Rondreizen India Insider

3+ weken
vanaf 2645
Vanafprijs in euro is per persoon o.b.v. 2 personen in een 2-persoonskamer in ‘Midrange’ hotels. Inclusief intercontinentale retourvlucht. De prijzen van vluchten veranderen voortdurend. Vanafprijs is niet gescand op actualiteit of beschikbaarheid van de intercontinentale retourvlucht. Klik op de tab ‘onze hotels', voor de voorbeeld hotels. Exclusief boekingskosten 35 en calamiteitenfonds 2,50 per boeking.
Alle rondreizen kunt u zelf
online naar wens aanpassen
Klik op de hotelcategorie van uw voorkeur. Alle prijzen, ook uw aanpassingen zijn daarop gebaseerd. Wijzigt u de categorie, dan moet u uw aanpassingen opnieuw toevoegen.
Vanafprijs in euro is per persoon o.b.v. 2 personen in een 2-persoonskamer in ‘Midrange’ hotels. Inclusief intercontinentale retourvlucht. De prijzen van vluchten veranderen voortdurend. Vanafprijs is niet gescand op actualiteit of beschikbaarheid van de intercontinentale retourvlucht. Klik op tab ‘onze hotels', voor de voorbeeld hotels. Exclusief boekingskosten 35 en calamiteitenfonds 2,50 per boeking.
Deze gegevens bepalen de prijs die we u tonen bij het zoeken en boeken. We onthouden deze gegevens om ook bij een volgend website bezoek direct de juiste prijzen te kunnen tonen.
Vul hier de juiste gegevens van uw reisgezelschap in. Leeftijden die gelden op het moment van reizen. Mogelijke kortingen verwerken we o.b.v. deze gegevens.
Ossenkar in Delhi
Ossenkar in Delhi
Ossenkar in Delhi
Amber Fort bij Jaipur
Ossenkar in Delhi
Taj Mahal, Agra
Ossenkar in Delhi
Mahabalipuram, Kusttempel
Ossenkar in Delhi
Detail tempel in Madurai
Ossenkar in Delhi
Kerala Backwaters
Ossenkar in Delhi
Strand, Mararikulam

Kies de hotels in India die bij u passen

Het kiezen van de juiste hotels voor uw India rondreis is altijd spannend. De juiste hotelkeuze draagt immers ook in belangrijke mate bij aan uw reisbeleving, ongeacht het beschikbare budget. Dat geldt zeker voor India. Ook in India kunt u voor elke rondreis van HelloBeautifulWorld kiezen uit 3 hotel categorieën. We hebben alle hotels en (safari-)lodges persoonlijk gekozen. Klik op ‘bekijk hotels’ en u ziet alle door ons geselecteerde hotels, paleis- en forthotels en (safari-)lodges in India, per categorie in de handige hotel vergelijker.

Hotel vergelijker India

Per plaats in India, op alfabetische volgorde, kunt u al onze hotels en lodges in India vergelijken. Per categorie staan ze per plaats naast elkaar. Soms zijn er per plaats meerdere hotels en lodges. In een aantal gevallen gebruiken we in een plaats hetzelfde hotel of lodge in verschillende categorieën. Er is dan geen hotel of lodge in de door u gekozen categorie. Mocht een hotel/lodge bij boeking niet beschikbaar zijn, dan boeken we voor u een vergelijkbaar hotel/lodge. Dit doen we altijd in overleg met u.

Souvenirs, Pushkar

Belangrijk

Grensdocumenten

Reizigers met de Nederlandse nationaliteit hebben een visum nodig voor India. Het visum aanvragen kan op twee manieren: online of door een bezoek aan het India Visa and Consular Service Application Centre in Den Haag, Amsterdam of Rotterdam.

1. U vraagt online een ‘eTourist visa’ aan. Dit doet u via de officiële website van de Indiase overheid: https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html. U klikt onderaan op 'Apply here for e-visa' en vult het formulier in. Om in aanmerking te komen voor een e-visum, dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen:

-Op de dag van aankomst in India, dient het paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.
-Het paspoort moet minimaal 2 lege pagina’s bevatten.
-Het e-visum mag alleen gebruikt worden bij aankomst per vliegtuig, op de volgende luchthavens: Ahmedabad, Amritsar, Bagdogra, Bangalore, Calicut, Chennai, Chandigarh, Cochin, Coimbatore, Delhi, Gaya, Goa, Guwahati, Hyderabad, Jaipur, Calcutta, Lucknow, Mangalore, Mumbai (Bombay), Nagpur, Poona, Tiruchirapalli, Trivandrum, Varanasi en Vishakhapatnam. Bij HelloBeautifulWorld is uw aankomst doorgaans op Delhi, in dat geval kunt u een e-visum aanvragen. U mag wel vanaf elke luchthaven India verlaten.
-Bij aankomst worden er biometrische gegevens afgenomen: een vingerafdruk en een irisscan.
-U moet in het bezit zijn van reisbescheiden met een retourdatum, als bewijs dat u het land weer verlaat.
-U mag maximaal 3 keer per kalenderjaar een e-visum aanvraag doen.
-U moet het e-visum uitprinten en meenemen naar India. Op de luchthaven van vertrek wordt vaak al gevraagd naar een geldig visum. Heeft u geen geldig visum, dan wordt u geweigerd voor de vlucht.

