Rondreizen India Experience

3 WEKEN
vanaf 2927
Vanafprijs in euro is per persoon o.b.v. 2 personen in een 2-persoonskamer in ‘Midrange’ hotels. Inclusief intercontinentale retourvlucht. De prijzen van vluchten veranderen voortdurend. Vanafprijs is niet gescand op actualiteit of beschikbaarheid van de intercontinentale retourvlucht. Klik op de tab ‘onze hotels', voor de voorbeeld hotels. Exclusief boekingskosten 35 en calamiteitenfonds 2,50 per boeking.
Kies de reis van uw keuze. Elke reis kunt u desgewenst zelf aanpassen tot uw ideale reis.
Klik op de hotelcategorie van uw voorkeur. Alle prijzen, ook uw aanpassingen zijn daarop gebaseerd. Wijzigt u de categorie, dan moet u uw aanpassingen opnieuw toevoegen.
Vanafprijs in euro is per persoon o.b.v. 2 personen in een 2-persoonskamer in ‘Midrange’ hotels. Inclusief intercontinentale retourvlucht. De prijzen van vluchten veranderen voortdurend. Vanafprijs is niet gescand op actualiteit of beschikbaarheid van de intercontinentale retourvlucht. Klik op tab ‘onze hotels', voor de voorbeeld hotels. Exclusief boekingskosten 35 en calamiteitenfonds 2,50 per boeking.
Deze gegevens bepalen de prijs die we u tonen bij het zoeken en boeken. We onthouden deze gegevens om ook bij een volgend website bezoek direct de juiste prijzen te kunnen tonen.
Vul hier de juiste gegevens van uw reisgezelschap in. Leeftijden die gelden op het moment van reizen. Mogelijke kortingen verwerken we o.b.v. deze gegevens.
Straatbeeld in Delhi
Straatbeeld in Delhi
Straatbeeld in Delhi
Qutb Minar in Delhi
Straatbeeld in Delhi
Tocht op kameel in de Tharwoestijn
Straatbeeld in Delhi
Taj Mahal, Agra
Straatbeeld in Delhi
Chitwan National Park
Straatbeeld in Delhi
Swayambunath tempel, Kathmandu

Kies de hotels in India die bij u passen

Het kiezen van de juiste hotels voor uw India rondreis is altijd spannend. De juiste hotelkeuze draagt immers ook in belangrijke mate bij aan uw reisbeleving, ongeacht het beschikbare budget. Dat geldt zeker voor India. Ook in India kunt u voor elke rondreis van HelloBeautifulWorld kiezen uit 3 hotel categorieën. We hebben alle hotels en (safari-)lodges persoonlijk gekozen. Klik op ‘bekijk hotels’ en u ziet alle door ons geselecteerde hotels, paleis- en forthotels en (safari-)lodges in India, per categorie in de handige hotel vergelijker.

Hotel vergelijker India

Per plaats in India, op alfabetische volgorde, kunt u al onze voorbeeldhotels en lodges in India vergelijken. Per categorie staan ze per plaats naast elkaar. Soms zijn er per plaats meerdere voorbeeldhotels en lodges. In een aantal gevallen gebruiken we in een plaats hetzelfde voorbeeld hotel of lodge in verschillende categorieën. Er is dan geen hotel of lodge in de door u gekozen categorie. Mocht een voorbeeldhotel bij boeking niet beschikbaar zijn, dan boeken we voor u een vergelijkbaar hotel.

Souvenirs, Pushkar

Belangrijk

Grensdocumenten

Reizigers met de Nederlandse nationaliteit hebben een visum nodig voor India. Het visum aanvragen kan op twee manieren: online of door een bezoek aan het India Visa and Consular Service Application Centre in Den Haag, Amsterdam of Rotterdam.

