Gili eilanden rondreizen

Onuitwisbare indrukken

id, gili t, boot.jpg
Per boot naar de Gili eilanden
id, gili eilanden, the coral reefs in gili (1).jpg
Koraalrif bij de Gili eilanden
ID, Gili Trawangan, Pearl of Trawangan
Hotel Pearl of Trawangan, Gili Trawangan
id, gili t, beach.jpg
Strand op Gili Trawangan
id, gili t, strand (2).jpg
Strand op de Gili's

Beste reistijd Gili eilanden

Beste reistijd voor de Gili eilanden
Wat de beste reistijd is voor de Gili eilanden? De consensus is dat dit de periode is van begin mei t/m begin oktober, net als buureilanden Bali en Lombok. April en oktober zijn overgangsmaanden. Van mei t/m begin oktober valt de minste regen, en daar zijn wij Nederlanders blij mee, want op regen zijn we niet zo dol. Ook zijn dat de maanden dat de zee relatief kalm is. Dat is weer plezierig omdat de Gili eilanden alleen per boot te bereiken zijn.
Naar de Gili eilanden kunt u het hele jaar reizen
De droge tijd van ruwweg april t/m oktober wordt gezien als de beste reisperiode voor de Gili eilanden. Het voordeel is dat de zon vaak uitbundig schijnt, nadeel is dat het dan drukker is op de Gili eilanden met reizigers uit de hele wereld. Regen valt op de Gili eilanden meestal in heftige buien. Die houden in de tropen zelden hele dagen aan. Na de buien klaart het bijna altijd weer op en schijnt de zon, zelfs in de natste maanden.

De Gili eilanden zijn het groenst aan het einde van de natte tijd. In de maanden voor de drogere tijd nemen de frequentie en de heftigheid van de buien af. En in de maanden na de drogere tijd nemen de frequentie en de heftigheid van de buien weer toe, zodat de eilanden snel weer groen worden na de droge tijd. De nattere tijd heeft als voordeel dat het dan minder druk is met medereizigers.
De invloed van de evenaar op het klimaat van de Gili eilanden
De Gili eilanden hebben een heel ander tropisch klimaat dan de andere populaire vakantiebestemmingen in Azië zoals Thailand, India, Vietnam en Maleisië; zij hebben een droge tijd in onze winter en een nattere periode in onze zomer. Op de Gili eilanden is dat precies omgekeerd. De drogere periode is onze zomer en de nattere periode is onze winter. De reden? Indonesië ligt ten zuiden van de evenaar, de andere landen liggen ten noorden van die evenaar. De passaatwinden rond de evenaar waaien tegengesteld aan elkaar, noordelijk en zuidelijk van die evenaar. Ze voeren droge lucht aan ten zuiden van de evenaar in onze zomer en vochtigere lucht in onze winter. Ten noorden van de evenaar is dat precies omgekeerd. Daar voeren de passaatwinden vochtige lucht aan in de zomer, denk aan de moesson in India, en droge lucht in onze winter.
De evenaar loopt over Sumatra. De nabijheid ervan zorgt voor constant hoge temperaturen. Op de Gili eilanden is het overdag bijna altijd rond de 30 graden. In de nattere tijd voelt dat klammer aan dan in de drogere tijd. Gelukkig waait er op de Gili eilanden altijd een wind van zee. Dat zorgt voor enige afkoeling.
Gili eilanden
Maand
Gemiddelde dagtemperatuur
Gemiddelde nachttemperatuur
Gemiddeld aantal zonuren per dag
Gemiddelde neerslag in mm per maand
Jan.
30
23
7
422
Feb.
30
23
7
313
Mrt.
31
23
8
238
Apr.
31
23
9
155
Mei.
31
22
9
67
Jun.
30
21
9
57
Jul.
30
21
10
43
Aug.
30
21
10
21
Sep.
31
20
10
40
Okt.
32
22
10
83
Nov.
32
23
9
138
Dec.
31
23
8
261
Blijf op de hoogte van aanbiedingen en acties

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Informatie over HelloBeautifulWorld

HelloBeautifulWorld is jong, ambitieus en dynamisch. Ook al zijn we jong, we hebben tientallen jaren reiservaring. Zowel professioneel als privé. Professionele ervaring in leidende posities o.a. bij grote (inter)nationale reisbedrijven. Onze privé reiservaring beslaat enkele decennia, en gaat over alle continenten. We weten wat er in de wereld te koop is. We weten waar u wilt zijn. En weet u het zelf nog niet, dan hebben wij het voor u bedacht. Liefde voor reizen is wat ons drijft. Reizen verrijkt je leven. HelloBeautifulWorld ziet reizen als de vervulling van een primaire levensbehoefte; pure nieuwsgierigheid naar wat er achter de horizon verborgen ligt. We zetten onze reiservaring in, en onze liefde voor reizen, om voor u de meest optimale rondreis samen te stellen. Rondreizen die u in staat stellen zorgeloos te genieten van wat achter de horizon verborgen ligt. Rondreizen die u desgewenst kunt 'tunen' op uw persoonlijke wensen. Betrouwbaar: we zijn aangesloten bij de branche organisatie ANVR. We zijn lid van de SGR, de Stichting Garantiefonds Reisgelden en van het Calamiteitenfonds.
Kunnen wij u helpen?