen kweken (miniatuurbomen), origami (kunst van het papier vouwen), de komst van het eerste vijfsterren Japanse hotel in Amsterdam (Okura, 1971) met Japanse toprestaurants waar onder meer sashimi (rauwe vis) werd geserveerd; het zijn allemaal nieuwe Japanse cultuur fenomenen die hier werden geïntroduceerd.

We lezen boeken van Murakami Haruki, kijken Japanse films die regelmatig internationale prijzen winnen, en doen aan judo, kendo en karate. Anton Geesink, wie kent hem nog, had als eerste,
niet-Japanse wereldkampioen judo, een legendarische status in Japan. Intussen is het sushirestaurant niet meer weg te denken uit de Nederlandse horeca en kopen we gewoon sushi en groene thee bij de supermarkt. We zijn gewend aan grote Japanse tekenfilms in de bioscoop, anime en manga stripfiguren en videogames op de computer en smartphones, afbeeldingen van de Hello Kitty-kat op schoolagenda's, bekers, handtassen, T-shirts en andere producten. De Japanse game-, beeld- en popcultuur is trendy en cool, en voor jongeren een belangrijke drijfveer om eens naar Japan te reizen!

Zijn het de economische prestaties van Japan?

Japan fascineert met zijn geavanceerde technologie, economische spierkracht en wereldwijd bekende bedrijven. Het land was tot in de jaren 90 van de vorige eeuw de tweede economische wereldmacht na de Verenigde Staten. ‘Made in Japan’ kenden we toen vooral van consumenten- elektronica, camera’s, textiel, staal, auto's en motoren. Het ‘Gele gevaar’ leek de wereld over te nemen, tot dit plots verzandde in een economische crisis in de jaren 90.

Het contrast met 100 jaar geleden kon niet groter zijn. Tot midden 19e eeuw had Japan zich afgesloten in isolement van de buitenwereld. Japan wilde zijn unieke superieure identiteit koste wat kost behouden. Sinds de gedwongen openstelling midden 19e eeuw (militair afgedwongen door Engeland en Amerika) had Japan een enorme groeispurt doorgemaakt, vooral na de Tweede Wereldoorlog. Japan lag in puin en het land moest weer worden opgebouwd. Met een financiële injectie van de Verenigde Staten, net als het Marshallplan in Europa, kwam de wederopbouw van Japan snel op gang in de jaren na de oorlog.

Japan is een eilandenrijk met maar weinig grondstoffen of natuurlijke energiebronnen. Daarom werd onder strakke regie van de Japanse overheid (en de Amerikaanse bezettingsmacht) veel in kennis, technologie en mensen geïnvesteerd. Japan groeide in de jaren 50 uit tot een bewonderenswaardige voorloper op het gebied van technologie en elektronica, toegepast in bijvoorbeeld auto’s en (huishoudelijke) apparaten als televisies, radio's, videorecorders, camera's, cd-spelers, de walkman', 'My First Sony', enz. In de jaren 60 en 70 groeide wereldwijd de behoefte aan zulke producten. Japan werd een economische wereldmacht, met grote conglomeraten, de zogenaamde keiretsu’s, die op tal van terreinen in het bankwezen en de industrie activiteiten hadden. Met wereldwijd bekende merken als Sony, Toyota, Honda, Hitachi, Mitsubishi, Canon, Fuji, Kyocera, Yamaha, Mazda enz. enz. enz.
Japan evolueerde verder in hoogwaardige technologie en design, bekend om bijvoorbeeld de Shinkansen hogesnelheidstreinen, elektrische auto's, digitale elektronica en geavanceerde robottechnologie. Ook werd Japan de grootste speler in de wereldwijd snelgroeiende game-industrie.
Inmiddels is Japan van de tweede plaats op de wereldrangorde verstoten door buurland China en worstelt het land al bijna 20 jaar met economische stagnatie. Maar de derde grootste economische speler ter wereld zijn is nog altijd een benijdenswaardige positie.

Zijn het de mensen?

De moderne Japanse samenleving is van na de Tweede Wereldoorlog. Het feodale Japan werd ontmanteld en aristocratie en erfelijke titels werden afgeschaft. Ondanks dat feodale verleden zijn Japanners grote voorstanders van het gelijkheidsideaal. Opleiding, baan en het hiërarchische niveau bepalen nu tot welke klasse men behoort. De huidige elite zijn hooggeplaatste politici en succesvolle zakenlieden.

Japanners zijn formeel, ondoorgrondelijk, verlegen, gedisciplineerd en overbeleefd. Allemaal waar en tegelijk ook niet. Er lopen meer dan 125 miljoen Japanners rond in Japan, en allemaal zijn zij net zo individueel en verschillend als u en ik. Achter die moderne ogenschijnlijk westerse façade gaat een traditionele wereld schuil van ongekende beleefdheid, groepsconformisme, een strenge hiërarchie en saamhorigheid. Men geeft elkaar de ruimte maar blijft hyperbeleefd. Men volgt het gedrag van de groep, conformeert zich aan de hiërarchie en zal zelden het hoofd boven het maaiveld uitsteken. Japans etiquette kent ondoorgrondelijke omgangsvormen: fascinerend en uitdagend voor de reiziger. Japanners staan bijvoorbeeld netjes in de rij voor de metro. Niemand haalt het in zijn hoofd om voor te dringen. De Japanse buiging ter begroeting of afscheid zult u veelvuldig zien, al is de westerse handdruk zeker gangbaar. Staat een voetgangersstoplicht op rood en komt er geen auto aan? Iedereen wacht netjes op groen licht.

Japanners worden, al sinds het naoorlogse economische groeiwonder, geroemd om hun streven naar perfectie en kwaliteit, uitzonderlijke werkdiscipline, hoge arbeidsethos, en onbegrensde levenslange loyaliteit van werknemers aan hun baas. Voor veel Japanners, zeker mannen, geldt dat werk hun identiteit bepaalt. Vaak speelt het sociale leven van Japanners zich enkel af met collega’s op het werk. Ook in Japan kent men het ‘poldermodel': de Japanse traditie van consensus zoeken tussen werknemers en werkgevers.

Japan kent een uiterst homogene maatschappij, slechts 1% is buitenlands, zoals Koreanen, Chinezen en Filipino's. Door de snelle vergrijzing en zelfs krimping (sinds 2005) van de Japanse bevolking heeft het land eigenlijk meer arbeidskrachten nodig, maar het onderwerp immigratie ligt altijd zeer gevoelig in Japan. Een gevoel van superioriteit, zeker ten opzichte van Aziaten maar ook andere buitenlanders, is helaas veel Japanners niet vreemd. En dus is men heel terughoudend met het toelaten van buitenlandse werknemers.

Het zal u opvallen tijdens uw reis: Japanners zijn nieuwsgierig, gastvrij en open. Gastvrijheid is een wezenlijk element van de Japanse cultuur. Zij zullen alles doen om het u naar de zin te maken, al is communicatie soms lastig. Japanners blinken niet uit in Engels of andere buitenlandse talen. Of soms kunnen ze het wel, maar durven ze het niet te spreken. Met relatief weinig expats en westerse toeristen in het land is er natuurlijk weinig kans om te oefenen.
Ook in Japan staat de traditionele samenleving onder druk. Jongeren zetten steeds meer vraagtekens bij die zelfopoffering. Ze zijn individualistischer, willen op zichzelf wonen en brengen minder tijd door met collega’s en meer met familie en vrienden. Veel vrouwen zijn hoogopgeleid en trouwen niet, omdat ze geen partner met het gewenste opleidingsniveau kunnen vinden. Dit is geen uiting van feministisch bewustzijn, maar eerder een vorm van conservatisme; willen beantwoorden aan de verwachtingen van familie en van de maatschappij.
Door al die sociale veranderingen vergrijst Japan in snel tempo. Het vruchtbaarheidscijfer in Japan is met 1,5 geboorten per vrouw extreem laag, daar waar er 2,1 nodig zijn om de huidige bevolkingsomvang te handhaven.

Japanners weten opvallend vaak meer over Nederland dan wij over Japan. Dit komt door de historische banden van de VOC met Japan en de bekendheid met de Nederlandse cultuur die verder gaat dan alleen tulpen, molens, klompen en voetballers. Zo kennen de Japanners onze architectuur uit het Holland Dorp (zie 'Nagasaki' bij de tab ‘highlights’), de kunst van Van Gogh (één van de Zonnebloemen hangt in een privémuseum in Tokyo), de tekeningen van M.C. Escher, en zijn ze dol op Nijntje van tekenaar Dick Bruna. Des te meer reden om het land te bezoeken en de Japanners beter te leren kennen.

Zijn het de geisha's?

In elke reisgids of fotoboek over Japan staat de geisha prominent afgebeeld. De bestseller ‘Dagboek van een Geisha’ (1997) van de Amerikaanse schrijver Arthur Golden en de gelijknamige Hollywoodfilm hebben vooral in het westen bijgedragen aan de bekendheid van deze gezelschapsdame: de geisha. De geisha is een van Japan’s bekendste iconen, echter er is een probleem: ze behoort tot een uitstervend ras.

Een geisha, letterlijk ‘persoon in de kunsten’, is een gezelschapsdame, gekleed in traditionele kimono en getraind in conversatie op niveau en klassieke Japanse kunsten als muziek, zang en dans. De geisha werd altijd beschouwd als toonbeeld van klassieke Japanse schoonheid en verfijnde cultuur. In de 18e en 19e eeuw waren geisha's gastvrouwen in besloten huizen van vermaak in de uitgaanswijken van de grote stad, zoals Yoshiwara in Edo (Tokyo) en Gion in Kyoto. Aan hen de taak om gasten te entertainen en de avond op te luisteren met hun optredens. De geisha was dus een artiest, en zeker geen prostitué, zoals westerlingen nog wel eens denken. Op jonge leeftijd startten de 'maiko's', stagiaire-geisha's, aan hun zware en kostbare opleiding.

Kenmerkend voor de geisha zijn de kunstige pruik van zwart haar, het witgemaakte gezicht met de rode lippen en rood opgemaakte ogen en een traditionele kimono met een opvallende strik in de ceintuur, 'obi', achter op de rug. Bij haar kostbare kimono draagt de geisha speciaal schoeisel, sokken en een handtasje. In de jaren 20 van de vorige eeuw beleefde de geisha haar hoogtepunt. Japan kende toen maar liefst 80.000 geisha’s. Na de Tweede Wereldoorlog was dit aantal teruggelopen tot 1.200. Vandaag de dag zijn er in Japan naar schatting nog enkele tientallen geisha's actief. Er is minder interesse in het beroep en de concurrentie met moderne bars, clubs en (goedkopere) escortdames en hostesses is groot. Emancipatie en naoorlogse individualisering hebben eveneens een rol gespeeld. U moet dus veel geluk hebben wilt u een glimp opvangen van een geisha op straat, of u gaat naar een theater in Tokyo of Kyoto voor een speciale opvoering van de geisha. Nog beter, boek een ontmoeting met een geisha bij HelloBeautifulWorld.

Is het de Japanse beleving van religie?

Japan lijkt op het eerste gezicht niet meteen een religieus land te zijn. Bijna de helft van de Japanners zegt geen religie aan te hangen. Maar de werkelijkheid is toch anders. Ga naar een shinto heiligdom in Tokyo tijdens bijvoorbeeld de lunchpauze en verbaas u over de devotie. Als een Japanner geluk wil afroepen voor een examen, een sollicitatie, een date of een zakendeal, dan gaat hij of zij naar een schrijn om te bidden en te offeren tot de shinto goden. Baat het niet, dan schaadt het niet! Shinto betekent letterlijk 'de weg van de goden' en heeft officieel 3% aanhang onder de Japanse bevolking. Shinto is de oudste religie van het land met sterk animistische elementen. Het geloof dat er goden, kami in het Japans, schuilen in de natuur, in de aarde, in bomen, rotsen, bergen, vulkanen en watervallen. Schrijnen zijn gewijd aan deze goden, en men bidt voor een goede oogst, vruchtbaarheid, of geluk in dit aardse leven.

Het boeddhisme kwam pas later in de 6e eeuw vanuit India, via China en Korea naar Japan toe. Volgens huidige cijfers hangt één op de drie Japanners het boeddhisme aan. Elementen uit shinto zijn opgenomen in het Japanse boeddhisme. En in Japan zijn er aparte stromingen ontstaan, zoals het bekende zenboeddhisme, met de nadruk op meditatie. Het Jodo Shu boeddhisme (ofwel Zuiver land boeddhisme) is de wijdst verbreide school van deze religie in Japan. Begrafenissen en herdenkingen vinden vaak plaats in boeddhistische tempels. Bezoek zeker een shinto schrijn en een actieve boeddhistische tempel. Of nog unieker: overnacht in een 'shukubo', accommodatie in een boeddhistisch klooster. Zie zelf hoe religie in een traditionele of moderne vorm een rol speelt in het moderne Japanse leven.

Religieuze festivals, Matsuri in het Japans, bieden u bij uitstek de kans een heel ander gezicht van Japanners te leren kennen.

Zijn het de grote dynamische steden van Japan?

Japans megasteden als Tokyo en Osaka spreken enorm tot de verbeelding. Nergens anders ter wereld vind je zulke grote metropolen die desondanks toch leefbaar, veilig en aangenaam zijn. Een kwart van de Japanse bevolking woont in de metropool Tokyo. Het komt neer op bijna 36 miljoen mensen in de steden Tokyo, Kawasaki en Yokohama plus alle voorsteden.

In de metropool Osaka, dat ook Kyoto en de stad Kobe omvat, wonen ongeveer 20 miljoen mensen. Laat dit u niet afschrikken; steden als Tokyo en Osaka prijken elk jaar weer prominent op de lijstjes van meest leefbare steden ter wereld.

Wie van wereldsteden houdt, die heeft genoeg te doen in Tokyo en Osaka. Bewonder de moderne architectuur, de uitstekende openbare en culturele voorzieningen, hoogwaardige metrolijnen en hogesnelheidstreinen, shoppingmalls en winkelstraten. Of het om keizerlijke monumenten in Tokyo en boeddhistische tempels in Kyoto gaat, een culinaire tour langs Japanse Michelin-sterren restaurants of juist kleine ‘ramen’ noodleshops, high-end mode en design shoppingmalls, moderne architectuur in Tokyo en historische huizen op de ‘Hollandse hellingen’ in Nagasaki, een geisha-show in Gion in Kyoto, de vismarkt van Tokyo, parken, tempels en heiligdommen of op kroegentocht in de uitgaanswijk Shinjuku: er is onnoemelijk veel te doen, te zien en te beleven.

Is het de natuur? De sakura en de koyo?

Wie de tijd neemt om de natuur van Japan in te trekken, wordt beloond. Bij Japan denkt u misschien allereerst aan de grote moderne steden. Minder bekend is dat 80% van Japan uit bergen bestaat. Tweederde van het land is bedekt met bossen. Bijna de helft van de Japanners woont in steden aan de kusten. De rest van het land, vooral het platteland is dunbevolkt. Japan biedt u ongekend mooi natuurschoon.

En laten de Japanners zelf verzot zijn op wandelen en de natuur intrekken. Er is een geweldig goede infrastructuur van wandelpaden en wegen, bussen en (langzame) treinen, toeristeninformatiecentra en herbergen. Ga kijken in een van de 32 nationale parken. Plan uw reis in Japan tijdens de ‘sakura’; de bloei van de kersenbloesem elk voorjaar in maart-april. Straten en parken in dorpen en steden krijgen opeens een roze-witte tooi van bloesem. Iedereen gaat picknicken onder de kersenbomen; dit noemt men ‘hanami’. Deze periode van reizen is wel heel druk.

Beleef Japan tijdens de 'koyo'; de natuur laat zich in de herfst van zijn mooiste kant zien. Esdoorns en ginkgo bomen verkleuren van geel naar oranje tot rood. Oktober en november zijn ideale maanden om de 'koyo' te beleven in de bossen van Japan.

Net als Indonesië ligt Japan aan de ‘Ring van Vuur’, het seismisch actieve gebied in Azië, en wereldwijd ligt deze ring rondom de Stille Oceaan. Over de gehele lengte van het land van noord naar zuid liggen actieve vulkanen. Dicht bij Tokyo ligt de beroemdste vulkaan van het land: de 3776 m hoge Mount Fuji, die 300 jaar geleden voor het laatst uitbarstte. Op Kyushu, het meest zuidelijke eiland van Japan, liggen de meest actieve vulkanen. Ga kijken naar de indrukwekkende vulkaan Aso. Binnen de gigantische vulkaankrater met een omtrek van 128 km zijn nieuwe kraters ontstaan en liggen bergen. Ga hier wandelen en geniet van de magnifieke uitzichten over de actieve kraters.

Van het noordelijke eiland Hokkaido tot de zuidelijke eilanden met Okinawa als bekendste stad is het bijna 3000 km. Op de zuidelijke eilanden is er subtropische flora, een beetje vergelijkbaar met Maleisië. De centrale grote eilanden, zoals bijvoorbeeld Honshu, hebben flora die past bij meer gematigde streken en lijken op Korea en China, terwijl de flora op Hokkaido met z’n strenge winterse klimaat en uitbundige sneeuwval lijkt op Scandinavië. Veel van de flora in Japan is niet inheems, maar komt uit het buitenland, vooral nadat Japan midden 19e eeuw zijn isolement op moest geven.

Japan was niet altijd een eilandrijk. Tijdens de laatste grote ijstijd zo’n 10.000 jaar geleden was Japan via een landbrug verbonden met het Aziatische continent. Er is dan ook weinig endemische Japanse fauna. De Japanse makaak, de meest noordelijke apensoort is de bekendste exponent en de Iriomotekat is de meest bedreigde diersoort. Het grootste landdier is de bruine beer op het noordelijke eiland Hokkaido. Hokkaido is ook de pek waar kraanvogels voorkomen, de meest aansprekende van de bijna 450 vogelsoorten die in Japan te vinden zijn.

Zijn het de festivals?

Japan kent overal het hele jaar door festivals: cultureel, religieus, in de steden of op het platteland. De bekendste is wel de 'Sakura': de bloei van de kersenbloesem elk voorjaar in maart-april. Het is geen festival in de betekenis, dat er een programma is met vaste data en tijden, maar meer een natuur bepaald cultureel fenomeen. Straten in dorpen en steden krijgen opeens een roze-witte tooi van bloesem, en iedereen gaat picknicken onder de kersenbomen in parken, tuinen, tempel- en kasteelgronden ('hanami'). U bent natuurlijk niet de enige die komt genieten van de ‘Sakura’. Wees voorbereid op drukte tussen ongeveer 25 maart en 7 april in Tokyo en Kyoto.

De Asakusa tempel in Ueno (Tokyo) houdt een groot driedaags religieus festival, Sanja Matsuri, in de derde week van mei. Tijdens de 'mikoshi' worden grote schrijnen in processie door mannen en vrouwen in traditionele kleding door de straten geparadeerd.

Midden in de vochtige zomers, op 17 en 24 juli tijdens de Gion Matsuri, houdt Kyoto een grote straatcorso. Inwoners van Kyoto trekken hun 'yukata' (dunne katoenen kimono) aan en paraderen in de stad. Ook in Osaka wordt een dergelijk festival gehouden in juli, met als hoogtepunt de botenparade op de rivier op 25 juli.

Tijdens het O Bon festival midden augustus worden de geesten van de overleden voorouders vereerd. Hun graven worden geveegd, en offers worden gebracht. Papieren lantaarns worden aangestoken en neergelaten op het water van rivieren en meren of zelfs op zee. Zo worden de geesten bijgelicht op hun verdere reis.

Is het 'onsen', de badcultuur van Japan?

Japanners hebben het baden in heet water, in de 'onsen' (spreek uit: ON-ZEN), bijna tot een religie verheven! De Japanse onsen is internationaal lang niet zo bekend als de Finse sauna, de Balinese en Thaise spa of het Zwitserse en Duitse kuuroord. Ten onrechte. Wie verzot is op wellness, sauna's en spa's, zal de Japanse badcultuur een openbaring vinden. In het vulkanische Japan bubbelt het hete geothermische water zo uit de bodem.

De onsen is oorspronkelijk een gemeenschappelijk badhuis, mannen en vrouwen gescheiden. Japanners in de steden wonen vaak kleinbehuisd en gaan baden in de onsen vanwege het mineraalrijke water uit hete bronnen. Zowel in de steden als op het platteland vindt u onsen, te herkennen aan het logo van een bad met drie streepjes. Er zijn zelfs 'ryokans', Japanse stijl guesthouses, en hotels die privé-onsen aanbieden. Al voor 8 euro gaat u een buurt-onsen in de stad Tokyo binnen en mag u samen baden met de Japanners. Let op: eerst goed inzepen en schoonspoelen voordat u het heet waterbad ingaat.

Wilt u het liever op grote schaal, dan zijn er in elke stad grote spa's te vinden, zoals in Osaka. In het Spa World kiest u een bad of sauna op een van de zeven verdiepingen. Er zijn zoutwaterbaden, steenbaden, westerse en Japanse stijl baden en zwembaden. Wenst u een natuurlijke omgeving, dan zijn er ook onsens te vinden in de bergen en bij nationale parken. Het ultieme Japanse kuuroord is Beppu, 130 km ten zuidoosten van Fukuoka, op het meest zuidelijke eiland Kyushu. Kyushu kent veel actieve vulkanen en de bodem is rijk aan heetwaterbronnen. Beppu leeft van de badcultuur. Ga hier kuren op zijn Japans en probeer elke dag een ander bad uit. Er zijn heet waterbaden, mineraalbaden, zwavelhoudende modderbaden, en uniek voor Beppu: vulkanische zandbaden. Liggend op het strand in de openlucht wordt uw hele lichaam (behalve uw hoofd) ingegraven in het warme vulkanische zand. Het warme zand is goed voor de bloedsomloop en organen. Een lichamelijke sensatie die u vast nooit eerder heeft meegemaakt.
Schroom niet en zet een onsen op uw Japan lijstje.

Wanneer u gaat baden in een onsen denkt u dan aan de volgende etiquette: eerst goed u zelf inzepen, wassen, schoonschrobben en afspoelen voordat u het heet waterbad ingaat. U moet dus niet ingezeept en al in het heet waterbad stappen. Ga zeker niet plonsen, springen of een bommetje maken in het heet waterbad, ook niet in een groot bad. Het water is dermate heet dat u er verstandig aan doet langzaam het water in te gaan zodat uw lichaam went aan de temperatuur. Pas op, wanneer u last heeft van hoge bloeddruk of hartklachten. Een half uur maximaal in het hete water is genoeg. En vooral: Japanners stellen rust in de onsen op prijs. Dus niet luid praten, kletsen en lachen, niet spelen en spetteren. Sommige onsens accepteren geen tatoeages, checkt u dit van tevoren bij de onsen. U dient uw tatoeage dan af te plakken! Tatoeages worden in Japan (en ook Zuid-Korea) geassocieerd met de onderwereld. Leden van de 'yakuza', de Japanse maffia, zijn van top tot teen, voor en achter, geheel getatoeëerd.

Is het de Japanse keuken?

Jazeker, wij vinden uit eten gaan in Japan een belevenis. Een belevenis die grote waarde toevoegt aan uw rondreis door Japan. Als u daar het maximale uit wilt halen dan is een gedegen voorbereiding en verdieping van uw kennis over de Japanse eetcultuur een onbetaalbare investering. Natuurlijk, in Nederland zijn er ook Japanse restaurants, kennen we sushi van de supermarkt en all-you-can-eat sushizaken (vaak gerund door Chinezen), maar het is onvergelijkbaar met uit eten gaan in Japan.

Absolute voorwaarde voor Japanners is dat alle ingrediënten zoals vlees en vis kraakvers zijn. Vandaar dat de keuken van Japan nauwgezet de seizoenen volgt. De nadruk ligt altijd op vers en gezond eten. En mocht u een eethuisje of restaurant binnenlopen zonder Engelstalig menu, met een vriendelijke gastheer die niet of amper Engels spreekt, dan is er meestal een etalage of vitrine met de gerechten in plastic nagemaakt. Zo wijst u aan wat u wilt eten. Als er zelfs geen vitrine is met nepgerechten, dan is het wel zo makkelijk als u de woorden ‘specialiteit’, ‘dagmenu’ of de zin ‘kiest u maar voor ons’ in het Japans kunt zeggen. U kunt natuurlijk ook altijd wat gerechten aanwijzen van andere bezoekers in het restaurant.

In de buurt van grote treinstations vindt u altijd een enorme keus aan 'shokudo': kleine betaalbare eethuisjes die een uitgebreid Japans menu hebben. Zoals een dagmenu met rijst en vlees of vis, een miso soep, en Japanse ingemaakte groentes (soort augurk en zuurkool). Japan heeft veel restaurants met één specialiteit of een heel beperkt menu. Een zaak serveert bijvoorbeeld alleen sushi of tempura (gefrituurde groentes en vis), yakitori (grillbar, spiesjes van kip en groente), shabu shabu en sukiyaki (hotpot, fondue). Wilt u er een goed glas bier, saké of 'shochu' bij (soort wodka, gedistilleerd van aardappelen!), loop dan een 'izakaya' binnen, een soort eetcafé met veel keuze uit alcoholische dranken en een beperkt menu van meestal gegrilde vis en sashimi (dungesneden rauwe vis). Eet u liever noodles, dan is er ook erg veel keus. Ramen, soba, udon; het zijn noodles in verschillende diktes, drooggebakken of in bouillon geserveerd. Wilt u liever een uitgebreid maar betaalbaar menu? Dan zijn er de Japanse ketens als Yoshinoya waar u een scala van eerdergenoemde gerechten op één menukaart vindt. Liever een avond lang chic dineren, kies dan voor 'Kaiseki': de traditionele haute cuisine keuken, opgediend in meerdere kleine gangen. Eten zoals de adel vroeger at. En dan zijn er natuurlijk de restaurants met Michelin-sterren; de absolute top van de Japanse keuken, waar u maanden van tevoren moet reserveren. Japan en niet Frankrijk heeft van alle landen op de wereld de meeste restaurants met minimaal één Michelin ster. In de top 5 van steden met de meeste sterrenrestaurants staan 3 Japanse steden. Onbedreigd aan kop staat Tokyo met tweemaal zoveel sterrenrestaurants als Parijs. In de top 5 staan ook Kyoto en Osaka.

In de grotere Japanse steden vindt u alle bovengenoemde restaurants, echter op het platteland en in de kleinere steden zijn er juist regionale specialiteiten. Zoals 'okonomiyaki', een aanrader in Hiroshima! Dat zijn dikke pannenkoeken met een vulling naar keuze: varkensvlees, seafood, groente, kaas enz. Afgemaakt met de speciale 'okonomiyaki'-saus en mayonaise!
En tenslotte, ontdek in Japan de smaak van echt goed gemaakte verse sushi in de kleine sushitentjes of de ‘kaiten’ sushibar: u pakt schaaltjes sushi van de lopende band af, en wanneer u klaar bent, rekent u het aantal schoteltjes af. Wist u trouwens dat je in Japan sushi gewoon met de handen mag eten?

Nog een tip: Japanse warenhuizen zijn een belevenis op zich. En bijna allemaal hebben ze een hele of halve verdieping met een keur aan restaurantjes. Als u van plan bent te gaan picknicken, bijvoorbeeld tijdens de sakura, ga dan naar de ‘food’ verdieping. Dat betekent altijd keuzestress, zoveel opties van vers bereide maaltijden en specialiteiten. Picknicken wordt dan een culinaire belevenis.

Dankzij de moordende concurrentie, op elke straathoek kun je kiezen uit meerdere restaurantjes, is uit eten gaan in Japan heel betaalbaar. Voor minder dan 10 euro eet u al een grote kom noodles of een dagmenu. Of u nu goedkoop of duur gaat eten in Japan, wat altijd opvalt is dat het eten wordt opgemaakt en opgediend met de grootste zorg, een zorgvuldige esthetiek, noem het 'Japanse stijl'. En die onmiskenbare Japanse stijl beleeft u alleen maar in restaurants in Japan zelf.

Nog een allerlaatste tip en tegelijkertijd een waarschuwing: bent u een vleeseter, zoek dan een goed ‘teppanyaki’ restaurant, waar ze topkwaliteit rundvlees hebben, ‘wagyu’ op z’n Japans. Zoek een restaurant waar Kobé of Heda rundvlees op het menu staat. Negeer de prijs, kies minimaal 100 gram per persoon, en laat de kok voor uw neus z’n werk doen. Wij komen altijd superlatieven tekort en beseffen tegelijkertijd dat een biefstukje in Nederland nooit meer wordt wat het was. U bent gewaarschuwd.

Zijn het de bijzondere hotels in Japan?

Leer Japan beter kennen en kies voor een typische Japanse stijl-accommodatie in een zogenaamde ryokan of minshuku. Overnacht in een Japans klooster, 'shukubo' stijl, of probeer een overnachting uit in een capsulehotel, ook weer zo'n typische Japanse succesformule die overzee is gegaan. Westerse hotels zijn er natuurlijk volop, al zijn de kamers in het algemeen kleiner dan u gewend bent, zeker in Tokyo en andere grote steden.

Voor de beste Japanse ervaring gaat u slapen in een ryokan, een Japanse stijl hotel die in verschillende varianten bestaat: van eenvoudig pension tot luxe stijl boutique hotel. Ryokans zijn vaak van traditioneel materiaal gebouwd, zoals hout en bamboe. Op de vloer liggen comfortabele rijststro matten, 'tatami' genaamd, en de muren zijn gemaakt van houten schermen met rijstpapier. Absolute pluspunt van de ryokans zijn hun locatie: mooi gelegen in de natuur, of met een tuin, vlak bij een onsen, of soms, in een luxe ryokan met een privé-onsen. Uw overnachting in een ryokan is vaak op basis van halfpension; ontbijt en diner zijn inbegrepen. Kamers in eenvoudige ryokans hebben geen eigen badkamer, luxe ryokans hebben wel kamers met privé badkamer. Wanneer u incheckt, verruilt u uw schoenen, die u opbergt in een kluisje bij de receptie, voor slippers waarna de gastheer- of vrouw u naar uw kamer brengt. Hij of zij vertelt u de openingstijden van het gemeenschappelijke heet waterbad, en de tijd wanneer het diner wordt geserveerd! Tip: ga eerst baden, en daarna eten. Na afloop van het bad trekt u uw kimono, de 'yukata', aan, die al klaarligt op uw kamer. In grotere ryokans gaat u dineren in het restaurant. Doe dat in stijl, in uw kimono en op slippers, anders valt u direct uit de toon. Japanners doen dat ook. Geniet in de kleinere ryokans van Japanse roomservice; het diner wordt in uw kamer op een lage tafel geserveerd. Proef Japanse stijl 'home cooking', of de ‘kaiseki ryori’, Japanse haute cuisine (afhankelijk van het aantal sterren van de ryokan). Na het diner komt het kamermeisje de tafel opruimen, en maakt uw bed klaar. De Japanse futon matras wordt uitgerold op de tatami matten op de grond. Zo wordt de zitkamer omgetoverd in een slaapkamer. De volgende ochtend rolt u het futon weer op en zal het Japans ontbijt worden geserveerd, een maaltijd van voornamelijk rijst, ei en vis.

Wanneer u overnacht in een minshuku, dan ervaart u de Japanse bed-and-breakfast, een 'home stay'. De minder luxe, kleinere accommodaties worden vaak gerund door een Japanse 'papa en mama', voor u de kans om in een Japans huis te logeren en Japanners te leren kennen. U logeert op een kamer met gemeenschappelijk toilet en badkamer. Soms is de minshuku zo klein dat u voor het baden naar een naburig gemeenschappelijk badhuis gaat, waar u baddert samen met de medegasten en buren. Ontbijt en diner zijn optioneel. U rolt uw futon zelf uit in de kamer.

Wilt u overnachten in een Japanse tempel, probeer dan een 'shukubo' overnachting uit; u slaapt in een tempel of klooster, inclusief vegetarisch ontbijt en diner. Een boeddhistische vegetarische maaltijd houdt in: geen vlees of vis, geen uien en knoflook. De tempelaccommodatie is sober, met gedeelde badkamer, zonder airco. U checkt vroeg in en staat ook vroeg op voor het ontbijt. Als u 's ochtends wilt meedoen met een zen-meditatie of een ochtendgebed, dient u extra vroeg uit de veren te komen.

Een totaal andere, hypermoderne stadse ervaring, is een overnachting in een capsulehotel, een Japans hotelconcept dat voor het eerst in Osaka in 1979 werd geïntroduceerd. Oorspronkelijk is het capsulehotel, vaak in de buurt van treinstations, bedoeld voor de Japanse 'salarymen', kantoorwerknemers, die op een doordeweekse dag niet meer met de trein thuis konden komen, omdat het te laat werd wegens overwerk, of omdat ze met de baas nog zijn gaan eten en dronken zijn geworden. De formule sloeg aan tijdens de economische crisis die in Japan toesloeg in de jaren 90 van de vorige eeuw. Capsulehotels hebben vooral een mannelijke clientèle, voornamelijk zakenmensen op een strak budget of Japanse reizigers. De kamers, capsules of 'pods', zijn klein en goedkoop geprijsd. Twee kamers zijn boven elkaar gestapeld, zoals een treincouchette. Elke kamer heeft een eigen deur. Het hotel biedt gemeenschappelijke wc's, badkamers, soms een wasserette, automaten met drank en eten. Met enige aanpassingen (grotere kamers, eigen badkamer) zijn de capsulehotels geïntroduceerd in een aantal landen in Europa en Azië.

Slaapt u liever in een westers bed en niet op een futon op de grond, dan zijn er natuurlijk volop westerse hotels in Japan, al is de keus wat beperkter op het platteland en in afgelegen streken in de bergen.

Is het de verrassende toilet cultuur in Japan?

Op reis in Japan zult u vroeg of laat een keer een toilet bezoeken. U treft een schoon westers toilet aan. Tot zover alles wat u gewend bent. Maar tot uw stomme verbazing zijn er allerlei extra gadgets op de wc, die wij u hier graag even uitleggen, zodat u niet voor onaangename verrassingen in het kleine kamertje komt te staan, of beter komt te zitten.

Japanse openbare toiletten kennen nog maar zelden het ouderwetse hurktoilet. Westerse toiletten zijn inmiddels ver in de meerderheid. Japanners hebben het westerse toilet echter geüpgrade met allerlei technische snufjes die voor nog meer comfort, gemak en welbehagen zorgen. Zo zijn er toiletten waar de wc-bril automatisch omlaag en omhoog gaat. De bediening van het toilet gebeurt middels knopjes naast de wc-bril om door te spoelen of soms zelfs draadloos. Maar wat dacht u van wc-brilverwarming…, de temperatuur reguleert u zelf! Nadat u verlost bent van uw boodschap, reinigt via een pijpje een regelbare waterstraal uw achterste. Met een knopje varieert u de intensiteit en temperatuur van de waterstraal. Voor vrouwen is er zelfs een knop voor spoelen na het urineren. En na deze waterdouche doet u de wc-föhn aan; warme lucht die uw achterwerk aangenaam droogt.

Let op: bent u te gast bij een Japanner of logeert u in een Japanse stijl-accommodatie, dan is er een grote kans dat u slippers of slofjes aantreft in de wc. Japanners zien het toilet als een onreine plek, daarom dient u slippers te dragen op de wc. Laat deze wc-slippers dan ook achter in de kleine kamer, en ga er zeker niet mee rondlopen in de andere kamers van het huis of hotel waar u verblijft.

Een unieke knop op het toilet is de 'otohime', letterlijk vertaald ‘geluidsprinses’. Deze geluidsfunctie vindt u vooral in openbare vrouwentoiletten en is bedoeld om het klaterende geluid van het urineren te overstemmen, geheel in lijn met de Japanse schaamtecultuur. Of deze knop ook bestaat op de mannentoiletten wanneer mannen een boodschap moeten doen, is ons niet bekend.

Zijn het de Japanse vechtsporten?

Woon een wedstrijd of training bij van Japans nationale sport: sumoworstelen. Deze traditionele vechtsport gaat al vele eeuwen terug, en het sumo is omgeven met rituelen en tradities. Vandaag de dag komen veel Japanners in sportarena’s kijken naar de forsgebouwde worstelaars. Oorspronkelijk zou sumo zijn ontstaan als shinto ritueel voor de goden. Degene die de tegenstander als eerste buiten de ring, de ‘dohyo’, weet te krijgen, of op z’n rug weet te gooien, wint het duel. Vreemd genoeg zijn er geen gewichtsklassen, zoals bij boksen en judo. Hoe zwaarder je bent, des te groter natuurlijk de kans om je tegenstander eronder of buiten de 'dohyo' te krijgen. Alleen mannen beoefenen sumo. Tickets voor de grote toernooien zijn maanden van tevoren uitverkocht. Wilt u toch een uniek kijkje in die door mannen gedomineerde exclusieve sumo wereld, boek dan een tour met lokale gids naar een 'sumo stable' nabij Tokyo; een trainingskamp voor jonge sumo worstelaars. Jongens wonen en trainen hier in dit sumo kamp. Woon een ochtendtrainingssessie bij en zie hoe jongens de technieken van sumo krijgen aangeleerd. Let op: bezoekers dienen stil te zijn en alleen via de gids vragen te stellen. Verwacht ongeveer twee tot drie uur stil te zitten op de grond.

Japan heeft de wereld verrijkt met meer toegankelijke, bekende vechtsporten zoals judo, karate, jiujitsu en aikido. Judo is een relatief jonge Japanse vechtsport die rond 1882 is ontworpen door meester Jigoro Kano. De meester ontwierp de sport voornamelijk als een training van de geest. 'Ju-do' betekent 'zachte weg’. 'Do' (weg) is verwant aan tao (taoïsme) en kan naast 'weg' ook 'manier' of 'levenspad' betekenen. Judo ontleent veel verdedigingstechnieken aan het oudere jiujitsu. Jiujitsu is een zelfverdedigingskunst waarmee men in een paar seconden een aanvaller kan controleren of uitschakelen. Jiujitsu (spreek uit: joe jit soe) betekent 'zachte kunst' of 'zachte techniek' en was een belangrijk deel van de opleiding tot samurai, de Japanse krijger. Ook aikido heeft, net als judo, veel ontleend aan jiujitsu en is een relatief jonge vechtsport, ontwikkeld begin 20e eeuw door de meester Morihei Ueshiba. Aikido betekent letterlijk 'de weg van de harmonie'. Men traint het lichaam en geest ter verbetering van zichzelf, om zichzelf te overwinnen. Aikido kent geen wedstrijden, in tegenstelling tot karate.

De vechtsport en zelfverdedigingskunst karate is afkomstig uit Okinawa en deed pas begin 20e eeuw zijn intrede in de rest van het land. Karate is sterk beïnvloed door de Chinese buren. De naam Karate komt van de Japanse woorden 'ka-ra', dat 'lege hand' betekent. Vele karate-meesters uit Okinawa hebben de kunst onderwezen in Japan. Karate is een vechtsport, waar alles draait om een verbetering van jezelf. Karate mag uitsluitend voor zelfverdediging gebruikt worden. Bij karate gaat het dus niet om het winnen of verliezen. Er is momenteel discussie gaande of karate een Olympische sport moet worden, op tijd voor de Olympische Spelen van 2021 in Tokyo. Judo is al een Olympische sport (sinds 1964), en taekwondo, een Zuid-Koreaanse vechtsport is dit pas sinds 2000.

Zijn het de supersnelle treinen in Japan?

Reizen in Japan gaat het beste, snelste en het goedkoopst per trein. Dankzij het uitgebreide treinen netwerk is bijna elke plaats in Japan bereikbaar met goed en punctueel openbaar vervoer. Een rit met de Shinkansen, de supersnelle hogesnelheidstrein van Japan, hoort absoluut bij uw Japan beleving. In het immens grote land reed al in 1964 de eerste Shinkansen trein, die met 200 km p/u tussen Tokyo en Osaka reed. Het routenetwerk van Japanse hogesnelheidslijnen is enorm uitgebreid van noord naar zuid, van Hokkaido tot aan Kyushu. De snelheid is ook opgevoerd naar 300 km p/u. Te vergelijking; Franse TGV treinen rijden 320 km p/u op sommige trajecten in Frankrijk en de nieuwste generatie Chinese hogesnelheidstreinen rijdt bijna 350 km p/u tussen Beijing en Shanghai.

Is het de geschiedenis van Japan?

Zeg Japan en de eerste associatie is met een high-tech, hypermodern en welvarend land. Veel minder met historische monumenten of eeuwenoude tempels. Toch zijn die laatsten er volop. Japan’s verleden gaat ver terug en kende periodes van openheid naar de rest van de wereld en totale isolatie, vrede en oorlog, welvaart en armoede. Japanners hebben een sterk gevoel van superioriteit, het gevoel uniek en uitverkoren te zijn als bewoners van de archipel-natie die Japan is. De wereld kent meer eilandbewoners die ook zo dachten. Echter, eeuwenlang is Japan diep beïnvloed door buurlanden China en Korea. Rond de 6e eeuw bereikte het boeddhisme Japan via China en Korea. Het Chinese karakterschrift werd overgenomen in Japan en wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt (in combinatie met het Japanse alfabet). Tijdens de Nara-periode (710-794) was de invloed van Chinese cultuur op zijn grootst en groeide de populariteit van het boeddhisme. De toenmalige hoofdstad Nara wordt niet voor niets als de bakermat van de Japanse cultuur gezien (al heeft deze veel geleend van de Chinezen).

Pas in de 8e eeuw kreeg Japan meer vorm als een staat, een verenigd land. Tot die tijd was het een verzameling vorstendommen die elkaar soms te vuur en te zwaard bestreden. Tijdens de Heian-periode (794-1185) werd de hoofdstad verplaatst van Nara naar Kyoto. Een periode van vrede en culturele bloei brak aan. Kyoto bleef voor zeker duizend jaar hoofdstad van het land. Aan het keizerlijk hof in Kyoto ontstond een hoogstaande verfijnde hofcultuur, en waren de politieke touwtjes in handen van de adel. De keizer verloor steeds meer aan macht.

Van de 12e tot de 16e eeuw werd Japan bestuurd door 'samoerai' (vazal, krijger) met een militair bestuur. De opperste militaire leider was de 'shogun', die de macht toegewezen kreeg van de keizer. De shogun deelde de lakens uit, de keizer vervulde steeds meer een ceremoniële functie. Japan ging een periode in gedomineerd door oorlogen en binnenlandse machtsstrijd. En ook vanuit het buitenland dreigde er gevaar. Japan werd tot 2 keer toe binnengevallen door de Mongoolse heersers van de Yuan dynastie (1274-1368) in China. Vanuit China en Korea waagde de Mongoolse leider Kublai Khan pogingen om met een militaire vloot Japan te onderwerpen in 1274 en 1281. Kublai Khan's legers landden op Kyushu, versloegen de Japanse weerstand en drongen aanvankelijk door tot in het binnenland. Echter, beide keren sloegen tyfoons toe, zonk de helft van de Mongoolse vloot en verdronk de bemanning. Het klimaat hielp Japan een handje, maar deze redding van Japan droeg bij aan een belangrijke mythe: dat het land gevrijwaard is gebleven van buitenlandse barbaren door een goddelijke interventie. De term 'kamikaze', goddelijke wind, is zo ontstaan (tijdens de Tweede Wereldoorlog werden Japanse zelfmoordpiloten 'kamikaze' genoemd. Hun acties met een “goddelijke drijfveer” waren bedoeld om Japan te beschermen tegen wederom een buitenlandse invasie.)

De shogun Toyotomi Hideyoshi (1536-1598) wist het hele land in 1590 te verenigen. En intussen arriveerden opnieuw buitenlanders aan de Japanse kusten: in 1543 kwamen de Portugezen als eerste Europeanen aan in Japan. Zij wilden handeldrijven én Japanners bekeren tot het christendom. Dat laatste stuitte de nieuwe shogun Tokugawa Ieyasu (1542-1616) al snel tegen de borst. Hij verbood de missie en het hele christelijke geloof. Vanuit zijn nieuwe zetel Edo, het huidige Tokyo, voerde hij nieuw beleid in: Japan sloot zijn grenzen ('sakoku', isolatie van de buitenwereld), versterkte de controle over alle provincies van het land en legde de samenleving een strikt klassensysteem en hiërarchische strenge regels op. Zo mochten Japanners niet meer vrij reizen in binnen- of buitenland, en konden mensen van verschillende klassen niet met elkaar trouwen. Alleen de Nederlanders (op de VOC-handelspost Dejima in Nagasaki), Chinezen en Koreanen kregen toestemming om in Japan te wonen en handel te drijven. Tijdens de Edo-periode (1603-1868) waarin de Tokugawa-familie de absolute macht had, was Japan weliswaar geïsoleerd van de buitenwereld, maar wel een sterk en verenigd land. Japan kende interne stabiliteit en weinig oorlogen. De ooit zo belangrijke samoerai kregen meer ambtelijk werk te doen onder de shoguns. De (binnenlandse) economie bloeide en gedurende de Edo-periode ontstond een nieuwe klasse van welvarende kooplieden en handelaren. Steden als Edo (Tokyo), Osaka en Kyoto groeiden als kool.

De Tokugawa-familie had zijn shogunaat misschien tot in de 20e eeuw kunnen volhouden, ware het niet dat opnieuw buitenlanders aan de kusten van Japan verschenen. In 1853 arriveerde de Amerikaanse commodore Matthew Perry met oorlogsschepen in wat nu de baai van Tokio is. Hij eiste toegang tot Japan, dat hij desnoods met geweld wilde afdwingen, en kreeg zijn zin. Andere buitenlandse mogendheden zouden snel volgen. In 1868 kwam er een eind aan het Tokugawa-shogunaat en werd het gezag van de keizer hersteld, de zogenaamde 'Meiji-restauratie'. De vroegere machtsbasis van de shoguns in Edo (Tokyo) werd omgevormd tot keizerlijke zetel met als naam ‘Oostelijke Hoofdstad’ Tokyo. De nieuwe keizer Mutsuhito (1852-1912) was nog maar een tiener toen hij als keizer aantrad in 1868. De werkelijke macht lag in handen van technocraten en voormalige samoerai. Zij wilden het land zo snel mogelijk hervormen en moderniseren. Japan was hongerig naar westerse kennis en technologie, niet zozeer om een westers land te worden, maar juist om een sterk en krachtig land te worden dat weerstand kon bieden tegen het westen. Japanners bleken enorm snelle leerlingen te zijn. Binnen één generatie maakte Japan een enorme sprong voorwaarts. Zo werden Japanse studenten naar de beste universiteiten in Europa en Amerika gestuurd, en werden westerse experts uitgenodigd om te doceren aan Japanse scholen. Japan werd zo snel mogelijk politiek, militair en economisch ontwikkeld. De eerste spoorlijn werd in 1872 gebouwd van Tokyo naar Yokohama. Een grondwet werd geïntroduceerd in 1889, banken werden opgericht. Zware industrie, mijn- en scheepsbouw startten op in het land, allemaal gloednieuw in een land dat voorheen mondjesmaat slechts zijde en textiel exporteerde.

Japan groeide in rap tempo uit tot een wereldmacht met als belangrijkste drijfveer: militair machtig worden om zo de buitenlandse ‘barbaren’ buiten de deur te houden. Japan bouwde met zijn nieuw vergaarde kennis in korte tijd een sterk leger, luchtvloot en marine op. De schok bij westerse mogendheden was dan ook groot toen Japan het tsaristische Rusland versloeg in een oorlog in 1904; voor het eerst versloeg een nieuw Aziatisch opkomend land een oude westerse macht. Daar hield het niet mee op: Japan vocht een oorlog uit met China, annexeerde Taiwan in 1894 en bezette Korea in 1910. Het keizerlijke Japan ging zich steeds meer gedragen zoals de koloniale westerse mogendheden Engeland, Frankrijk en Amerika. En die moesten wennen aan een nieuwe speler op het geopolitieke wereldtoneel.

Toen de nieuwe keizer Hirohito aantrad in 1926 (Showa 1926-1989) was er veel onvrede in Japan. Japanse militairen waren ontevreden hoe Japan in de hoek werd gezet door de westerse mogendheden. De militairen verkregen meer invloed in de Japanse regering en het land sloeg een agressievere koers in eind jaren 20. Japan wilde Oost-Azië onder zijn leiding opstoten in de vaart der volkeren en de westerse koloniale aanwezigheid uitroeien. Om deze strijd te kunnen voeren zocht Japan vooral grondstoffen in de buurlanden. In Noordoost-China breidde het Japanse leger op slinkse manier zijn macht uit en nam het grondstofrijke Mantsjoerije over. In 1937 verklaarde Japan de oorlog aan China. Een bloedige langdurige strijd barstte los. Met het luchtbombardement in 1941 op Pearl Harbor, thuisbasis van de Amerikaanse marine, en de bezetting van een groot deel van de eilanden in de Pacific, werd Amerika de Tweede Wereldoorlog in Azië ingetrokken. Japan ging intussen rap door met het ‘bevrijden’ van verschillende landen in Zuidoost-Azië, zoals Frans Indochina (Vietnam, Cambodja, Laos), de Britse kolonies Birma en Maleisië en natuurlijk Nederlands-Indië (Indonesië) in 1941.

Vanaf 1943 heroverden de Verenigde Staten langzaamaan, eiland voor eiland in de Pacific en gebieden in Azië. De hardnekkigste en bloedigste strijd werd gevoerd om de eilanden van de Okinawa archipel in het zuiden van Japan. Dit wakkerde de vrees aan voor veel slachtoffers onder de geallieerden bij een aanval op de hoofdeilanden van Japan. Met de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki op respectievelijk 6 en 9 augustus 1945 werd Japan op de knieën gedwongen. Op 15 augustus 1945 gaf keizer Hirohito zich formeel en onvoorwaardelijk over. Amerika bezette Japan onder leiding van de bekende generaal MacArthur tot 1952 en hervormde het land tot een parlementaire democratie. De Japanse keizer mocht aanblijven als ceremonieel staatshoofd, wat in de regio tot veel onbegrip leidde.

Japan lag in puin en het land moest weer worden opgebouwd en gedemilitariseerd. Er kwam een tribunaal zoals in Neurenberg om de ergste oorlogsmisdadigers te berechten. Het leger werd ontbonden en later afgeschaft. Er kwam een pacifistische grondwet die de staat alleen maar geweld toestond ingeval van zelfverdediging van de natie. Met een forse financiële injectie van de Verenigde Staten, net als het Marshallplan in Europa, kwam de wederopbouw van Japan snel op gang in de jaren na de oorlog. Onder strakke regie van de Japanse overheid (en de Amerikaanse bezettingsmacht) werd opnieuw, net als de 2e helft van de 19e eeuw, veel in kennis, technologie en mensen geïnvesteerd. De Japanse economie groeide in de jaren 50 uit tot een wereldmacht. Japan behoort nu tot een van de meest moderne en welvarende landen in Azië. De geschiedenis, en dan met name die van de Tweede Wereldoorlog, blijft echter nog altijd zijn schaduw werpen op hedendaags Japan. Elk jaar op 15 augustus brengt de premier van Japan een bezoek aan de Yasukuni schrijn in Tokyo ter herdenking van de overgave van Japan op 15 augustus 1945, het einde van de Tweede Wereldoorlog in Azië. Eerbetoon aan oorlogsslachtoffers ligt gevoelig bij de buurlanden die zwaar geleden hebben onder de Japanse bezetting. Tegenstanders in China, Taiwan en Zuid-Korea vinden het ronduit ongepast dat Japanse politici daarmee indirect ook veroordeelde oorlogsmisdadigers eren bij deze schrijn. Zowel linkse-liberale als rechts-nationalistische groeperingen in Japan kiezen deze schrijn om te demonstreren en hun standpunten luid te verkondigen. Zo blijft de schrijn focus in een voortdurend debat over welke richting Japan politiek moet inslaan en dan vooral hoe om te gaan met de schuldvraag van de Tweede Wereldoorlog. Helaas is dit nog altijd, ook in de 21e eeuw, meer dan 70 jaar na het einde van de oorlog, een heet hangijzer in Japan’s gevoelige relaties met de buurlanden.


jp, high speed bullet train.jpg

Individueel rondreizen in Japan


Kies de hotels en/of minsuku’s & ryokans in Japan die bij u passen

Het kiezen van de juiste hotels en/of ryokans & minshuku’s voor uw Japan rondreis is altijd spannend. De juiste hotelkeuze draagt immers ook in belangrijke mate bij aan uw reisbeleving, ongeacht het beschikbare budget. Dat geldt zeker voor Japan. Ook in Japan kunt u voor elke rondreis van HelloBeautifulWorld kiezen uit 3 hotel categorieën. We hebben alle hotels, ryokans en minshuku’s persoonlijk gekozen. Klik op ‘bekijk hotels’ en u ziet alle door ons geselecteerde hotels, ryokans en minshuku’s in Japan, per categorie in de handige hotel vergelijker.

HBW midrange hotelcategorie picto

Midrange

Japan hotelvergelijker MR
Door ons geselecteerde hotels, ryokans en minshuku’s in Japan, die een goede prijs combineren met goede voorzieningen. Schone kamers, een eigen badkamer in de hotels, goede westerse bedden in de hotels en altijd centraal gelegen. De hotels in Japan zijn een mix van meestal groot en modern en soms van sfeervol kleinschalig. Ook overnacht u desgewenst, tegen een toeslag, in een traditioneel Japans hotel of pension, een ryokan of minshuku. Veel van deze hotels hebben ‘onsen’ faciliteiten. Daarom is er niet altijd een douche of bad in de badkamer op de kamer, daarvoor gaat u immers naar de ‘onsen’. Bijna altijd hebben de ryokans en minshuku’s ‘Japanse’ bedden, u slaapt op futons op de grond. Vaak zijn bij deze accommodaties de diners inbegrepen. Zonder uitzondering zijn ook deze accommodaties hooggewaardeerd in hun categorie. Ze worden allemaal goed geleid door vriendelijke eigenaren en het personeel is voorkomend en behulpzaam. We kiezen onze Midrange hotels persoonlijk uit.

Bekijk hotels

HBW beautiful choice hotelcategorie picto

Beautiful Choice

Japan hotelvergelijker BC
Hotels, ryokans en minshuku’s in Japan die waarde toevoegen aan uw rondreiservaring. Dat kan de bijzondere ligging of het uitzicht zijn, de geweldige uitstraling of het design. Denk aan hotels met een minimalistisch of typisch Japans design. Maar ook de persoonlijke aandacht van het personeel of van de hotelier, het gerenommeerde restaurant, de geweldige ‘onsen’ faciliteiten, de bijzondere Japanse maaltijden of de uitstekende prijs/waarde verhouding. Zonder uitzondering zijn ze allemaal hooggewaardeerd. Het is onze persoonlijke hotelkeuze in Japan, en een keuze die uw reis zeker zal verrijken.

Bekijk hotels

HBW luxe hotelcategorie picto

Luxe

Japan hotelvergelijker LX
Luxe hotels en ryokans in Japan met veel voorzieningen. Onze persoonlijke keuze. Soms, maar niet altijd de top van het luxe segment in Japan, hooggewaardeerd en met de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit. Altijd 5 sterren, of het beste ter plaatse. Het luxe segment in Japan heeft wereldwijd een grote reputatie. Echter wij vinden de prijs voor de echte top van het luxe segment erg hoog voor hetgeen geboden wordt. Vandaar dat u ze meestal niet tegenkomt in ons aanbod. Uiteraard kunnen wij ze desgewenst voor u boeken als prijs geen doorslaggevende factor is.

Bekijk hotels

Hotel vergelijker Japan

Per plaats in Japan, op alfabetische volgorde, kunt u al onze hotels, ryokans en minshuku’s in Japan met elkaar vergelijken. Per categorie staan ze per plaats naast elkaar. Soms zijn er per plaats meerdere hotels, ryokans en minshuku’s. In een aantal gevallen gebruiken we in een plaats hetzelfde hotel, ryokan of minshuku in verschillende categorieën. Er is dan geen hotel, ryokan of minshuku in de door u gekozen categorie. Mocht de accommodatie bij boeking niet beschikbaar zijn, dan boeken we voor u een vergelijkbare accommodatie.

HBW midrange hotelcategorie picto
Midrange
Kyoto
Almont Kyoto
jp, kyoto, almont hotel twin.jpg
jp, kyoto, almont hotel (4).jpg
jp, kyoto, almont hotel (1).jpg
De oostelijke uitgang Hachijo van het JR-treinstation Kyoto bevindt zich op slechts 7 minuten wandelen van het hotel. Modern, comfortabel hotel in een rustige buurt. Comfortabele hotelkamers. Uitgebreid Japans ontbijtbuffet. Geniet aan het einde van de dag van de onsen faciliteiten.
Faciliteiten:
Restaurant (alleen voor ontbijt)
Lift
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
HBW midrange hotelcategorie picto
Midrange
Kyoto
Ryokufuso, ryokan
jp, kyoto, ryokufuso (riokan).jpg
jp, kyoto, ryokufuso (riokan) (3).jpg
jp, kyoto, ryokufuso (riokan) 5.jpg
jp, kyoto, ryokufuso (riokan) (1).jpg
Verblijven in de ryokan Ryokufuso is perfect voor een authentieke en traditionele Japanse ervaring. Het personeel is enorm gastvrij en vriendelijk. Er is een traditioneel openbaar bad (sento). In deze ryokan slaapt u op een traditionele slaapmat, genaamd een futon. U heeft een eigen badkamer met bad of douche en toilet. Zowel het ontbijt als diner zijn inbegrepen, geserveerd in de eetzaal. Hotel ligt in de wijk Shimogyō-ku , een rustige buurt op 15 minuten lopen vanaf het JR-treinstation Kyoto. Op loopafstand zijn verschillende tempels en de Kyoto Tower.
Faciliteiten:
Restaurant
Restaurant (alleen voor ontbijt)
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
HBW midrange hotelcategorie picto
Midrange
Kyoto
Tokyu Stay Kyoto Ryogaemachi Dori
jp, kyoto, tokyu stay kyoto-ryogaemach (4).jpg
jp, kyoto, tokyu stay kyoto-ryogaemach.jpg
jp, kyoto, tokyu stay kyoto-ryogaemachi (1).jpg
Een modern hotel, met een goede locatie in de wijk Nakagyo-ku. In een leuke buurt met vele winkels, cafés en restaurants. Op 200 meter ligt het metrostation Karasuma Oike en op 600 meter het treinstation Karasuma. De bekende Nishiki market op 1 km. Het personeel is behulpzaam. De hotelkamer is keurig ingericht. Ondanks de het levendige gebied is het een rustige plek om te verblijven.
Faciliteiten:
Restaurant (alleen voor ontbijt)
Lift
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
HBW midrange hotelcategorie picto
Midrange
Kyoto
Vista Premio Kyoto
jp. kyoto, vista premier kyoto (2) twin.jpg
jp. kyoto, vista premier kyoto (3).jpg
JP, Vista Premio Kyoto
Een modern hotel, heel geliefd, onder andere door de centrale ligging. Hotel ligt in het winkelgebied Kawaramachi in de wijk Nakagyo-ku. Op loopafstand van de Nishiki Market en de geisha wijk Gion. Het station Shiyakusho-mae is dichtbij. Kamers zijn netjes ingericht. Personeel heel vriendelijk. Hotel verhuurt fietsen.
Faciliteiten:
Restaurant (alleen voor ontbijt)
Lift
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
HBW beautiful choice hotelcategorie picto
Beautiful Choice
Kyoto
The Celestine
jp, kyoto, celestine (6).jpg
jp, kyoto, celestine (3).jpg
jp, kyoto, celestine (7).jpg
jp, kyoto, celestine (1).jpg
jp, kyoto, celestine (5).jpg
Prachtig hotel in de wijk Higashiyama, hét tempel district van de stad. De Kennin-ji tempel ligt al op 5 minuten lopen. Op 600 meter ligt het station Gion-Shijo. Hotel is mooi ingericht. De kamers zijn sfeervol en comfortabel. ’s Avonds geniet u van de onsen faciliteiten en een heerlijk diner in het restaurant. De perfecte keuze voor Beautiful Choice.
Faciliteiten:
Restaurant
Westerse bedden
Bar/lounge
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
HBW beautiful choice hotelcategorie picto
Beautiful Choice
Kyoto
Cross Kyoto
jp, kyoto, cross (5).jpg
jp, kyoto, cross (3).jpg
jp, kyoto, cross (1).jpg
jp, kyoto, cross (4).jpg
Modern ingericht hotel gelegen in een gezellige buurt, in het centrale district Nakagyo. Zeer centrale ligging. Het treinstation Sanjo en het metrostaion Kyoto Shiyakusho Mae op 300 meter. De Honno-ji tempel en de Nishiki markt op 500 meter. De hotelkamers zijn comfortabel. U start uw dag met een uitgebreid ontbijtbuffet. Gezellige lounge en bar. De sfeer en locatie maakt dit hotel een Beautiful Choice hotel.
HBW beautiful choice hotelcategorie picto
Beautiful Choice
Kyoto
Kanra Kyoto
jp, kyoto, kanra (4).jpg
jp, kyoto, kanra (2).jpg
jp, kyoto, kanra (5).jpg
jp, kyoto, kanra (1).jpg
HBW beautiful choice hotelcategorie picto
Beautiful Choice
Kyoto
Kyoto Yura MGallery
jp, kyoto, yura m gallery, bc (5).jpg
jp, kyoto, yura m gallery, bc (4).jpg
jp, kyoto, yura m gallery, bc (2).jpg
jp, kyoto, yura m gallery, bc (1).jpg
jp, kyoto, yura m gallery, bc (6).jpg
HBW beautiful choice hotelcategorie picto
Beautiful Choice
Kyoto
Luck you Kyoto, ryokan
jp, kyoto, luck you (7).jpg
jp, kyoto, luck you (6).jpg
jp, kyoto, luck you (5).jpg
jp, kyoto, luck you (2).jpg
jp, kyoto, luck you (1).jpg
HBW beautiful choice hotelcategorie picto
Beautiful Choice
Kyoto
The General Kyoto
jp, kyoto, the general kyoto, bc (2).jpg
jp, kyoto, the general kyoto, bc (4).jpg
jp, kyoto, the general kyoto, bc (3).jpg
jp, kyoto, the general kyoto, bc (1) twin.jpg
HBW luxe hotelcategorie picto
Luxe
Kyoto
Nazuna Kyoto Nijojo, ryokan
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka (7).jpg
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka (4).jpg
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka (3).jpg
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka.jpg
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka (6).jpg
HBW luxe hotelcategorie picto
Luxe
Kyoto
Okura Kyoto
jp, kyoto, okura (3).jpg
jp, kyoto, okura (1).jpg
jp, kyoto, okura (2).jpg
jp, kyoto, okura (2).jpg
HBW luxe hotelcategorie picto
Luxe
Kyoto
Ryotei Rangetsu, ryokan
jp, ryotei rangetsu-riokan (5).jpg
jp, ryotei rangetsu-riokan (2).jpg
jp, ryotei rangetsu-riokan (4).jpg
jp, ryotei rangetsu-riokan (6).jpg
jp, ryotei rangetsu-riokan (3).jpg
Kyoto
Almont Kyoto
jp, kyoto, almont hotel twin.jpg
jp, kyoto, almont hotel (4).jpg
jp, kyoto, almont hotel (1).jpg
De oostelijke uitgang Hachijo van het JR-treinstation Kyoto bevindt zich op slechts 7 minuten wandelen van het hotel. Modern, comfortabel hotel in een rustige buurt. Comfortabele hotelkamers. Uitgebreid Japans ontbijtbuffet. Geniet aan het einde van de dag van de onsen faciliteiten.
Faciliteiten:
Restaurant (alleen voor ontbijt)
Lift
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
Ryokufuso, ryokan
jp, kyoto, ryokufuso (riokan).jpg
jp, kyoto, ryokufuso (riokan) (3).jpg
jp, kyoto, ryokufuso (riokan) 5.jpg
jp, kyoto, ryokufuso (riokan) (1).jpg
Verblijven in de ryokan Ryokufuso is perfect voor een authentieke en traditionele Japanse ervaring. Het personeel is enorm gastvrij en vriendelijk. Er is een traditioneel openbaar bad (sento). In deze ryokan slaapt u op een traditionele slaapmat, genaamd een futon. U heeft een eigen badkamer met bad of douche en toilet. Zowel het ontbijt als diner zijn inbegrepen, geserveerd in de eetzaal. Hotel ligt in de wijk Shimogyō-ku , een rustige buurt op 15 minuten lopen vanaf het JR-treinstation Kyoto. Op loopafstand zijn verschillende tempels en de Kyoto Tower.
Faciliteiten:
Restaurant
Restaurant (alleen voor ontbijt)
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
Tokyu Stay Kyoto Ryogaemachi Dori
jp, kyoto, tokyu stay kyoto-ryogaemach (4).jpg
jp, kyoto, tokyu stay kyoto-ryogaemach.jpg
jp, kyoto, tokyu stay kyoto-ryogaemachi (1).jpg
Een modern hotel, met een goede locatie in de wijk Nakagyo-ku. In een leuke buurt met vele winkels, cafés en restaurants. Op 200 meter ligt het metrostation Karasuma Oike en op 600 meter het treinstation Karasuma. De bekende Nishiki market op 1 km. Het personeel is behulpzaam. De hotelkamer is keurig ingericht. Ondanks de het levendige gebied is het een rustige plek om te verblijven.
Faciliteiten:
Restaurant (alleen voor ontbijt)
Lift
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
Vista Premio Kyoto
jp. kyoto, vista premier kyoto (2) twin.jpg
jp. kyoto, vista premier kyoto (3).jpg
JP, Vista Premio Kyoto
Een modern hotel, heel geliefd, onder andere door de centrale ligging. Hotel ligt in het winkelgebied Kawaramachi in de wijk Nakagyo-ku. Op loopafstand van de Nishiki Market en de geisha wijk Gion. Het station Shiyakusho-mae is dichtbij. Kamers zijn netjes ingericht. Personeel heel vriendelijk. Hotel verhuurt fietsen.
Faciliteiten:
Restaurant (alleen voor ontbijt)
Lift
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
The Celestine
jp, kyoto, celestine (6).jpg
jp, kyoto, celestine (3).jpg
jp, kyoto, celestine (7).jpg
jp, kyoto, celestine (1).jpg
jp, kyoto, celestine (5).jpg
Prachtig hotel in de wijk Higashiyama, hét tempel district van de stad. De Kennin-ji tempel ligt al op 5 minuten lopen. Op 600 meter ligt het station Gion-Shijo. Hotel is mooi ingericht. De kamers zijn sfeervol en comfortabel. ’s Avonds geniet u van de onsen faciliteiten en een heerlijk diner in het restaurant. De perfecte keuze voor Beautiful Choice.
Faciliteiten:
Restaurant
Westerse bedden
Bar/lounge
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
Cross Kyoto
jp, kyoto, cross (5).jpg
jp, kyoto, cross (3).jpg
jp, kyoto, cross (1).jpg
jp, kyoto, cross (4).jpg
Modern ingericht hotel gelegen in een gezellige buurt, in het centrale district Nakagyo. Zeer centrale ligging. Het treinstation Sanjo en het metrostaion Kyoto Shiyakusho Mae op 300 meter. De Honno-ji tempel en de Nishiki markt op 500 meter. De hotelkamers zijn comfortabel. U start uw dag met een uitgebreid ontbijtbuffet. Gezellige lounge en bar. De sfeer en locatie maakt dit hotel een Beautiful Choice hotel.
Kyoto
Kanra Kyoto
jp, kyoto, kanra (4).jpg
jp, kyoto, kanra (2).jpg
jp, kyoto, kanra (5).jpg
jp, kyoto, kanra (1).jpg
Kyoto
Kyoto Yura MGallery
jp, kyoto, yura m gallery, bc (5).jpg
jp, kyoto, yura m gallery, bc (4).jpg
jp, kyoto, yura m gallery, bc (2).jpg
jp, kyoto, yura m gallery, bc (1).jpg
jp, kyoto, yura m gallery, bc (6).jpg
Kyoto
Luck you Kyoto, ryokan
jp, kyoto, luck you (7).jpg
jp, kyoto, luck you (6).jpg
jp, kyoto, luck you (5).jpg
jp, kyoto, luck you (2).jpg
jp, kyoto, luck you (1).jpg
Kyoto
The General Kyoto
jp, kyoto, the general kyoto, bc (2).jpg
jp, kyoto, the general kyoto, bc (4).jpg
jp, kyoto, the general kyoto, bc (3).jpg
jp, kyoto, the general kyoto, bc (1) twin.jpg
Kyoto
Nazuna Kyoto Nijojo, ryokan
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka (7).jpg
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka (4).jpg
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka (3).jpg
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka.jpg
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka (6).jpg
Kyoto
Okura Kyoto
jp, kyoto, okura (3).jpg
jp, kyoto, okura (1).jpg
jp, kyoto, okura (2).jpg
jp, kyoto, okura (2).jpg
Kyoto
Ryotei Rangetsu, ryokan
jp, ryotei rangetsu-riokan (5).jpg
jp, ryotei rangetsu-riokan (2).jpg
jp, ryotei rangetsu-riokan (4).jpg
jp, ryotei rangetsu-riokan (6).jpg
jp, ryotei rangetsu-riokan (3).jpg
Kyoto
Almont Kyoto
jp, kyoto, almont hotel twin.jpg
jp, kyoto, almont hotel (4).jpg
jp, kyoto, almont hotel (1).jpg
De oostelijke uitgang Hachijo van het JR-treinstation Kyoto bevindt zich op slechts 7 minuten wandelen van het hotel. Modern, comfortabel hotel in een rustige buurt. Comfortabele hotelkamers. Uitgebreid Japans ontbijtbuffet. Geniet aan het einde van de dag van de onsen faciliteiten.
Faciliteiten:
Restaurant (alleen voor ontbijt)
Lift
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
Ryokufuso, ryokan
jp, kyoto, ryokufuso (riokan).jpg
jp, kyoto, ryokufuso (riokan) (3).jpg
jp, kyoto, ryokufuso (riokan) 5.jpg
jp, kyoto, ryokufuso (riokan) (1).jpg
Verblijven in de ryokan Ryokufuso is perfect voor een authentieke en traditionele Japanse ervaring. Het personeel is enorm gastvrij en vriendelijk. Er is een traditioneel openbaar bad (sento). In deze ryokan slaapt u op een traditionele slaapmat, genaamd een futon. U heeft een eigen badkamer met bad of douche en toilet. Zowel het ontbijt als diner zijn inbegrepen, geserveerd in de eetzaal. Hotel ligt in de wijk Shimogyō-ku , een rustige buurt op 15 minuten lopen vanaf het JR-treinstation Kyoto. Op loopafstand zijn verschillende tempels en de Kyoto Tower.
Faciliteiten:
Restaurant
Restaurant (alleen voor ontbijt)
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
Tokyu Stay Kyoto Ryogaemachi Dori
jp, kyoto, tokyu stay kyoto-ryogaemach (4).jpg
jp, kyoto, tokyu stay kyoto-ryogaemach.jpg
jp, kyoto, tokyu stay kyoto-ryogaemachi (1).jpg
Een modern hotel, met een goede locatie in de wijk Nakagyo-ku. In een leuke buurt met vele winkels, cafés en restaurants. Op 200 meter ligt het metrostation Karasuma Oike en op 600 meter het treinstation Karasuma. De bekende Nishiki market op 1 km. Het personeel is behulpzaam. De hotelkamer is keurig ingericht. Ondanks de het levendige gebied is het een rustige plek om te verblijven.
Faciliteiten:
Restaurant (alleen voor ontbijt)
Lift
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
Vista Premio Kyoto
jp. kyoto, vista premier kyoto (2) twin.jpg
jp. kyoto, vista premier kyoto (3).jpg
JP, Vista Premio Kyoto
Een modern hotel, heel geliefd, onder andere door de centrale ligging. Hotel ligt in het winkelgebied Kawaramachi in de wijk Nakagyo-ku. Op loopafstand van de Nishiki Market en de geisha wijk Gion. Het station Shiyakusho-mae is dichtbij. Kamers zijn netjes ingericht. Personeel heel vriendelijk. Hotel verhuurt fietsen.
Faciliteiten:
Restaurant (alleen voor ontbijt)
Lift
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
The Celestine
jp, kyoto, celestine (6).jpg
jp, kyoto, celestine (3).jpg
jp, kyoto, celestine (7).jpg
jp, kyoto, celestine (1).jpg
jp, kyoto, celestine (5).jpg
Prachtig hotel in de wijk Higashiyama, hét tempel district van de stad. De Kennin-ji tempel ligt al op 5 minuten lopen. Op 600 meter ligt het station Gion-Shijo. Hotel is mooi ingericht. De kamers zijn sfeervol en comfortabel. ’s Avonds geniet u van de onsen faciliteiten en een heerlijk diner in het restaurant. De perfecte keuze voor Beautiful Choice.
Faciliteiten:
Restaurant
Westerse bedden
Bar/lounge
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
Cross Kyoto
jp, kyoto, cross (5).jpg
jp, kyoto, cross (3).jpg
jp, kyoto, cross (1).jpg
jp, kyoto, cross (4).jpg
Modern ingericht hotel gelegen in een gezellige buurt, in het centrale district Nakagyo. Zeer centrale ligging. Het treinstation Sanjo en het metrostaion Kyoto Shiyakusho Mae op 300 meter. De Honno-ji tempel en de Nishiki markt op 500 meter. De hotelkamers zijn comfortabel. U start uw dag met een uitgebreid ontbijtbuffet. Gezellige lounge en bar. De sfeer en locatie maakt dit hotel een Beautiful Choice hotel.
Kyoto
Kanra Kyoto
jp, kyoto, kanra (4).jpg
jp, kyoto, kanra (2).jpg
jp, kyoto, kanra (5).jpg
jp, kyoto, kanra (1).jpg
Kyoto
Kyoto Yura MGallery
jp, kyoto, yura m gallery, bc (5).jpg
jp, kyoto, yura m gallery, bc (4).jpg
jp, kyoto, yura m gallery, bc (2).jpg
jp, kyoto, yura m gallery, bc (1).jpg
jp, kyoto, yura m gallery, bc (6).jpg
Kyoto
Luck you Kyoto, ryokan
jp, kyoto, luck you (7).jpg
jp, kyoto, luck you (6).jpg
jp, kyoto, luck you (5).jpg
jp, kyoto, luck you (2).jpg
jp, kyoto, luck you (1).jpg
Kyoto
The General Kyoto
jp, kyoto, the general kyoto, bc (2).jpg
jp, kyoto, the general kyoto, bc (4).jpg
jp, kyoto, the general kyoto, bc (3).jpg
jp, kyoto, the general kyoto, bc (1) twin.jpg
Kyoto
Nazuna Kyoto Nijojo, ryokan
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka (7).jpg
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka (4).jpg
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka (3).jpg
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka.jpg
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka (6).jpg
Kyoto
Okura Kyoto
jp, kyoto, okura (3).jpg
jp, kyoto, okura (1).jpg
jp, kyoto, okura (2).jpg
jp, kyoto, okura (2).jpg
Kyoto
Ryotei Rangetsu, ryokan
jp, ryotei rangetsu-riokan (5).jpg
jp, ryotei rangetsu-riokan (2).jpg
jp, ryotei rangetsu-riokan (4).jpg
jp, ryotei rangetsu-riokan (6).jpg
jp, ryotei rangetsu-riokan (3).jpg
Kyoto
Almont Kyoto
jp, kyoto, almont hotel twin.jpg
jp, kyoto, almont hotel (4).jpg
jp, kyoto, almont hotel (1).jpg
De oostelijke uitgang Hachijo van het JR-treinstation Kyoto bevindt zich op slechts 7 minuten wandelen van het hotel. Modern, comfortabel hotel in een rustige buurt. Comfortabele hotelkamers. Uitgebreid Japans ontbijtbuffet. Geniet aan het einde van de dag van de onsen faciliteiten.
Faciliteiten:
Restaurant (alleen voor ontbijt)
Lift
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
Ryokufuso, ryokan
jp, kyoto, ryokufuso (riokan).jpg
jp, kyoto, ryokufuso (riokan) (3).jpg
jp, kyoto, ryokufuso (riokan) 5.jpg
jp, kyoto, ryokufuso (riokan) (1).jpg
Verblijven in de ryokan Ryokufuso is perfect voor een authentieke en traditionele Japanse ervaring. Het personeel is enorm gastvrij en vriendelijk. Er is een traditioneel openbaar bad (sento). In deze ryokan slaapt u op een traditionele slaapmat, genaamd een futon. U heeft een eigen badkamer met bad of douche en toilet. Zowel het ontbijt als diner zijn inbegrepen, geserveerd in de eetzaal. Hotel ligt in de wijk Shimogyō-ku , een rustige buurt op 15 minuten lopen vanaf het JR-treinstation Kyoto. Op loopafstand zijn verschillende tempels en de Kyoto Tower.
Faciliteiten:
Restaurant
Restaurant (alleen voor ontbijt)
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
Tokyu Stay Kyoto Ryogaemachi Dori
jp, kyoto, tokyu stay kyoto-ryogaemach (4).jpg
jp, kyoto, tokyu stay kyoto-ryogaemach.jpg
jp, kyoto, tokyu stay kyoto-ryogaemachi (1).jpg
Een modern hotel, met een goede locatie in de wijk Nakagyo-ku. In een leuke buurt met vele winkels, cafés en restaurants. Op 200 meter ligt het metrostation Karasuma Oike en op 600 meter het treinstation Karasuma. De bekende Nishiki market op 1 km. Het personeel is behulpzaam. De hotelkamer is keurig ingericht. Ondanks de het levendige gebied is het een rustige plek om te verblijven.
Faciliteiten:
Restaurant (alleen voor ontbijt)
Lift
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
Vista Premio Kyoto
jp. kyoto, vista premier kyoto (2) twin.jpg
jp. kyoto, vista premier kyoto (3).jpg
JP, Vista Premio Kyoto
Een modern hotel, heel geliefd, onder andere door de centrale ligging. Hotel ligt in het winkelgebied Kawaramachi in de wijk Nakagyo-ku. Op loopafstand van de Nishiki Market en de geisha wijk Gion. Het station Shiyakusho-mae is dichtbij. Kamers zijn netjes ingericht. Personeel heel vriendelijk. Hotel verhuurt fietsen.
Faciliteiten:
Restaurant (alleen voor ontbijt)
Lift
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
The Celestine
jp, kyoto, celestine (6).jpg
jp, kyoto, celestine (3).jpg
jp, kyoto, celestine (7).jpg
jp, kyoto, celestine (1).jpg
jp, kyoto, celestine (5).jpg
Prachtig hotel in de wijk Higashiyama, hét tempel district van de stad. De Kennin-ji tempel ligt al op 5 minuten lopen. Op 600 meter ligt het station Gion-Shijo. Hotel is mooi ingericht. De kamers zijn sfeervol en comfortabel. ’s Avonds geniet u van de onsen faciliteiten en een heerlijk diner in het restaurant. De perfecte keuze voor Beautiful Choice.
Faciliteiten:
Restaurant
Westerse bedden
Bar/lounge
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
Cross Kyoto
jp, kyoto, cross (5).jpg
jp, kyoto, cross (3).jpg
jp, kyoto, cross (1).jpg
jp, kyoto, cross (4).jpg
Modern ingericht hotel gelegen in een gezellige buurt, in het centrale district Nakagyo. Zeer centrale ligging. Het treinstation Sanjo en het metrostaion Kyoto Shiyakusho Mae op 300 meter. De Honno-ji tempel en de Nishiki markt op 500 meter. De hotelkamers zijn comfortabel. U start uw dag met een uitgebreid ontbijtbuffet. Gezellige lounge en bar. De sfeer en locatie maakt dit hotel een Beautiful Choice hotel.
Kyoto
Kanra Kyoto
jp, kyoto, kanra (4).jpg
jp, kyoto, kanra (2).jpg
jp, kyoto, kanra (5).jpg
jp, kyoto, kanra (1).jpg
Kyoto
Kyoto Yura MGallery
jp, kyoto, yura m gallery, bc (5).jpg
jp, kyoto, yura m gallery, bc (4).jpg
jp, kyoto, yura m gallery, bc (2).jpg
jp, kyoto, yura m gallery, bc (1).jpg
jp, kyoto, yura m gallery, bc (6).jpg
Kyoto
Luck you Kyoto, ryokan
jp, kyoto, luck you (7).jpg
jp, kyoto, luck you (6).jpg
jp, kyoto, luck you (5).jpg
jp, kyoto, luck you (2).jpg
jp, kyoto, luck you (1).jpg
Kyoto
The General Kyoto
jp, kyoto, the general kyoto, bc (2).jpg
jp, kyoto, the general kyoto, bc (4).jpg
jp, kyoto, the general kyoto, bc (3).jpg
jp, kyoto, the general kyoto, bc (1) twin.jpg
Kyoto
Nazuna Kyoto Nijojo, ryokan
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka (7).jpg
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka (4).jpg
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka (3).jpg
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka.jpg
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka (6).jpg
Kyoto
Okura Kyoto
jp, kyoto, okura (3).jpg
jp, kyoto, okura (1).jpg
jp, kyoto, okura (2).jpg
jp, kyoto, okura (2).jpg
Kyoto
Ryotei Rangetsu, ryokan
jp, ryotei rangetsu-riokan (5).jpg
jp, ryotei rangetsu-riokan (2).jpg
jp, ryotei rangetsu-riokan (4).jpg
jp, ryotei rangetsu-riokan (6).jpg
jp, ryotei rangetsu-riokan (3).jpg
Kyoto
Almont Kyoto
jp, kyoto, almont hotel twin.jpg
jp, kyoto, almont hotel (4).jpg
jp, kyoto, almont hotel (1).jpg
De oostelijke uitgang Hachijo van het JR-treinstation Kyoto bevindt zich op slechts 7 minuten wandelen van het hotel. Modern, comfortabel hotel in een rustige buurt. Comfortabele hotelkamers. Uitgebreid Japans ontbijtbuffet. Geniet aan het einde van de dag van de onsen faciliteiten.
Faciliteiten:
Restaurant (alleen voor ontbijt)
Lift
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
Ryokufuso, ryokan
jp, kyoto, ryokufuso (riokan).jpg
jp, kyoto, ryokufuso (riokan) (3).jpg
jp, kyoto, ryokufuso (riokan) 5.jpg
jp, kyoto, ryokufuso (riokan) (1).jpg
Verblijven in de ryokan Ryokufuso is perfect voor een authentieke en traditionele Japanse ervaring. Het personeel is enorm gastvrij en vriendelijk. Er is een traditioneel openbaar bad (sento). In deze ryokan slaapt u op een traditionele slaapmat, genaamd een futon. U heeft een eigen badkamer met bad of douche en toilet. Zowel het ontbijt als diner zijn inbegrepen, geserveerd in de eetzaal. Hotel ligt in de wijk Shimogyō-ku , een rustige buurt op 15 minuten lopen vanaf het JR-treinstation Kyoto. Op loopafstand zijn verschillende tempels en de Kyoto Tower.
Faciliteiten:
Restaurant
Restaurant (alleen voor ontbijt)
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
Tokyu Stay Kyoto Ryogaemachi Dori
jp, kyoto, tokyu stay kyoto-ryogaemach (4).jpg
jp, kyoto, tokyu stay kyoto-ryogaemach.jpg
jp, kyoto, tokyu stay kyoto-ryogaemachi (1).jpg
Een modern hotel, met een goede locatie in de wijk Nakagyo-ku. In een leuke buurt met vele winkels, cafés en restaurants. Op 200 meter ligt het metrostation Karasuma Oike en op 600 meter het treinstation Karasuma. De bekende Nishiki market op 1 km. Het personeel is behulpzaam. De hotelkamer is keurig ingericht. Ondanks de het levendige gebied is het een rustige plek om te verblijven.
Faciliteiten:
Restaurant (alleen voor ontbijt)
Lift
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
Vista Premio Kyoto
jp. kyoto, vista premier kyoto (2) twin.jpg
jp. kyoto, vista premier kyoto (3).jpg
JP, Vista Premio Kyoto
Een modern hotel, heel geliefd, onder andere door de centrale ligging. Hotel ligt in het winkelgebied Kawaramachi in de wijk Nakagyo-ku. Op loopafstand van de Nishiki Market en de geisha wijk Gion. Het station Shiyakusho-mae is dichtbij. Kamers zijn netjes ingericht. Personeel heel vriendelijk. Hotel verhuurt fietsen.
Faciliteiten:
Restaurant (alleen voor ontbijt)
Lift
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
The Celestine
jp, kyoto, celestine (6).jpg
jp, kyoto, celestine (3).jpg
jp, kyoto, celestine (7).jpg
jp, kyoto, celestine (1).jpg
jp, kyoto, celestine (5).jpg
Prachtig hotel in de wijk Higashiyama, hét tempel district van de stad. De Kennin-ji tempel ligt al op 5 minuten lopen. Op 600 meter ligt het station Gion-Shijo. Hotel is mooi ingericht. De kamers zijn sfeervol en comfortabel. ’s Avonds geniet u van de onsen faciliteiten en een heerlijk diner in het restaurant. De perfecte keuze voor Beautiful Choice.
Faciliteiten:
Restaurant
Westerse bedden
Bar/lounge
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
Cross Kyoto
jp, kyoto, cross (5).jpg
jp, kyoto, cross (3).jpg
jp, kyoto, cross (1).jpg
jp, kyoto, cross (4).jpg
Modern ingericht hotel gelegen in een gezellige buurt, in het centrale district Nakagyo. Zeer centrale ligging. Het treinstation Sanjo en het metrostaion Kyoto Shiyakusho Mae op 300 meter. De Honno-ji tempel en de Nishiki markt op 500 meter. De hotelkamers zijn comfortabel. U start uw dag met een uitgebreid ontbijtbuffet. Gezellige lounge en bar. De sfeer en locatie maakt dit hotel een Beautiful Choice hotel.
Kyoto
Kanra Kyoto
jp, kyoto, kanra (4).jpg
jp, kyoto, kanra (2).jpg
jp, kyoto, kanra (5).jpg
jp, kyoto, kanra (1).jpg
Kyoto
Kyoto Yura MGallery
jp, kyoto, yura m gallery, bc (5).jpg
jp, kyoto, yura m gallery, bc (4).jpg
jp, kyoto, yura m gallery, bc (2).jpg
jp, kyoto, yura m gallery, bc (1).jpg
jp, kyoto, yura m gallery, bc (6).jpg
Kyoto
Luck you Kyoto, ryokan
jp, kyoto, luck you (7).jpg
jp, kyoto, luck you (6).jpg
jp, kyoto, luck you (5).jpg
jp, kyoto, luck you (2).jpg
jp, kyoto, luck you (1).jpg
Kyoto
The General Kyoto
jp, kyoto, the general kyoto, bc (2).jpg
jp, kyoto, the general kyoto, bc (4).jpg
jp, kyoto, the general kyoto, bc (3).jpg
jp, kyoto, the general kyoto, bc (1) twin.jpg
Kyoto
Nazuna Kyoto Nijojo, ryokan
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka (7).jpg
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka (4).jpg
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka (3).jpg
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka.jpg
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka (6).jpg
Kyoto
Okura Kyoto
jp, kyoto, okura (3).jpg
jp, kyoto, okura (1).jpg
jp, kyoto, okura (2).jpg
jp, kyoto, okura (2).jpg
Kyoto
Ryotei Rangetsu, ryokan
jp, ryotei rangetsu-riokan (5).jpg
jp, ryotei rangetsu-riokan (2).jpg
jp, ryotei rangetsu-riokan (4).jpg
jp, ryotei rangetsu-riokan (6).jpg
jp, ryotei rangetsu-riokan (3).jpg
Kyoto
Almont Kyoto
jp, kyoto, almont hotel twin.jpg
jp, kyoto, almont hotel (4).jpg
jp, kyoto, almont hotel (1).jpg
De oostelijke uitgang Hachijo van het JR-treinstation Kyoto bevindt zich op slechts 7 minuten wandelen van het hotel. Modern, comfortabel hotel in een rustige buurt. Comfortabele hotelkamers. Uitgebreid Japans ontbijtbuffet. Geniet aan het einde van de dag van de onsen faciliteiten.
Faciliteiten:
Restaurant (alleen voor ontbijt)
Lift
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
Ryokufuso, ryokan
jp, kyoto, ryokufuso (riokan).jpg
jp, kyoto, ryokufuso (riokan) (3).jpg
jp, kyoto, ryokufuso (riokan) 5.jpg
jp, kyoto, ryokufuso (riokan) (1).jpg
Verblijven in de ryokan Ryokufuso is perfect voor een authentieke en traditionele Japanse ervaring. Het personeel is enorm gastvrij en vriendelijk. Er is een traditioneel openbaar bad (sento). In deze ryokan slaapt u op een traditionele slaapmat, genaamd een futon. U heeft een eigen badkamer met bad of douche en toilet. Zowel het ontbijt als diner zijn inbegrepen, geserveerd in de eetzaal. Hotel ligt in de wijk Shimogyō-ku , een rustige buurt op 15 minuten lopen vanaf het JR-treinstation Kyoto. Op loopafstand zijn verschillende tempels en de Kyoto Tower.
Faciliteiten:
Restaurant
Restaurant (alleen voor ontbijt)
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
Tokyu Stay Kyoto Ryogaemachi Dori
jp, kyoto, tokyu stay kyoto-ryogaemach (4).jpg
jp, kyoto, tokyu stay kyoto-ryogaemach.jpg
jp, kyoto, tokyu stay kyoto-ryogaemachi (1).jpg
Een modern hotel, met een goede locatie in de wijk Nakagyo-ku. In een leuke buurt met vele winkels, cafés en restaurants. Op 200 meter ligt het metrostation Karasuma Oike en op 600 meter het treinstation Karasuma. De bekende Nishiki market op 1 km. Het personeel is behulpzaam. De hotelkamer is keurig ingericht. Ondanks de het levendige gebied is het een rustige plek om te verblijven.
Faciliteiten:
Restaurant (alleen voor ontbijt)
Lift
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
Vista Premio Kyoto
jp. kyoto, vista premier kyoto (2) twin.jpg
jp. kyoto, vista premier kyoto (3).jpg
JP, Vista Premio Kyoto
Een modern hotel, heel geliefd, onder andere door de centrale ligging. Hotel ligt in het winkelgebied Kawaramachi in de wijk Nakagyo-ku. Op loopafstand van de Nishiki Market en de geisha wijk Gion. Het station Shiyakusho-mae is dichtbij. Kamers zijn netjes ingericht. Personeel heel vriendelijk. Hotel verhuurt fietsen.
Faciliteiten:
Restaurant (alleen voor ontbijt)
Lift
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
The Celestine
jp, kyoto, celestine (6).jpg
jp, kyoto, celestine (3).jpg
jp, kyoto, celestine (7).jpg
jp, kyoto, celestine (1).jpg
jp, kyoto, celestine (5).jpg
Prachtig hotel in de wijk Higashiyama, hét tempel district van de stad. De Kennin-ji tempel ligt al op 5 minuten lopen. Op 600 meter ligt het station Gion-Shijo. Hotel is mooi ingericht. De kamers zijn sfeervol en comfortabel. ’s Avonds geniet u van de onsen faciliteiten en een heerlijk diner in het restaurant. De perfecte keuze voor Beautiful Choice.
Faciliteiten:
Restaurant
Westerse bedden
Bar/lounge
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
Cross Kyoto
jp, kyoto, cross (5).jpg
jp, kyoto, cross (3).jpg
jp, kyoto, cross (1).jpg
jp, kyoto, cross (4).jpg
Modern ingericht hotel gelegen in een gezellige buurt, in het centrale district Nakagyo. Zeer centrale ligging. Het treinstation Sanjo en het metrostaion Kyoto Shiyakusho Mae op 300 meter. De Honno-ji tempel en de Nishiki markt op 500 meter. De hotelkamers zijn comfortabel. U start uw dag met een uitgebreid ontbijtbuffet. Gezellige lounge en bar. De sfeer en locatie maakt dit hotel een Beautiful Choice hotel.
Kyoto
Kanra Kyoto
jp, kyoto, kanra (4).jpg
jp, kyoto, kanra (2).jpg
jp, kyoto, kanra (5).jpg
jp, kyoto, kanra (1).jpg
Kyoto
Kyoto Yura MGallery
jp, kyoto, yura m gallery, bc (5).jpg
jp, kyoto, yura m gallery, bc (4).jpg
jp, kyoto, yura m gallery, bc (2).jpg
jp, kyoto, yura m gallery, bc (1).jpg
jp, kyoto, yura m gallery, bc (6).jpg
Kyoto
Luck you Kyoto, ryokan
jp, kyoto, luck you (7).jpg
jp, kyoto, luck you (6).jpg
jp, kyoto, luck you (5).jpg
jp, kyoto, luck you (2).jpg
jp, kyoto, luck you (1).jpg
Kyoto
The General Kyoto
jp, kyoto, the general kyoto, bc (2).jpg
jp, kyoto, the general kyoto, bc (4).jpg
jp, kyoto, the general kyoto, bc (3).jpg
jp, kyoto, the general kyoto, bc (1) twin.jpg
Kyoto
Nazuna Kyoto Nijojo, ryokan
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka (7).jpg
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka (4).jpg
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka (3).jpg
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka.jpg
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka (6).jpg
Kyoto
Okura Kyoto
jp, kyoto, okura (3).jpg
jp, kyoto, okura (1).jpg
jp, kyoto, okura (2).jpg
jp, kyoto, okura (2).jpg
Kyoto
Ryotei Rangetsu, ryokan
jp, ryotei rangetsu-riokan (5).jpg
jp, ryotei rangetsu-riokan (2).jpg
jp, ryotei rangetsu-riokan (4).jpg
jp, ryotei rangetsu-riokan (6).jpg
jp, ryotei rangetsu-riokan (3).jpg
Kyoto
Almont Kyoto
jp, kyoto, almont hotel twin.jpg
jp, kyoto, almont hotel (4).jpg
jp, kyoto, almont hotel (1).jpg
De oostelijke uitgang Hachijo van het JR-treinstation Kyoto bevindt zich op slechts 7 minuten wandelen van het hotel. Modern, comfortabel hotel in een rustige buurt. Comfortabele hotelkamers. Uitgebreid Japans ontbijtbuffet. Geniet aan het einde van de dag van de onsen faciliteiten.
Faciliteiten:
Restaurant (alleen voor ontbijt)
Lift
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
Ryokufuso, ryokan
jp, kyoto, ryokufuso (riokan).jpg
jp, kyoto, ryokufuso (riokan) (3).jpg
jp, kyoto, ryokufuso (riokan) 5.jpg
jp, kyoto, ryokufuso (riokan) (1).jpg
Verblijven in de ryokan Ryokufuso is perfect voor een authentieke en traditionele Japanse ervaring. Het personeel is enorm gastvrij en vriendelijk. Er is een traditioneel openbaar bad (sento). In deze ryokan slaapt u op een traditionele slaapmat, genaamd een futon. U heeft een eigen badkamer met bad of douche en toilet. Zowel het ontbijt als diner zijn inbegrepen, geserveerd in de eetzaal. Hotel ligt in de wijk Shimogyō-ku , een rustige buurt op 15 minuten lopen vanaf het JR-treinstation Kyoto. Op loopafstand zijn verschillende tempels en de Kyoto Tower.
Faciliteiten:
Restaurant
Restaurant (alleen voor ontbijt)
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
Tokyu Stay Kyoto Ryogaemachi Dori
jp, kyoto, tokyu stay kyoto-ryogaemach (4).jpg
jp, kyoto, tokyu stay kyoto-ryogaemach.jpg
jp, kyoto, tokyu stay kyoto-ryogaemachi (1).jpg
Een modern hotel, met een goede locatie in de wijk Nakagyo-ku. In een leuke buurt met vele winkels, cafés en restaurants. Op 200 meter ligt het metrostation Karasuma Oike en op 600 meter het treinstation Karasuma. De bekende Nishiki market op 1 km. Het personeel is behulpzaam. De hotelkamer is keurig ingericht. Ondanks de het levendige gebied is het een rustige plek om te verblijven.
Faciliteiten:
Restaurant (alleen voor ontbijt)
Lift
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
Vista Premio Kyoto
jp. kyoto, vista premier kyoto (2) twin.jpg
jp. kyoto, vista premier kyoto (3).jpg
JP, Vista Premio Kyoto
Een modern hotel, heel geliefd, onder andere door de centrale ligging. Hotel ligt in het winkelgebied Kawaramachi in de wijk Nakagyo-ku. Op loopafstand van de Nishiki Market en de geisha wijk Gion. Het station Shiyakusho-mae is dichtbij. Kamers zijn netjes ingericht. Personeel heel vriendelijk. Hotel verhuurt fietsen.
Faciliteiten:
Restaurant (alleen voor ontbijt)
Lift
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
The Celestine
jp, kyoto, celestine (6).jpg
jp, kyoto, celestine (3).jpg
jp, kyoto, celestine (7).jpg
jp, kyoto, celestine (1).jpg
jp, kyoto, celestine (5).jpg
Prachtig hotel in de wijk Higashiyama, hét tempel district van de stad. De Kennin-ji tempel ligt al op 5 minuten lopen. Op 600 meter ligt het station Gion-Shijo. Hotel is mooi ingericht. De kamers zijn sfeervol en comfortabel. ’s Avonds geniet u van de onsen faciliteiten en een heerlijk diner in het restaurant. De perfecte keuze voor Beautiful Choice.
Faciliteiten:
Restaurant
Westerse bedden
Bar/lounge
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
Cross Kyoto
jp, kyoto, cross (5).jpg
jp, kyoto, cross (3).jpg
jp, kyoto, cross (1).jpg
jp, kyoto, cross (4).jpg
Modern ingericht hotel gelegen in een gezellige buurt, in het centrale district Nakagyo. Zeer centrale ligging. Het treinstation Sanjo en het metrostaion Kyoto Shiyakusho Mae op 300 meter. De Honno-ji tempel en de Nishiki markt op 500 meter. De hotelkamers zijn comfortabel. U start uw dag met een uitgebreid ontbijtbuffet. Gezellige lounge en bar. De sfeer en locatie maakt dit hotel een Beautiful Choice hotel.
Kyoto
Kanra Kyoto
jp, kyoto, kanra (4).jpg
jp, kyoto, kanra (2).jpg
jp, kyoto, kanra (5).jpg
jp, kyoto, kanra (1).jpg
Kyoto
Kyoto Yura MGallery
jp, kyoto, yura m gallery, bc (5).jpg
jp, kyoto, yura m gallery, bc (4).jpg
jp, kyoto, yura m gallery, bc (2).jpg
jp, kyoto, yura m gallery, bc (1).jpg
jp, kyoto, yura m gallery, bc (6).jpg
Kyoto
Luck you Kyoto, ryokan
jp, kyoto, luck you (7).jpg
jp, kyoto, luck you (6).jpg
jp, kyoto, luck you (5).jpg
jp, kyoto, luck you (2).jpg
jp, kyoto, luck you (1).jpg
Kyoto
The General Kyoto
jp, kyoto, the general kyoto, bc (2).jpg
jp, kyoto, the general kyoto, bc (4).jpg
jp, kyoto, the general kyoto, bc (3).jpg
jp, kyoto, the general kyoto, bc (1) twin.jpg
Kyoto
Nazuna Kyoto Nijojo, ryokan
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka (7).jpg
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka (4).jpg
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka (3).jpg
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka.jpg
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka (6).jpg
Kyoto
Okura Kyoto
jp, kyoto, okura (3).jpg
jp, kyoto, okura (1).jpg
jp, kyoto, okura (2).jpg
jp, kyoto, okura (2).jpg
Kyoto
Ryotei Rangetsu, ryokan
jp, ryotei rangetsu-riokan (5).jpg
jp, ryotei rangetsu-riokan (2).jpg
jp, ryotei rangetsu-riokan (4).jpg
jp, ryotei rangetsu-riokan (6).jpg
jp, ryotei rangetsu-riokan (3).jpg
Kyoto
Almont Kyoto
jp, kyoto, almont hotel twin.jpg
jp, kyoto, almont hotel (4).jpg
jp, kyoto, almont hotel (1).jpg
De oostelijke uitgang Hachijo van het JR-treinstation Kyoto bevindt zich op slechts 7 minuten wandelen van het hotel. Modern, comfortabel hotel in een rustige buurt. Comfortabele hotelkamers. Uitgebreid Japans ontbijtbuffet. Geniet aan het einde van de dag van de onsen faciliteiten.
Faciliteiten:
Restaurant (alleen voor ontbijt)
Lift
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
Ryokufuso, ryokan
jp, kyoto, ryokufuso (riokan).jpg
jp, kyoto, ryokufuso (riokan) (3).jpg
jp, kyoto, ryokufuso (riokan) 5.jpg
jp, kyoto, ryokufuso (riokan) (1).jpg
Verblijven in de ryokan Ryokufuso is perfect voor een authentieke en traditionele Japanse ervaring. Het personeel is enorm gastvrij en vriendelijk. Er is een traditioneel openbaar bad (sento). In deze ryokan slaapt u op een traditionele slaapmat, genaamd een futon. U heeft een eigen badkamer met bad of douche en toilet. Zowel het ontbijt als diner zijn inbegrepen, geserveerd in de eetzaal. Hotel ligt in de wijk Shimogyō-ku , een rustige buurt op 15 minuten lopen vanaf het JR-treinstation Kyoto. Op loopafstand zijn verschillende tempels en de Kyoto Tower.
Faciliteiten:
Restaurant
Restaurant (alleen voor ontbijt)
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
Tokyu Stay Kyoto Ryogaemachi Dori
jp, kyoto, tokyu stay kyoto-ryogaemach (4).jpg
jp, kyoto, tokyu stay kyoto-ryogaemach.jpg
jp, kyoto, tokyu stay kyoto-ryogaemachi (1).jpg
Een modern hotel, met een goede locatie in de wijk Nakagyo-ku. In een leuke buurt met vele winkels, cafés en restaurants. Op 200 meter ligt het metrostation Karasuma Oike en op 600 meter het treinstation Karasuma. De bekende Nishiki market op 1 km. Het personeel is behulpzaam. De hotelkamer is keurig ingericht. Ondanks de het levendige gebied is het een rustige plek om te verblijven.
Faciliteiten:
Restaurant (alleen voor ontbijt)
Lift
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
Vista Premio Kyoto
jp. kyoto, vista premier kyoto (2) twin.jpg
jp. kyoto, vista premier kyoto (3).jpg
JP, Vista Premio Kyoto
Een modern hotel, heel geliefd, onder andere door de centrale ligging. Hotel ligt in het winkelgebied Kawaramachi in de wijk Nakagyo-ku. Op loopafstand van de Nishiki Market en de geisha wijk Gion. Het station Shiyakusho-mae is dichtbij. Kamers zijn netjes ingericht. Personeel heel vriendelijk. Hotel verhuurt fietsen.
Faciliteiten:
Restaurant (alleen voor ontbijt)
Lift
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
The Celestine
jp, kyoto, celestine (6).jpg
jp, kyoto, celestine (3).jpg
jp, kyoto, celestine (7).jpg
jp, kyoto, celestine (1).jpg
jp, kyoto, celestine (5).jpg
Prachtig hotel in de wijk Higashiyama, hét tempel district van de stad. De Kennin-ji tempel ligt al op 5 minuten lopen. Op 600 meter ligt het station Gion-Shijo. Hotel is mooi ingericht. De kamers zijn sfeervol en comfortabel. ’s Avonds geniet u van de onsen faciliteiten en een heerlijk diner in het restaurant. De perfecte keuze voor Beautiful Choice.
Faciliteiten:
Restaurant
Westerse bedden
Bar/lounge
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
Cross Kyoto
jp, kyoto, cross (5).jpg
jp, kyoto, cross (3).jpg
jp, kyoto, cross (1).jpg
jp, kyoto, cross (4).jpg
Modern ingericht hotel gelegen in een gezellige buurt, in het centrale district Nakagyo. Zeer centrale ligging. Het treinstation Sanjo en het metrostaion Kyoto Shiyakusho Mae op 300 meter. De Honno-ji tempel en de Nishiki markt op 500 meter. De hotelkamers zijn comfortabel. U start uw dag met een uitgebreid ontbijtbuffet. Gezellige lounge en bar. De sfeer en locatie maakt dit hotel een Beautiful Choice hotel.
Kyoto
Kanra Kyoto
jp, kyoto, kanra (4).jpg
jp, kyoto, kanra (2).jpg
jp, kyoto, kanra (5).jpg
jp, kyoto, kanra (1).jpg
Kyoto
Kyoto Yura MGallery
jp, kyoto, yura m gallery, bc (5).jpg
jp, kyoto, yura m gallery, bc (4).jpg
jp, kyoto, yura m gallery, bc (2).jpg
jp, kyoto, yura m gallery, bc (1).jpg
jp, kyoto, yura m gallery, bc (6).jpg
Kyoto
Luck you Kyoto, ryokan
jp, kyoto, luck you (7).jpg
jp, kyoto, luck you (6).jpg
jp, kyoto, luck you (5).jpg
jp, kyoto, luck you (2).jpg
jp, kyoto, luck you (1).jpg
Kyoto
The General Kyoto
jp, kyoto, the general kyoto, bc (2).jpg
jp, kyoto, the general kyoto, bc (4).jpg
jp, kyoto, the general kyoto, bc (3).jpg
jp, kyoto, the general kyoto, bc (1) twin.jpg
Kyoto
Nazuna Kyoto Nijojo, ryokan
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka (7).jpg
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka (4).jpg
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka (3).jpg
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka.jpg
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka (6).jpg
Kyoto
Okura Kyoto
jp, kyoto, okura (3).jpg
jp, kyoto, okura (1).jpg
jp, kyoto, okura (2).jpg
jp, kyoto, okura (2).jpg
Kyoto
Ryotei Rangetsu, ryokan
jp, ryotei rangetsu-riokan (5).jpg
jp, ryotei rangetsu-riokan (2).jpg
jp, ryotei rangetsu-riokan (4).jpg
jp, ryotei rangetsu-riokan (6).jpg
jp, ryotei rangetsu-riokan (3).jpg
Kyoto
Almont Kyoto
jp, kyoto, almont hotel twin.jpg
jp, kyoto, almont hotel (4).jpg
jp, kyoto, almont hotel (1).jpg
De oostelijke uitgang Hachijo van het JR-treinstation Kyoto bevindt zich op slechts 7 minuten wandelen van het hotel. Modern, comfortabel hotel in een rustige buurt. Comfortabele hotelkamers. Uitgebreid Japans ontbijtbuffet. Geniet aan het einde van de dag van de onsen faciliteiten.
Faciliteiten:
Restaurant (alleen voor ontbijt)
Lift
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
Ryokufuso, ryokan
jp, kyoto, ryokufuso (riokan).jpg
jp, kyoto, ryokufuso (riokan) (3).jpg
jp, kyoto, ryokufuso (riokan) 5.jpg
jp, kyoto, ryokufuso (riokan) (1).jpg
Verblijven in de ryokan Ryokufuso is perfect voor een authentieke en traditionele Japanse ervaring. Het personeel is enorm gastvrij en vriendelijk. Er is een traditioneel openbaar bad (sento). In deze ryokan slaapt u op een traditionele slaapmat, genaamd een futon. U heeft een eigen badkamer met bad of douche en toilet. Zowel het ontbijt als diner zijn inbegrepen, geserveerd in de eetzaal. Hotel ligt in de wijk Shimogyō-ku , een rustige buurt op 15 minuten lopen vanaf het JR-treinstation Kyoto. Op loopafstand zijn verschillende tempels en de Kyoto Tower.
Faciliteiten:
Restaurant
Restaurant (alleen voor ontbijt)
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
Tokyu Stay Kyoto Ryogaemachi Dori
jp, kyoto, tokyu stay kyoto-ryogaemach (4).jpg
jp, kyoto, tokyu stay kyoto-ryogaemach.jpg
jp, kyoto, tokyu stay kyoto-ryogaemachi (1).jpg
Een modern hotel, met een goede locatie in de wijk Nakagyo-ku. In een leuke buurt met vele winkels, cafés en restaurants. Op 200 meter ligt het metrostation Karasuma Oike en op 600 meter het treinstation Karasuma. De bekende Nishiki market op 1 km. Het personeel is behulpzaam. De hotelkamer is keurig ingericht. Ondanks de het levendige gebied is het een rustige plek om te verblijven.
Faciliteiten:
Restaurant (alleen voor ontbijt)
Lift
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
Vista Premio Kyoto
jp. kyoto, vista premier kyoto (2) twin.jpg
jp. kyoto, vista premier kyoto (3).jpg
JP, Vista Premio Kyoto
Een modern hotel, heel geliefd, onder andere door de centrale ligging. Hotel ligt in het winkelgebied Kawaramachi in de wijk Nakagyo-ku. Op loopafstand van de Nishiki Market en de geisha wijk Gion. Het station Shiyakusho-mae is dichtbij. Kamers zijn netjes ingericht. Personeel heel vriendelijk. Hotel verhuurt fietsen.
Faciliteiten:
Restaurant (alleen voor ontbijt)
Lift
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
The Celestine
jp, kyoto, celestine (6).jpg
jp, kyoto, celestine (3).jpg
jp, kyoto, celestine (7).jpg
jp, kyoto, celestine (1).jpg
jp, kyoto, celestine (5).jpg
Prachtig hotel in de wijk Higashiyama, hét tempel district van de stad. De Kennin-ji tempel ligt al op 5 minuten lopen. Op 600 meter ligt het station Gion-Shijo. Hotel is mooi ingericht. De kamers zijn sfeervol en comfortabel. ’s Avonds geniet u van de onsen faciliteiten en een heerlijk diner in het restaurant. De perfecte keuze voor Beautiful Choice.
Faciliteiten:
Restaurant
Westerse bedden
Bar/lounge
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
Cross Kyoto
jp, kyoto, cross (5).jpg
jp, kyoto, cross (3).jpg
jp, kyoto, cross (1).jpg
jp, kyoto, cross (4).jpg
Modern ingericht hotel gelegen in een gezellige buurt, in het centrale district Nakagyo. Zeer centrale ligging. Het treinstation Sanjo en het metrostaion Kyoto Shiyakusho Mae op 300 meter. De Honno-ji tempel en de Nishiki markt op 500 meter. De hotelkamers zijn comfortabel. U start uw dag met een uitgebreid ontbijtbuffet. Gezellige lounge en bar. De sfeer en locatie maakt dit hotel een Beautiful Choice hotel.
Kyoto
Kanra Kyoto
jp, kyoto, kanra (4).jpg
jp, kyoto, kanra (2).jpg
jp, kyoto, kanra (5).jpg
jp, kyoto, kanra (1).jpg
Kyoto
Kyoto Yura MGallery
jp, kyoto, yura m gallery, bc (5).jpg
jp, kyoto, yura m gallery, bc (4).jpg
jp, kyoto, yura m gallery, bc (2).jpg
jp, kyoto, yura m gallery, bc (1).jpg
jp, kyoto, yura m gallery, bc (6).jpg
Kyoto
Luck you Kyoto, ryokan
jp, kyoto, luck you (7).jpg
jp, kyoto, luck you (6).jpg
jp, kyoto, luck you (5).jpg
jp, kyoto, luck you (2).jpg
jp, kyoto, luck you (1).jpg
Kyoto
The General Kyoto
jp, kyoto, the general kyoto, bc (2).jpg
jp, kyoto, the general kyoto, bc (4).jpg
jp, kyoto, the general kyoto, bc (3).jpg
jp, kyoto, the general kyoto, bc (1) twin.jpg
Kyoto
Nazuna Kyoto Nijojo, ryokan
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka (7).jpg
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka (4).jpg
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka (3).jpg
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka.jpg
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka (6).jpg
Kyoto
Okura Kyoto
jp, kyoto, okura (3).jpg
jp, kyoto, okura (1).jpg
jp, kyoto, okura (2).jpg
jp, kyoto, okura (2).jpg
Kyoto
Ryotei Rangetsu, ryokan
jp, ryotei rangetsu-riokan (5).jpg
jp, ryotei rangetsu-riokan (2).jpg
jp, ryotei rangetsu-riokan (4).jpg
jp, ryotei rangetsu-riokan (6).jpg
jp, ryotei rangetsu-riokan (3).jpg
Kyoto
Almont Kyoto
jp, kyoto, almont hotel twin.jpg
jp, kyoto, almont hotel (4).jpg
jp, kyoto, almont hotel (1).jpg
De oostelijke uitgang Hachijo van het JR-treinstation Kyoto bevindt zich op slechts 7 minuten wandelen van het hotel. Modern, comfortabel hotel in een rustige buurt. Comfortabele hotelkamers. Uitgebreid Japans ontbijtbuffet. Geniet aan het einde van de dag van de onsen faciliteiten.
Faciliteiten:
Restaurant (alleen voor ontbijt)
Lift
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
Ryokufuso, ryokan
jp, kyoto, ryokufuso (riokan).jpg
jp, kyoto, ryokufuso (riokan) (3).jpg
jp, kyoto, ryokufuso (riokan) 5.jpg
jp, kyoto, ryokufuso (riokan) (1).jpg
Verblijven in de ryokan Ryokufuso is perfect voor een authentieke en traditionele Japanse ervaring. Het personeel is enorm gastvrij en vriendelijk. Er is een traditioneel openbaar bad (sento). In deze ryokan slaapt u op een traditionele slaapmat, genaamd een futon. U heeft een eigen badkamer met bad of douche en toilet. Zowel het ontbijt als diner zijn inbegrepen, geserveerd in de eetzaal. Hotel ligt in de wijk Shimogyō-ku , een rustige buurt op 15 minuten lopen vanaf het JR-treinstation Kyoto. Op loopafstand zijn verschillende tempels en de Kyoto Tower.
Faciliteiten:
Restaurant
Restaurant (alleen voor ontbijt)
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
Tokyu Stay Kyoto Ryogaemachi Dori
jp, kyoto, tokyu stay kyoto-ryogaemach (4).jpg
jp, kyoto, tokyu stay kyoto-ryogaemach.jpg
jp, kyoto, tokyu stay kyoto-ryogaemachi (1).jpg
Een modern hotel, met een goede locatie in de wijk Nakagyo-ku. In een leuke buurt met vele winkels, cafés en restaurants. Op 200 meter ligt het metrostation Karasuma Oike en op 600 meter het treinstation Karasuma. De bekende Nishiki market op 1 km. Het personeel is behulpzaam. De hotelkamer is keurig ingericht. Ondanks de het levendige gebied is het een rustige plek om te verblijven.
Faciliteiten:
Restaurant (alleen voor ontbijt)
Lift
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
Vista Premio Kyoto
jp. kyoto, vista premier kyoto (2) twin.jpg
jp. kyoto, vista premier kyoto (3).jpg
JP, Vista Premio Kyoto
Een modern hotel, heel geliefd, onder andere door de centrale ligging. Hotel ligt in het winkelgebied Kawaramachi in de wijk Nakagyo-ku. Op loopafstand van de Nishiki Market en de geisha wijk Gion. Het station Shiyakusho-mae is dichtbij. Kamers zijn netjes ingericht. Personeel heel vriendelijk. Hotel verhuurt fietsen.
Faciliteiten:
Restaurant (alleen voor ontbijt)
Lift
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
The Celestine
jp, kyoto, celestine (6).jpg
jp, kyoto, celestine (3).jpg
jp, kyoto, celestine (7).jpg
jp, kyoto, celestine (1).jpg
jp, kyoto, celestine (5).jpg
Prachtig hotel in de wijk Higashiyama, hét tempel district van de stad. De Kennin-ji tempel ligt al op 5 minuten lopen. Op 600 meter ligt het station Gion-Shijo. Hotel is mooi ingericht. De kamers zijn sfeervol en comfortabel. ’s Avonds geniet u van de onsen faciliteiten en een heerlijk diner in het restaurant. De perfecte keuze voor Beautiful Choice.
Faciliteiten:
Restaurant
Westerse bedden
Bar/lounge
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
Cross Kyoto
jp, kyoto, cross (5).jpg
jp, kyoto, cross (3).jpg
jp, kyoto, cross (1).jpg
jp, kyoto, cross (4).jpg
Modern ingericht hotel gelegen in een gezellige buurt, in het centrale district Nakagyo. Zeer centrale ligging. Het treinstation Sanjo en het metrostaion Kyoto Shiyakusho Mae op 300 meter. De Honno-ji tempel en de Nishiki markt op 500 meter. De hotelkamers zijn comfortabel. U start uw dag met een uitgebreid ontbijtbuffet. Gezellige lounge en bar. De sfeer en locatie maakt dit hotel een Beautiful Choice hotel.
Kyoto
Kanra Kyoto
jp, kyoto, kanra (4).jpg
jp, kyoto, kanra (2).jpg
jp, kyoto, kanra (5).jpg
jp, kyoto, kanra (1).jpg
Kyoto
Kyoto Yura MGallery
jp, kyoto, yura m gallery, bc (5).jpg
jp, kyoto, yura m gallery, bc (4).jpg
jp, kyoto, yura m gallery, bc (2).jpg
jp, kyoto, yura m gallery, bc (1).jpg
jp, kyoto, yura m gallery, bc (6).jpg
Kyoto
Luck you Kyoto, ryokan
jp, kyoto, luck you (7).jpg
jp, kyoto, luck you (6).jpg
jp, kyoto, luck you (5).jpg
jp, kyoto, luck you (2).jpg
jp, kyoto, luck you (1).jpg
Kyoto
The General Kyoto
jp, kyoto, the general kyoto, bc (2).jpg
jp, kyoto, the general kyoto, bc (4).jpg
jp, kyoto, the general kyoto, bc (3).jpg
jp, kyoto, the general kyoto, bc (1) twin.jpg
Kyoto
Nazuna Kyoto Nijojo, ryokan
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka (7).jpg
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka (4).jpg
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka (3).jpg
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka.jpg
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka (6).jpg
Kyoto
Okura Kyoto
jp, kyoto, okura (3).jpg
jp, kyoto, okura (1).jpg
jp, kyoto, okura (2).jpg
jp, kyoto, okura (2).jpg
Kyoto
Ryotei Rangetsu, ryokan
jp, ryotei rangetsu-riokan (5).jpg
jp, ryotei rangetsu-riokan (2).jpg
jp, ryotei rangetsu-riokan (4).jpg
jp, ryotei rangetsu-riokan (6).jpg
jp, ryotei rangetsu-riokan (3).jpg
Kyoto
Almont Kyoto
jp, kyoto, almont hotel twin.jpg
jp, kyoto, almont hotel (4).jpg
jp, kyoto, almont hotel (1).jpg
De oostelijke uitgang Hachijo van het JR-treinstation Kyoto bevindt zich op slechts 7 minuten wandelen van het hotel. Modern, comfortabel hotel in een rustige buurt. Comfortabele hotelkamers. Uitgebreid Japans ontbijtbuffet. Geniet aan het einde van de dag van de onsen faciliteiten.
Faciliteiten:
Restaurant (alleen voor ontbijt)
Lift
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
Ryokufuso, ryokan
jp, kyoto, ryokufuso (riokan).jpg
jp, kyoto, ryokufuso (riokan) (3).jpg
jp, kyoto, ryokufuso (riokan) 5.jpg
jp, kyoto, ryokufuso (riokan) (1).jpg
Verblijven in de ryokan Ryokufuso is perfect voor een authentieke en traditionele Japanse ervaring. Het personeel is enorm gastvrij en vriendelijk. Er is een traditioneel openbaar bad (sento). In deze ryokan slaapt u op een traditionele slaapmat, genaamd een futon. U heeft een eigen badkamer met bad of douche en toilet. Zowel het ontbijt als diner zijn inbegrepen, geserveerd in de eetzaal. Hotel ligt in de wijk Shimogyō-ku , een rustige buurt op 15 minuten lopen vanaf het JR-treinstation Kyoto. Op loopafstand zijn verschillende tempels en de Kyoto Tower.
Faciliteiten:
Restaurant
Restaurant (alleen voor ontbijt)
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
Tokyu Stay Kyoto Ryogaemachi Dori
jp, kyoto, tokyu stay kyoto-ryogaemach (4).jpg
jp, kyoto, tokyu stay kyoto-ryogaemach.jpg
jp, kyoto, tokyu stay kyoto-ryogaemachi (1).jpg
Een modern hotel, met een goede locatie in de wijk Nakagyo-ku. In een leuke buurt met vele winkels, cafés en restaurants. Op 200 meter ligt het metrostation Karasuma Oike en op 600 meter het treinstation Karasuma. De bekende Nishiki market op 1 km. Het personeel is behulpzaam. De hotelkamer is keurig ingericht. Ondanks de het levendige gebied is het een rustige plek om te verblijven.
Faciliteiten:
Restaurant (alleen voor ontbijt)
Lift
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
Vista Premio Kyoto
jp. kyoto, vista premier kyoto (2) twin.jpg
jp. kyoto, vista premier kyoto (3).jpg
JP, Vista Premio Kyoto
Een modern hotel, heel geliefd, onder andere door de centrale ligging. Hotel ligt in het winkelgebied Kawaramachi in de wijk Nakagyo-ku. Op loopafstand van de Nishiki Market en de geisha wijk Gion. Het station Shiyakusho-mae is dichtbij. Kamers zijn netjes ingericht. Personeel heel vriendelijk. Hotel verhuurt fietsen.
Faciliteiten:
Restaurant (alleen voor ontbijt)
Lift
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
The Celestine
jp, kyoto, celestine (6).jpg
jp, kyoto, celestine (3).jpg
jp, kyoto, celestine (7).jpg
jp, kyoto, celestine (1).jpg
jp, kyoto, celestine (5).jpg
Prachtig hotel in de wijk Higashiyama, hét tempel district van de stad. De Kennin-ji tempel ligt al op 5 minuten lopen. Op 600 meter ligt het station Gion-Shijo. Hotel is mooi ingericht. De kamers zijn sfeervol en comfortabel. ’s Avonds geniet u van de onsen faciliteiten en een heerlijk diner in het restaurant. De perfecte keuze voor Beautiful Choice.
Faciliteiten:
Restaurant
Westerse bedden
Bar/lounge
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
Cross Kyoto
jp, kyoto, cross (5).jpg
jp, kyoto, cross (3).jpg
jp, kyoto, cross (1).jpg
jp, kyoto, cross (4).jpg
Modern ingericht hotel gelegen in een gezellige buurt, in het centrale district Nakagyo. Zeer centrale ligging. Het treinstation Sanjo en het metrostaion Kyoto Shiyakusho Mae op 300 meter. De Honno-ji tempel en de Nishiki markt op 500 meter. De hotelkamers zijn comfortabel. U start uw dag met een uitgebreid ontbijtbuffet. Gezellige lounge en bar. De sfeer en locatie maakt dit hotel een Beautiful Choice hotel.
Kyoto
Kanra Kyoto
jp, kyoto, kanra (4).jpg
jp, kyoto, kanra (2).jpg
jp, kyoto, kanra (5).jpg
jp, kyoto, kanra (1).jpg
Kyoto
Kyoto Yura MGallery
jp, kyoto, yura m gallery, bc (5).jpg
jp, kyoto, yura m gallery, bc (4).jpg
jp, kyoto, yura m gallery, bc (2).jpg
jp, kyoto, yura m gallery, bc (1).jpg
jp, kyoto, yura m gallery, bc (6).jpg
Kyoto
Luck you Kyoto, ryokan
jp, kyoto, luck you (7).jpg
jp, kyoto, luck you (6).jpg
jp, kyoto, luck you (5).jpg
jp, kyoto, luck you (2).jpg
jp, kyoto, luck you (1).jpg
Kyoto
The General Kyoto
jp, kyoto, the general kyoto, bc (2).jpg
jp, kyoto, the general kyoto, bc (4).jpg
jp, kyoto, the general kyoto, bc (3).jpg
jp, kyoto, the general kyoto, bc (1) twin.jpg
Kyoto
Nazuna Kyoto Nijojo, ryokan
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka (7).jpg
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka (4).jpg
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka (3).jpg
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka.jpg
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka (6).jpg
Kyoto
Okura Kyoto
jp, kyoto, okura (3).jpg
jp, kyoto, okura (1).jpg
jp, kyoto, okura (2).jpg
jp, kyoto, okura (2).jpg
Kyoto
Ryotei Rangetsu, ryokan
jp, ryotei rangetsu-riokan (5).jpg
jp, ryotei rangetsu-riokan (2).jpg
jp, ryotei rangetsu-riokan (4).jpg
jp, ryotei rangetsu-riokan (6).jpg
jp, ryotei rangetsu-riokan (3).jpg
Kyoto
Almont Kyoto
jp, kyoto, almont hotel twin.jpg
jp, kyoto, almont hotel (4).jpg
jp, kyoto, almont hotel (1).jpg
De oostelijke uitgang Hachijo van het JR-treinstation Kyoto bevindt zich op slechts 7 minuten wandelen van het hotel. Modern, comfortabel hotel in een rustige buurt. Comfortabele hotelkamers. Uitgebreid Japans ontbijtbuffet. Geniet aan het einde van de dag van de onsen faciliteiten.
Faciliteiten:
Restaurant (alleen voor ontbijt)
Lift
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
Ryokufuso, ryokan
jp, kyoto, ryokufuso (riokan).jpg
jp, kyoto, ryokufuso (riokan) (3).jpg
jp, kyoto, ryokufuso (riokan) 5.jpg
jp, kyoto, ryokufuso (riokan) (1).jpg
Verblijven in de ryokan Ryokufuso is perfect voor een authentieke en traditionele Japanse ervaring. Het personeel is enorm gastvrij en vriendelijk. Er is een traditioneel openbaar bad (sento). In deze ryokan slaapt u op een traditionele slaapmat, genaamd een futon. U heeft een eigen badkamer met bad of douche en toilet. Zowel het ontbijt als diner zijn inbegrepen, geserveerd in de eetzaal. Hotel ligt in de wijk Shimogyō-ku , een rustige buurt op 15 minuten lopen vanaf het JR-treinstation Kyoto. Op loopafstand zijn verschillende tempels en de Kyoto Tower.
Faciliteiten:
Restaurant
Restaurant (alleen voor ontbijt)
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
Tokyu Stay Kyoto Ryogaemachi Dori
jp, kyoto, tokyu stay kyoto-ryogaemach (4).jpg
jp, kyoto, tokyu stay kyoto-ryogaemach.jpg
jp, kyoto, tokyu stay kyoto-ryogaemachi (1).jpg
Een modern hotel, met een goede locatie in de wijk Nakagyo-ku. In een leuke buurt met vele winkels, cafés en restaurants. Op 200 meter ligt het metrostation Karasuma Oike en op 600 meter het treinstation Karasuma. De bekende Nishiki market op 1 km. Het personeel is behulpzaam. De hotelkamer is keurig ingericht. Ondanks de het levendige gebied is het een rustige plek om te verblijven.
Faciliteiten:
Restaurant (alleen voor ontbijt)
Lift
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
Vista Premio Kyoto
jp. kyoto, vista premier kyoto (2) twin.jpg
jp. kyoto, vista premier kyoto (3).jpg
JP, Vista Premio Kyoto
Een modern hotel, heel geliefd, onder andere door de centrale ligging. Hotel ligt in het winkelgebied Kawaramachi in de wijk Nakagyo-ku. Op loopafstand van de Nishiki Market en de geisha wijk Gion. Het station Shiyakusho-mae is dichtbij. Kamers zijn netjes ingericht. Personeel heel vriendelijk. Hotel verhuurt fietsen.
Faciliteiten:
Restaurant (alleen voor ontbijt)
Lift
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
The Celestine
jp, kyoto, celestine (6).jpg
jp, kyoto, celestine (3).jpg
jp, kyoto, celestine (7).jpg
jp, kyoto, celestine (1).jpg
jp, kyoto, celestine (5).jpg
Prachtig hotel in de wijk Higashiyama, hét tempel district van de stad. De Kennin-ji tempel ligt al op 5 minuten lopen. Op 600 meter ligt het station Gion-Shijo. Hotel is mooi ingericht. De kamers zijn sfeervol en comfortabel. ’s Avonds geniet u van de onsen faciliteiten en een heerlijk diner in het restaurant. De perfecte keuze voor Beautiful Choice.
Faciliteiten:
Restaurant
Westerse bedden
Bar/lounge
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
Cross Kyoto
jp, kyoto, cross (5).jpg
jp, kyoto, cross (3).jpg
jp, kyoto, cross (1).jpg
jp, kyoto, cross (4).jpg
Modern ingericht hotel gelegen in een gezellige buurt, in het centrale district Nakagyo. Zeer centrale ligging. Het treinstation Sanjo en het metrostaion Kyoto Shiyakusho Mae op 300 meter. De Honno-ji tempel en de Nishiki markt op 500 meter. De hotelkamers zijn comfortabel. U start uw dag met een uitgebreid ontbijtbuffet. Gezellige lounge en bar. De sfeer en locatie maakt dit hotel een Beautiful Choice hotel.
Kyoto
Kanra Kyoto
jp, kyoto, kanra (4).jpg
jp, kyoto, kanra (2).jpg
jp, kyoto, kanra (5).jpg
jp, kyoto, kanra (1).jpg
Kyoto
Kyoto Yura MGallery
jp, kyoto, yura m gallery, bc (5).jpg
jp, kyoto, yura m gallery, bc (4).jpg
jp, kyoto, yura m gallery, bc (2).jpg
jp, kyoto, yura m gallery, bc (1).jpg
jp, kyoto, yura m gallery, bc (6).jpg
Kyoto
Luck you Kyoto, ryokan
jp, kyoto, luck you (7).jpg
jp, kyoto, luck you (6).jpg
jp, kyoto, luck you (5).jpg
jp, kyoto, luck you (2).jpg
jp, kyoto, luck you (1).jpg
Kyoto
The General Kyoto
jp, kyoto, the general kyoto, bc (2).jpg
jp, kyoto, the general kyoto, bc (4).jpg
jp, kyoto, the general kyoto, bc (3).jpg
jp, kyoto, the general kyoto, bc (1) twin.jpg
Kyoto
Nazuna Kyoto Nijojo, ryokan
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka (7).jpg
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka (4).jpg
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka (3).jpg
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka.jpg
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka (6).jpg
Kyoto
Okura Kyoto
jp, kyoto, okura (3).jpg
jp, kyoto, okura (1).jpg
jp, kyoto, okura (2).jpg
jp, kyoto, okura (2).jpg
Kyoto
Ryotei Rangetsu, ryokan
jp, ryotei rangetsu-riokan (5).jpg
jp, ryotei rangetsu-riokan (2).jpg
jp, ryotei rangetsu-riokan (4).jpg
jp, ryotei rangetsu-riokan (6).jpg
jp, ryotei rangetsu-riokan (3).jpg
Kyoto
Almont Kyoto
jp, kyoto, almont hotel twin.jpg
jp, kyoto, almont hotel (4).jpg
jp, kyoto, almont hotel (1).jpg
De oostelijke uitgang Hachijo van het JR-treinstation Kyoto bevindt zich op slechts 7 minuten wandelen van het hotel. Modern, comfortabel hotel in een rustige buurt. Comfortabele hotelkamers. Uitgebreid Japans ontbijtbuffet. Geniet aan het einde van de dag van de onsen faciliteiten.
Faciliteiten:
Restaurant (alleen voor ontbijt)
Lift
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
Ryokufuso, ryokan
jp, kyoto, ryokufuso (riokan).jpg
jp, kyoto, ryokufuso (riokan) (3).jpg
jp, kyoto, ryokufuso (riokan) 5.jpg
jp, kyoto, ryokufuso (riokan) (1).jpg
Verblijven in de ryokan Ryokufuso is perfect voor een authentieke en traditionele Japanse ervaring. Het personeel is enorm gastvrij en vriendelijk. Er is een traditioneel openbaar bad (sento). In deze ryokan slaapt u op een traditionele slaapmat, genaamd een futon. U heeft een eigen badkamer met bad of douche en toilet. Zowel het ontbijt als diner zijn inbegrepen, geserveerd in de eetzaal. Hotel ligt in de wijk Shimogyō-ku , een rustige buurt op 15 minuten lopen vanaf het JR-treinstation Kyoto. Op loopafstand zijn verschillende tempels en de Kyoto Tower.
Faciliteiten:
Restaurant
Restaurant (alleen voor ontbijt)
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
Tokyu Stay Kyoto Ryogaemachi Dori
jp, kyoto, tokyu stay kyoto-ryogaemach (4).jpg
jp, kyoto, tokyu stay kyoto-ryogaemach.jpg
jp, kyoto, tokyu stay kyoto-ryogaemachi (1).jpg
Een modern hotel, met een goede locatie in de wijk Nakagyo-ku. In een leuke buurt met vele winkels, cafés en restaurants. Op 200 meter ligt het metrostation Karasuma Oike en op 600 meter het treinstation Karasuma. De bekende Nishiki market op 1 km. Het personeel is behulpzaam. De hotelkamer is keurig ingericht. Ondanks de het levendige gebied is het een rustige plek om te verblijven.
Faciliteiten:
Restaurant (alleen voor ontbijt)
Lift
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
Vista Premio Kyoto
jp. kyoto, vista premier kyoto (2) twin.jpg
jp. kyoto, vista premier kyoto (3).jpg
JP, Vista Premio Kyoto
Een modern hotel, heel geliefd, onder andere door de centrale ligging. Hotel ligt in het winkelgebied Kawaramachi in de wijk Nakagyo-ku. Op loopafstand van de Nishiki Market en de geisha wijk Gion. Het station Shiyakusho-mae is dichtbij. Kamers zijn netjes ingericht. Personeel heel vriendelijk. Hotel verhuurt fietsen.
Faciliteiten:
Restaurant (alleen voor ontbijt)
Lift
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
The Celestine
jp, kyoto, celestine (6).jpg
jp, kyoto, celestine (3).jpg
jp, kyoto, celestine (7).jpg
jp, kyoto, celestine (1).jpg
jp, kyoto, celestine (5).jpg
Prachtig hotel in de wijk Higashiyama, hét tempel district van de stad. De Kennin-ji tempel ligt al op 5 minuten lopen. Op 600 meter ligt het station Gion-Shijo. Hotel is mooi ingericht. De kamers zijn sfeervol en comfortabel. ’s Avonds geniet u van de onsen faciliteiten en een heerlijk diner in het restaurant. De perfecte keuze voor Beautiful Choice.
Faciliteiten:
Restaurant
Westerse bedden
Bar/lounge
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Kyoto
Cross Kyoto
jp, kyoto, cross (5).jpg
jp, kyoto, cross (3).jpg
jp, kyoto, cross (1).jpg
jp, kyoto, cross (4).jpg
Modern ingericht hotel gelegen in een gezellige buurt, in het centrale district Nakagyo. Zeer centrale ligging. Het treinstation Sanjo en het metrostaion Kyoto Shiyakusho Mae op 300 meter. De Honno-ji tempel en de Nishiki markt op 500 meter. De hotelkamers zijn comfortabel. U start uw dag met een uitgebreid ontbijtbuffet. Gezellige lounge en bar. De sfeer en locatie maakt dit hotel een Beautiful Choice hotel.
Kyoto
Kanra Kyoto
jp, kyoto, kanra (4).jpg
jp, kyoto, kanra (2).jpg
jp, kyoto, kanra (5).jpg
jp, kyoto, kanra (1).jpg
Kyoto
Kyoto Yura MGallery
jp, kyoto, yura m gallery, bc (5).jpg
jp, kyoto, yura m gallery, bc (4).jpg
jp, kyoto, yura m gallery, bc (2).jpg
jp, kyoto, yura m gallery, bc (1).jpg
jp, kyoto, yura m gallery, bc (6).jpg
Kyoto
Luck you Kyoto, ryokan
jp, kyoto, luck you (7).jpg
jp, kyoto, luck you (6).jpg
jp, kyoto, luck you (5).jpg
jp, kyoto, luck you (2).jpg
jp, kyoto, luck you (1).jpg
Kyoto
The General Kyoto
jp, kyoto, the general kyoto, bc (2).jpg
jp, kyoto, the general kyoto, bc (4).jpg
jp, kyoto, the general kyoto, bc (3).jpg
jp, kyoto, the general kyoto, bc (1) twin.jpg
Kyoto
Nazuna Kyoto Nijojo, ryokan
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka (7).jpg
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka (4).jpg
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka (3).jpg
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka.jpg
jp, kyoto, nazuna kyoto nijojo-rioka (6).jpg
Kyoto
Okura Kyoto
jp, kyoto, okura (3).jpg
jp, kyoto, okura (1).jpg
jp, kyoto, okura (2).jpg
jp, kyoto, okura (2).jpg
Kyoto
Ryotei Rangetsu, ryokan
jp, ryotei rangetsu-riokan (5).jpg
jp, ryotei rangetsu-riokan (2).jpg
jp, ryotei rangetsu-riokan (4).jpg
jp, ryotei rangetsu-riokan (6).jpg
jp, ryotei rangetsu-riokan (3).jpg
Tokyo
Dormy Inn Premium Kanda
jp tokyo, dormy, inn premium kanda (6).jpg
jp tokyo, dormy inn premium kanda (2) twin.jpg
jp tokyo, dormy inn premium kanda (4) one bed.jpg
jp tokyo, dormy inn premium kanda (1).jpg
Een relatief eenvoudig uitziend hotel. De hotelkamers hebben een nette uitstraling met de benodigde faciliteiten. Vriendelijk personeel. Onsen faciliteiten. Het hotel ligt in de wijk Chiyoda op een uitstekende locatie die goed te bereiken is. Op 500 meter afstand ligt het JR Kanda station. Supermarkten en leuke eetgelegen op loopafstand.

Faciliteiten:
Restaurant (alleen voor ontbijt)
Lift
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Tokyo
Gracery Shinjuku
jp, tokyo, gracery hotel shinjuku.jpg
jp, tokyo, gracery hotel shinjuku ontbijt.jpg
jp, tokyo, gracery hotel shinjuku  twin room.jpg
Statig hotel met 30 verdiepingen in de drukke, hippe wijk Shinjuku. Verzorgde kamers in lichte kleuren met strakke inrichting. Sfeervol Italiaans restaurant en lounge met terras. Vriendelijk personeel. Op 500 meter afstand van Golden Gai: zes zeer smalle straatjes met maar liefst 200 barretjes. Groot winkelgebied. Ligging op 300 meter van metrostation Seibu-Shinjuku en op 600 meter van treinstation JR Shinjuku.
Faciliteiten:
Restaurant
Lift
Bar/lounge
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Tokyo
MOXY Kinshicho by Mariott
jp, tokyio, moxy tokyo kinshicho by mar (6).jpg
jp, tokyio, moxy tokyo kinshicho by mario (1).jpg
jp, tokyio, moxy tokyo kinshicho by mar.jpg
jp, tokyio, moxy tokyo kinshicho by mar (4).jpg
Een modern, hip hotel in de wijk Sumida. De Koto-ji tempel ligt om de hoek. Ingericht met aandacht voor detail, er zijn veel huiselijke ruimtes en hoekjes gecreëerd. Knusse, verzorgde kamers met moderne badkamer. Noodlebar, cocktailbar en lounge in de lobby, leesruimte en fitnessruimte. Gastvrije bediening.
Faciliteiten:
Restaurant
Lift
Bar/lounge
Gratis wifi in publieke ruimte
Gratis wifi in kamer
Airconditioning in kamer
Tokyo
Mystays Akasaka