Gili eilanden rondreizen

Onuitwisbare indrukken

id, gili t, boot.jpg
Per boot naar de Gili eilanden
id, gili eilanden, the coral reefs in gili (1).jpg
Koraalrif bij de Gili eilanden
ID, Gili Trawangan, Pearl of Trawangan
Hotel Pearl of Trawangan, Gili Trawangan
id, gili t, beach.jpg
Strand op Gili Trawangan
id, gili t, strand (2).jpg
Strand op de Gili's
Bekijk highlights op kaart

Gili eilanden Highlights, onuitwisbare indrukken

Voor de noordwestkust van Lombok liggen drie kleine eilandjes die elk afzonderlijk internationaal niet zo bekend zijn als Bali: Gili Air, Gili Meno en Gili Trawangan, maar wel onder de verzamelnaam de Gili eilanden. Anders dan de andere eilanden voor de kusten van Bali en Lombok zijn het koraaleilanden. Wellicht hebben ze daardoor wel die Zuidzee-achtige uitstraling.

lees meer
id, gili t, boot.jpg
Gili Trawangan
Gili Trawangan is het grootste en meest populaire eiland van de drie Gili’s. Hier heeft u de beste keuze uit hotels, duikscholen, restaurants en uitgaansgelegenheden. Er is zelfs een nachtmarkt, waar je Indonesisch streetfood kunt scoren. Gili Trawangan heeft enige faam als party-eiland met als bekendste fenomeen de vele full moon party's. Gili Trawangan is bekend om zijn mooie stranden, gezellige restaurants, bars en verschillende accommodaties die direct aan het strand liggen. Wie vanaf het strand de zee inloopt, kan meteen prachtig snorkelen. Gili Trawangan staat ook bekend om zijn mooie duiklocaties. Helaas zijn veel omliggende koraalriffen in het verleden ernstig beschadigd geraakt of zelfs afgestorven door overbevissing met dynamiet. Er is gelukkig nog steeds veel leven te zien rond en tussen de riffen, zoals zeeschildpadden, kleurrijke vissen, manta-roggen, zee-egels, dwergzeepaardjes, schorpioenvissen, murenen en soms zelfs haaien. De oostkust van Gili Trawangan heeft een strandboulevard met kleinschalige hotels, restaurants en cafés. Wie meer rust zoekt, verblijft aan de serene westkust. Het zuidwesten van het eiland staat bekend om de spectaculaire zonsondergangen. Aan de noordkust staan een paar mooie 4* hotels. Deze kant van het eiland is populair voor snorkelen en duiken.
Gili Air
Gili Air is een flink stuk kleiner dan Gili Trawangan en ligt het dichtste bij Lombok. 'Air' (spreek uit: Ai-jer) betekent ‘water’ in het Indonesisch. Dit is het enige Gili eiland waar een natuurlijke waterbron is. Op Gili Air wonen nog de oorspronkelijke inwoners. De sfeer op Gili Air is relaxt en er heerst nog een beetje de backpackers vibe. Gili Air is eigenlijk een mix van Gili Trawangan en Gili Meno. Er zijn mooie stranden en je kunt er met je voeten in het zand dineren of genieten van een drankje. Er zijn een aantal hotels op het eiland en in het oosten van Gili Air zijn er bars en restaurants te vinden. Hier geen party scene, alleen zo af en toe een klein strandfeestje. Het zijn vooral ook duikers die naar Gili Air komen voor de goede duiklocaties.
Gili Meno
Gili Meno is het minst toeristische eiland van de drie Gili’s; het kleinste eiland met de kleinste bevolking. Gili Meno is helemaal zoals je je een tropisch eiland voorstelt: mooie zandstranden, palmbomen, azuurblauw water, prachtig koraal en relaxte kalme sfeer. U betaalt zeker wat meer voor de accommodatie op Gili Meno, maar u krijgt er wel een idyllisch romantisch verblijf voor terug. Geen wonder dat Gili populair is bij honeymooners. Hier is geen drukte of hectiek; 's avonds na 21.00 uur is het klaar en is alles dicht. En wilt u toch even de drukte, de keuze van vele restaurants of dansen op het strand tijdens een full moon party, dan pakt u een klein bootje (met bootsman, u vaart niet zelf) naar Gili Trawangan.
Blijf op de hoogte van aanbiedingen en acties

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Informatie over HelloBeautifulWorld

HelloBeautifulWorld is jong, ambitieus en dynamisch. Ook al zijn we jong, we hebben tientallen jaren reiservaring. Zowel professioneel als privé. Professionele ervaring in leidende posities o.a. bij grote (inter)nationale reisbedrijven. Onze privé reiservaring beslaat enkele decennia, en gaat over alle continenten. We weten wat er in de wereld te koop is. We weten waar u wilt zijn. En weet u het zelf nog niet, dan hebben wij het voor u bedacht. Liefde voor reizen is wat ons drijft. Reizen verrijkt je leven. HelloBeautifulWorld ziet reizen als de vervulling van een primaire levensbehoefte; pure nieuwsgierigheid naar wat er achter de horizon verborgen ligt. We zetten onze reiservaring in, en onze liefde voor reizen, om voor u de meest optimale rondreis samen te stellen. Rondreizen die u in staat stellen zorgeloos te genieten van wat achter de horizon verborgen ligt. Rondreizen die u desgewenst kunt 'tunen' op uw persoonlijke wensen. Betrouwbaar: we zijn aangesloten bij de branche organisatie ANVR. We zijn lid van de SGR, de Stichting Garantiefonds Reisgelden en van het Calamiteitenfonds.
Kunnen wij u helpen?