Malediven rondreizen

Onuitwisbare indrukken

MV, Malediven
Malediven
MV, Malediven
Malediven
MV, Malediven, BANT
Malediven
MV, Maafushivaru
Maafushivaru, Malediven
MV, Malediven
Malediven
MV, Malediven
Malediven seaplane
mv, atmosphere kanifushi, watervilla groot.jpg
Atmosphere Kanifushi

Malediven beste reistijd


De Malediven is de gedroomde tropische en paradijselijke zon-, zee- en strandbestemming. Regen is dan al gauw een spelbreker. Wie zo min mogelijk risico wil lopen tijdens een Malediven vakantie, die kiest voor de periode december t/m april. In die tijd valt er de minste regen, zijn de luchten vaak mooi blauw, staat er weinig wind, en is de zee daardoor kalm en rustig. Op de Malediven is het dan uiteraard hoogseizoen, en de prijzen zijn dat ook.
Duiken en snorkelen op de Malediven
De Malediven behoren tot de meest gewilde duik- en snorkellocaties op de wereld. De helderheid van het zeewater is belangrijk voor deze activiteiten. De zee is het helderst in de maanden maart en april. De meeste duikvakanties vinden dan ook plaats in deze maanden.
Je kunt het hele jaar naar de Malediven reizen
De Malediven liggen in de tropen. De temperatuurverschillen gedurende het jaar zijn daardoor klein. Zo rond de 30 graden, met uitschieters tussen 27 en 33 graden. Het zeewatertemperatuur ligt het hele jaar op een aangename 27 graden. April is de warmste maand. April is ook de maand dat de moesson zich aankondigt. De moesson heeft de Malediven van mei t/m november in z'n greep. Dan valt de meeste regen welke valt tijdens heftige tropische buien. Het regent dan onafgebroken 1 tot 2 uur. Daarna klaart het weer op en breekt de zon door. Natuurlijk kan het tijdens de moesson ook een paar dagen achtereen regenen. De moesson brengt niet alleen veel regen, maar ook veel wind. Het kan zelfs behoorlijk stormen tijdens de moesson. Is windsurfen of kitesurfen uw favoriete activiteit, dan is de regentijd van mei t/m november de beste reistijd. De periode van mei t/m november heeft nog een belangrijk voordeel; de prijzen zijn aanzienlijk lager dan van december t/m april. De meeste kans op zon tijdens de regentijd is er in september en november.
Weer en klimaat
Het weer dat u ter plaatse treft op de Malediven kan afwijken van de beschrijving over de beste reistijd etc. Dat gaat over het klimaat op de Malediven en is een langjarig gemiddelde. Hoe teleurstellend ook, zelfs in de maanden december t/m april kan het regenen en kan het 1 of 2 dagen matig weer zijn. Ook op de Malediven is sprake van klimaatverandering.
Klimaattabel Malediven
Maand
Gemiddelde dagtemperatuur
Gemiddelde nachttemperatuur
Gemiddeld aantal zonuren per dag
Gemiddelde neerslag in mm per maand
Jan.
29
25
8
95
Feb.
30
26
9
60
Mrt.
31
26
9
75
Apr.
32
26
8
125
Mei.
31
26
8
200
Jun.
30
25
7
185
Jul.
30
25
7
185
Aug.
30
25
7
180
Sep.
30
25
7
220
Okt.
30
25
8
210
Nov.
30
25
8
210
Dec.
29
25
8
175
Blijf op de hoogte van aanbiedingen en acties

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Informatie over HelloBeautifulWorld

HelloBeautifulWorld is jong, ambitieus en dynamisch. Ook al zijn we jong, we hebben tientallen jaren reiservaring. Zowel professioneel als privé. Professionele ervaring in leidende posities o.a. bij grote (inter)nationale reisbedrijven. Onze privé reiservaring beslaat enkele decennia, en gaat over alle continenten. We weten wat er in de wereld te koop is. We weten waar u wilt zijn. En weet u het zelf nog niet, dan hebben wij het voor u bedacht. Liefde voor reizen is wat ons drijft. Reizen verrijkt je leven. HelloBeautifulWorld ziet reizen als de vervulling van een primaire levensbehoefte; pure nieuwsgierigheid naar wat er achter de horizon verborgen ligt. We zetten onze reiservaring in, en onze liefde voor reizen, om voor u de meest optimale rondreis samen te stellen. Rondreizen die u in staat stellen zorgeloos te genieten van wat achter de horizon verborgen ligt. Rondreizen die u desgewenst kunt 'tunen' op uw persoonlijke wensen. Betrouwbaar: we zijn aangesloten bij de branche organisatie ANVR. We zijn lid van de SGR, de Stichting Garantiefonds Reisgelden en van het Calamiteitenfonds.
Kunnen wij u helpen?