Het aanvragen van het e-visum kan vanaf 30 dagen tot 4 dagen voor vertrek. Op de website vult u het aanvraagformulier in en upload u een scan van de fotopagina van uw paspoort. U kunt per creditcard betalen, de kosten voor het e-visum zijn, exclusief transactiekosten (gecontroleerd op 29-03-2021):
-30 dagen visum, reizen in april t/m juni: 10 Usd
-30 dagen visum, reizen in juli t/m maart: 25 Usd
-1 jaar visum: 40 Usd
-5 jaar visum: 80 Usd


2. U vraagt het visum aan (op afspraak) bij een locatie van het India Visa and Consular Service Application Centre in Den Haag, Rotterdam of Amsterdam. Wij raden u aan om voor uw bezoek de volgende checklist te lezen: http://www.vfsglobal.com/india/netherlands/pdf/F-OPS-CL-TOURIST-EN.pdf. In deze checklist wordt genoemd aan welke voorwaarden u moet voldoen en welke documenten gevraagd worden:

-U dient uw paspoort mee te nemen, die op dag van aankomst in India nog minimaal 6 maanden geldig is en minimaal 2 lege pagina’s heeft.
-Bij de aanvraag moet u 2 pasfoto’s inleveren die aan alle gestelde voorwaarden voldoen. De voorwaarden kunt u vinden onder het kopje ‘photo specifications’ op de volgende website: http://www.vfsglobal.com/india/netherlands/Tourist.html. Bij elk Application Centre is er een fotoservice aanwezig, om de juiste foto’s ter plaatse te maken.
-Een online ingevuld India Visum Application form. Dit formulier kunt u online invullen en versturen via de volgende link: https://indianvisaonline.gov.in/visa/Registration.
-Een declaration form. Dit formulier kunt u vinden via de volgende link: http://www.vfsglobal.com/india/netherlands/pdf/F-OPS-FORM-APPLICANT-DECLARATION-EN-18.pdf. U dient dit formulier uit te printen, in te vullen en mee te nemen naar het Application Centre.
-De biometrische gegevens (vingerafdruk + irisscan) worden al afgenomen in het Application Centre. Dit hoeft dus niet meer bij aankomst in India.

De verwerking van uw aanvraag duurt tussen de 4 en 6 werkdagen, soms langer. Indien u kiest voor de goedkoopste optie, zijn de kosten 109,95 euro (gecontroleerd op 29-03-21). Het visum is 1 jaar geldig. Tijdens dit jaar mag u India meerdere keren bezoeken, met een maximum van 90 dagen per keer.

NB! Er worden strenge voorwaarden gesteld aan het visum voor India. Wij raden u daarom aan om op tijd te beginnen met uw aanvraag, zodat u zeker weet dat u alles heeft geregeld voor vertrek.

Heeft u geen Nederlands paspoort, dan adviseren we u om contact op te nemen met de ambassade van India.

Ambassade van India:
Buitenrustweg 2
2517KD Den Haag
Tel: 070-3469771

Geld

De lokale munteenheid van India is de Indiase rupee (INR of Rs.). Eén rupee wordt onderverdeeld in 100 paise. Er zijn munten van 50 paise en 1, 2 en 5 rupee beschikbaar. Daarnaast zijn er biljetten van Rs. 1 tot en met 2000. Eind maart 2021 is 1 euro ongeveer 86 rupee waard. Let op! U mag geen rupees invoeren in India. Het heeft dus geen zin om deze in Nederland al aan te schaffen. Indien u nog oude rupees heeft; sinds 8 november 2016 zijn de oude bankbiljetten van 500 en 1000 rupee ongeldig verklaard.

Pinnen
In India kunt u, vooral in de grotere plaatsen, Indiase rupee opnemen met uw pinpas waar een Cirrus- of Maestro-logo op staat. Houdt u er rekening mee dat geldautomaten soms niet werken of leeg zijn, vooral tijdens het weekend en feestdagen. Daarnaast is het niet vanzelfsprekend dat er een pinautomaat is in kleinere steden. Wanneer u pint, worden er per bank verschillend, kosten berekend. Ook heeft u te maken met een maximum bedrag dat