1. U vraagt online een ‘eTourist visa’ aan. Dit kunt u doen via https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html. Om in aanmerking te komen voor een e-visum, dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen:

-Op de dag van aankomst in India, dient het paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.
-Het paspoort moet minimaal 2 lege pagina’s bevatten.
-Het e-visum mag alleen gebruikt worden bij aankomst per vliegtuig, op de volgende luchthavens: Ahmedabad, Amritsar, Bagdogra, Bangalore, Calicut, Chennai, Chandigarh, Cochin, Coimbatore, Delhi, Gaya, Goa, Guwahati, Hyderabad, Jaipur, Calcutta, Lucknow, Mangalore, Mumbai (Bombay), Nagpur, Poona, Tiruchirapalli, Trivandrum, Varanasi en Vishakhapatnam. Bij HelloBeautifulWorld is uw aankomst doorgaans op Delhi, in dat geval kunt u een e-visum aanvragen. U mag wel vanaf elke luchthaven India verlaten.
-Bij aankomst worden er biometrische gegevens afgenomen: een vingerafdruk en een irisscan.
-U moet in het bezit zijn van reisbescheiden met een retourdatum, als bewijs dat u het land weer verlaat.
-U mag maximaal 3 keer per kalenderjaar een e-visum aanvraag doen.
-U moet het e-visum uitprinten en meenemen naar India. Op de luchthaven van vertrek wordt vaak al gevraagd naar een geldig visum. Heeft u geen geldig visum, dan wordt u geweigerd voor de vlucht.

Het aanvragen van het e-visum kan vanaf 120 dagen tot 4 dagen voor vertrek. Op de website vult u het aanvraagformulier in en upload u een scan van de fotopagina van uw paspoort. U kunt per creditcard betalen, de kosten voor het e-visum zijn 80 USD, exclusief transactiekosten (gecontroleerd op 01-11-18). Binnen enkele werkdagen ontvangt u het e-visum. Vanaf de datum van toezegging is het visum 120 dagen geldig; binnen deze termijn mag u het land in. U krijgt een double-entry e-visum voor een bezoek van maximaal 60 dagen.

2. U vraagt het visum aan (op afspraak) bij een locatie van het India Visa and Consular Service Application Centre in Den Haag, Rotterdam of Amsterdam. Wij raden u aan om voor uw bezoek de volgende checklist te lezen: http://www.vfsglobal.com/india/netherlands/pdf/F-OPS-CL-TOURIST-EN.pdf. In deze checklist wordt genoemd aan welke voorwaarden u moet voldoen en welke documenten gevraagd worden:

-U dient uw paspoort mee te nemen, die op dag van aankomst in India nog minimaal 6 maanden geldig is en minimaal 2 lege pagina’s heeft.
-Bij de aanvraag moet u 2 pasfoto’s inleveren die aan alle gestelde voorwaarden voldoen. De voorwaarden kunt u vinden onder het kopje ‘photo specifications’ op de volgende website: http://www.vfsglobal.com/india/netherlands/Tourist.html. Bij elk Application Centre is er een fotoservice aanwezig, om de juiste foto’s ter plaatse te maken.
-Een online ingevuld India Visum Application form. Dit formulier kunt u online invullen en versturen via de volgende link: https://indianvisaonline.gov.in/visa/Registration.
-Een declaration form. Dit formulier kunt u vinden via de volgende link: http://www.vfsglobal.com/india/netherlands/pdf/F-OPS-FORM-APPLICANT-DECLARATION-EN-18.pdf. U dient dit formulier uit te printen, in te vullen en mee te nemen naar het Application Centre.
-De biometrische gegevens (vingerafdruk + irisscan) worden al afgenomen in het Application Centre. Dit hoeft dus niet meer bij aankomst in India.

De verwerking van uw aanvraag duurt tussen de 4 en 6 werkdagen, soms langer. Indien u kiest voor de goedkoopste optie, zijn de kosten 116,51 euro (gecontroleerd op 01-11-18). Het visum is 1 jaar geldig. Tijdens dit jaar mag u India meerdere keren bezoeken, met een maximum van 90 dagen per keer.

NB! Er worden strenge voorwaarden gesteld aan het visum voor India. Wij raden u daarom aan om op tijd te beginnen met uw aanvraag, zodat u zeker weet dat u alles heeft geregeld voor vertrek.

Heeft u geen Nederlands paspoort, dan adviseren we u om contact op te nemen met de ambassade van India.

Ambassade van India:
Buitenrustweg 2
2517KD Den Haag
Tel: 070-3469771

Geld

De lokale munteenheid van India is de Indiase rupee (INR of Rs.). Eén rupee wordt onderverdeeld in 100 paise. Er zijn munten van 50 paise en 1, 2 en 5 rupee beschikbaar. Daarnaast zijn er biljetten van Rs. 1 tot en met 2000. