Rondreizen Japan Magic

2-en-half week
vanaf 3105
Vanafprijs in euro is per persoon o.b.v. 2 personen in een 2-persoonskamer in ‘Midrange’ hotels. Inclusief intercontinentale retourvlucht. De prijzen van vluchten veranderen voortdurend. Vanafprijs is niet gescand op actualiteit of beschikbaarheid van de intercontinentale retourvlucht. Klik op de tab ‘onze hotels', voor de voorbeeld hotels. Exclusief boekingskosten 35 en calamiteitenfonds 2,50 per boeking.
Kies de reis van uw keuze. Elke reis kunt u desgewenst zelf aanpassen tot uw ideale reis.
Klik op de hotelcategorie van uw voorkeur. Alle prijzen, ook uw aanpassingen zijn daarop gebaseerd. Wijzigt u de categorie, dan moet u uw aanpassingen opnieuw toevoegen.
Vanafprijs in euro is per persoon o.b.v. 2 personen in een 2-persoonskamer in ‘Midrange’ hotels. Inclusief intercontinentale retourvlucht. De prijzen van vluchten veranderen voortdurend. Vanafprijs is niet gescand op actualiteit of beschikbaarheid van de intercontinentale retourvlucht. Klik op tab ‘onze hotels', voor de voorbeeld hotels. Exclusief boekingskosten 35 en calamiteitenfonds 2,50 per boeking.
Deze gegevens bepalen de prijs die we u tonen bij het zoeken en boeken. We onthouden deze gegevens om ook bij een volgend website bezoek direct de juiste prijzen te kunnen tonen.
Tokyo, crosswalk in wijk Shibuya
Tokyo, crosswalk in wijk Shibuya
Tokyo, crosswalk in wijk Shibuya
Tokyo, crosswalk in wijk Shibuya
Tokyo, crosswalk in wijk Shibuya
Tokyo, crosswalk in wijk Shibuya

Kies de hotels en/of ryokans & minsuku’s in Japan die bij u passen

Het kiezen van de juiste hotels en/of ryokans & minshuku’s voor uw Japan rondreis is altijd spannend. De juiste hotelkeuze draagt immers ook in belangrijke mate bij aan uw reisbeleving, ongeacht het beschikbare budget. Dat geldt zeker voor Japan. Ook in Japan kunt u voor elke rondreis van HelloBeautifulWorld kiezen uit 3 hotel categorieën. We hebben alle hotels, ryokans en minshuku’s persoonlijk gekozen. Klik op ‘bekijk hotels’ en u ziet alle door ons geselecteerde hotels, ryokans en minshuku’s in Japan, per categorie in de handige hotel vergelijker.

Hotel vergelijker Japan

Per plaats in Japan, op alfabetische volgorde, kunt u al onze hotels, ryokans en minshuku’s in Japan met elkaar vergelijken. Per categorie staan ze per plaats naast elkaar. Soms zijn er per plaats meerdere hotels, ryokans en minshuku’s. In een aantal gevallen gebruiken we in een plaats hetzelfde hotel, ryokan of minshuku in verschillende categorieën. Er is dan geen hotel, ryokan of minshuku in de door u gekozen categorie. Mocht de accommodatie bij boeking niet beschikbaar zijn, dan boeken we voor u een vergelijkbare accommodatie.

Belangrijk

Grensdocumenten

Reizigers met de Nederlandse nationaliteit hebben een paspoort nodig dat na terugkomst in Nederland nog minimaal 6 maanden geldig is en minimaal één lege pagina heeft. Bij aankomst op de luchthaven krijgt u een stempel in het paspoort. Een visum is niet nodig voor een verblijf van maximaal 90 dagen.

Heeft u geen Nederlands paspoort, dan adviseren we u om contact op te nemen met de ambassade van Japan.

Ambassade van Japan:
Tobias Asserlaan 5
2517KC 's-Gravenhage
+31 70 346 95 44
https://www.nl.emb-japan.go.jp/itprtop_en/index.html

Geld

De officiële munteenheid in Japan is de Japanse Yen. De Japanse Yen is ook bekend onder de afkorting JPY en is herkenbaar aan het ¥ symbool. Er is muntgeld van 1, 5, 10, 50, 100 en 500 Yen beschikbaar. Daarnaast is er briefgeld van 1000, 2000, 5000 en 10.000 yen beschikbaar. Biljetten van 2.000 JPY zijn erg zeldzaam en zult u waarschijnlijk zelden tegenkomen in Japan. De overige biljetten komen vaker voor. Zelfs het biljet van 10.000 JPY, een relatief hoge waarde, wordt vrijwel overal geaccepteerd. Op 1 juni 2020 was 1 euro ongeveer 124 Yen.

Pinnen
Geld opnemen in Japan is niet zo gemakkelijk als u misschien zou verwachten. Een aanzienlijk deel van de pinautomaten accepteert alleen Japanse kaarten. U kunt wel pinnen bij geldautomaten bij een postkantoor, een supermarkt (7/11) en bij pinautomaten van de JP Bank en Citibank. Met veel Nederlandse bankpassen kunt u maximaal 500 euro per dag opnemen. Houd hier van tevoren rekening mee. Wij raden u aan om het aantal transacties zo laag mogelijk te houden, omdat er per transactie kosten worden gerekend. Buiten de grote steden zult u vaak niet kunnen pinnen. Veel Nederlandse banken hebben een beveiliging op de pinpas, waardoor het niet mogelijk is om automatisch buiten Europa te pinnen. Zorgt u ervoor dat u tijdig ‘Buiten Europa’ activeert voor uw pinpas.

Cash
Japan is een echte contant geld georiënteerde samenleving. U zult op veel plekken daarom alleen contant (en bij voorkeur gepast) kunnen betalen. Zorg er dus voor dat u vooruit plant, zodat u altijd voldoende contant geld op zak heeft. Als u een buffer wilt meenemen in vreemde valuta kunt u dit doen in Yen of in andere grote valuta’s, zoals Amerikaanse dollars of euro’s. Deze valuta worden in ieder wisselkantoor geaccepteerd. U mag tot 1 miljoen JPY, of de tegenwaarde daarvan in vreemde valuta, vrij in- of uitvoeren in Japan. Bedragen boven de 1 miljoen JPY (ruim 8000 euro) dienen te worden aangegeven bij de Japanse douane. In Nederland zijn we het niet zo gewend om met honderden euro’s aan contant geld over straat te gaan. Vaak zijn we hier uit veiligheidsoverwegingen wat huiverig voor. Gelukkig is Japan over het algemeen een zeer veilig land en gaat het alleen in uitzonderlijke gevallen mis. Wees dan ook niet te bang om met veel geld over straat te gaan. Zo lang u gewoon uw gezond verstand gebruikt is het erg veilig.

Creditcard
Wij adviseren u om uw creditcard mee te nemen. De Visa-creditcard wordt het meest algemeen geaccepteerd, maar ook American Express / Diners Club en MasterCard worden geaccepteerd. Echter blijft contant geld de belangrijkste betaalwijze.

Betaal op de juiste manier
Japan is een land der gewoontes en ook het afrekenen gaat anders dan in Nederland. Vaak staat er een bakje bij de kassa waar het geld in wordt gelegd als men iets afrekent, in plaats van los op de toonbank of in de handen van de caissière. De caissière pakt het geld uit het bakje en legt het eventuele wisselgeld hier ook weer in. Japanners hebben beleefdheid hoog in het vaandel staan. Zo is het in Japan beleefd om dingen met twee handen aan te geven en om uw papieren briefgeld zo netjes mogelijk te houden. Gekreukeld geld betekent in Japan dat u geen waarde zou hechten aan de aankoop en aan de verkoper. Voorkom helemaal dat u aan het bellen bent terwijl u betaalt. In Nederland is dit natuurlijk al niet netjes, maar in Japan zien ze dit echt als onbeschoft.

Gezondheid

Voor Japan zijn er geen verplichte of aanbevolen vaccinaties. In Japan is de kwaliteit van de gezondheidszorg goed, maar de kosten zijn hoog. Wij raden u aan om altijd een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.
Japan heeft een van de striktste kwaliteitsstandaarden met betrekking tot drinkwater ter wereld. Het kraanwater in Japan kan daarom prima gedronken worden. Onveilige waterbronnen zijn met een waarschuwingsbordje gemarkeerd.
Om u te beschermen tegen muggen of insecten is het handig om muggenzalf of insectenspray mee te nemen, vooral in de warme lente- en zomermaanden waarin de luchtvochtigheid zeer hoog is.

Veiligheid

Japan is een van de veiligste landen om te bereizen. De criminaliteitscijfers liggen veel lager dan in Nederland. Diefstal komt zelden voor en ook van lichamelijk geweld ten opzichte van toeristen is zelden tot nooit sprake. U kunt dus prima ’s avonds over straat lopen. Wij raden echter altijd aan om goed op uw bagage en persoonlijke eigendommen te letten. Veel hotels beschikken over een kluisje, waarin u uw waardevolle spullen, zoals paspoort en reisdocumenten, kwijt kunt.

Belangrijke nummers in Japan zijn:
- Politie: 110
- Ambulance en brandweer: 119
- Algemeen hulpnummer: 0120-461997

Ik ga op reis

lees meerlees minder

Eten en drinken

lees meerlees minder

Weetjes

lees meerlees minder

Tijdsverschil

Tijdens de Nederlandse zomertijd is het 7 uur later in Japan. In de wintertijd is het 8 uur later in Japan.

Bellen en internet

Bellen
Bellen in Japan is bijna overal mogelijk en u zult op de meeste plaatsen goed bereik hebben. Japan werkt niet met een GSM netwerk maar met een UMTS netwerk. Oudere Nederlandse telefoons werken daarom niet, ook niet met een Japanse telefoonkaart. Nieuwere modellen die compatibel zijn met 3G en 4G, kunnen wel gebruik maken van het UMTS netwerk.Wilt u er zeker van zijn dat u kunt bellen met uw toestel vanuit Japan en bereikbaar bent voor familie en/of vrienden, neemt u dan voor vertrek contact op met uw provider. Zo weet u wat de mogelijkheden en de kosten zijn als u vanuit het buitenland belt (of wordt gebeld). U kunt ook een lokale simkaart voor uw telefoon kopen. Zorg er dan voor dat uw telefoon simlockvrij is.

Let op: in Japanse treinen is bellen verboden. Mocht u toch willen bellen, vraag dan of er een speciale telefooncabine beschikbaar is in de trein. Dit alles uit respect voor de medereizigers, die bellen als storend kunnen ervaren.

Internet
De meeste hotels beschikken over een wifi netwerk, waarvan u gratis of tegen een (kleine) vergoeding gebruik mag maken. Vaak heeft u ook wifi in uw hotelkamer. Bij de receptie van het hotel kunt u hier meer informatie over krijgen. Gratis wifi is vaak aanzienlijk langzamer. Ook restaurants hebben vaak wifi die voor gasten beschikbaar is. Japan kent geen internetcafés, maar grotere hotels bieden vaak (tegen betaling) internetruimtes.

Fotograferen

Japan is een uniek, bijzonder en fotogeniek land. U komt zoveel moois tegen op uw reis! Wees dus voorbereid om de beste foto’s te maken. Zorg ervoor dat u genoeg geheugen voor uw camera meeneemt. Zorg ook voor extra batterijen of een extra accu voor uw toestel. Een tip: upload uw foto’s regelmatig naar de ‘cloud’ tijdens uw reis.

Ook de Japanners zelf zijn dol op fotograferen maar let op: niet overal is dit toegestaan. Maak vooral geen foto’s van vliegvelden, grensovergangen, regeringsgebouwen en militaire gebouwen. Wilt u mensen in Japan fotograferen, vraag dan eerst om toestemming, niet iedereen vindt het fijn om gefotografeerd te worden. Fotografeer uit respect geen biddende mensen.

Voltage en stopcontacten

De meeste aansluitingen in Japan zijn 100-110V met een frequentie van 50 Hz in oosten (incl. Tokyo) en 60 Hz in het westen (incl. Kyoto en Osaka). U heeft een wereldstekker nodig, want de stopcontacten in Japan zijn anders dan in Nederland. De stekkers die gebruikt kunnen worden in Vietnam zijn type A en type B (dit staat vaak op de wereldstekker aangegeven). Type A heeft twee platte pinnen met gaatjes erin, bij type B is er ook nog een ronde aardpen aan toegevoegd. Hierdoor is type B wel geaard en type A niet. Het is ook aan te raden om een stekkerblok mee te nemen, zodat u meerdere elektrische apparaten tegelijk kunt opladen. Het opladen in Japan kan soms lang duren. Bij een overnachting in een tempel, een minshuku of ryokan kunt u er vanuit gaan dat u geen oplaadmogelijkheden heeft.

Fooien en tips

In Japan is het erg ongebruikelijk om een fooi te geven, het wordt zelfs vaak als een beleding ervaren. Men doet zijn werk met trots en zorgvuldigheid. In hotels en restaurants wordt de fooi meestal al in de rekening opgenomen (10-20%). Als u ergens geld achterlaat zoals in uw hotel, zal het personeel dit aan u terug geven. Het is echter wel gebruikelijk om de lokale chauffeur en gids een fooi te geven. Daarnaast is het in Japan een traditie om kleine cadeautjes aan elkaar te geven als blijk van waardering. Weet u bijvoorbeeld al dat u bij iemand bezoek gaat? Neem iets kleins mee voor diegene.

Ambassade

De adressen van de ambassades in Nederland en Japan zijn:

Ambassade en Consulaat van Japan:
Tobias Asserlaan 5
2517 KC Den Haag
Tel: 070 346 9544
Fax: 070 310 6341
https://www.nl.emb-japan.go.jp/itprtop_en/index.html
Nederlandse ambassade in Tokio:
3-6-3 Shibakoen
Minato-ku
Tokio 105-0011
Tel: 0081 357 765 400
Fax: 0081 357 765 535
Email: tok-ca@minbuza.nl
https://www.netherlandsandyou.nl/your-country-and-the-netherlands/japan/about-us/embassy-in-tokyo

Openbare toiletten

De openbare toiletten in Japan kunnen erg verschillen: van ouderwets hurken tot een douchetoilet. Openbare toiletten zijn overal te vinden en zijn vaak gratis te gebruiken. Japanners maken wel op een speciale manier gebruik van het toilet. Japanners zijn erg gericht op hygiëne en dragen vaak aparte slippers naar het toilet. U zult wellicht slippers zien staan in het toilet van een restaurant en wij adviseren deze dan ook te gebruiken. Buiten de grote steden kunt u toiletten tegen komen waarbij u boven de grond moet hurken. In de grotere steden kunt u toiletten tegen komen waarbij het toilet is voorzien van knopjes met allerlei soorten functies: van toiletbrilverwarming tot het gebruik van een waterstraal en föhn.

Feestdagen

Japan heeft kent veel feestdagen gedurende het jaar. Sommige feestdagen hebben een vaste datum en andere feestdagen hebben een vaste dag, zoals de tweede maandag in januari. Hieronder volgen de belangrijkste feestdagen voor 2021:

1 januari: Nieuwjaarsdag
11 januari: Seijin no hi – Dag van de Meerderjarigen
11 februari: Stichting van Japan
20 maart: Shunbun no hi – Lentenachtevening
29 april: Showa no hi – Showa-dag
3 mei: Dag van de grondwet
4 mei: Midori no hi – Dag van het Natuurgroen
5 mei: Dag van het Kind
19 juli: Dag van dankbaarheid voor de zee
11 augustus: Yama no hi – Dag van de Berg
20 september: Keirō no Hi - Dag van Eerbied voor Ouderen
22 september: Shûbun no hi - Herfstnachtevening
11 oktober: Nationale Sportdag
3 november: Dag van de Cultuur
23 november: Dankdag voor de Arbeid
23 december: Verjaardag van de keizer

Blijf op de hoogte van aanbiedingen en acties

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Informatie over HelloBeautifulWorld

HelloBeautifulWorld is jong, ambitieus en dynamisch. Ook al zijn we jong, we hebben tientallen jaren reiservaring. Zowel professioneel als privé. Professionele ervaring in leidende posities o.a. bij grote (inter)nationale reisbedrijven. Onze privé reiservaring beslaat enkele decennia, en gaat over alle continenten. We weten wat er in de wereld te koop is. We weten waar u wilt zijn. En weet u het zelf nog niet, dan hebben wij het voor u bedacht. Liefde voor reizen is wat ons drijft. Reizen verrijkt je leven. HelloBeautifulWorld ziet reizen als de vervulling van een primaire levensbehoefte; pure nieuwsgierigheid naar wat er achter de horizon verborgen ligt. We zetten onze reiservaring in, en onze liefde voor reizen, om voor u de meest optimale rondreis samen te stellen. Rondreizen die u in staat stellen zorgeloos te genieten van wat achter de horizon verborgen ligt. Rondreizen die u desgewenst kunt 'tunen' op uw persoonlijke wensen. Betrouwbaar: we zijn aangesloten bij de branche organisatie ANVR. We zijn lid van de SGR, de Stichting Garantiefonds Reisgelden en van het Calamiteitenfonds.
Kunnen wij u helpen?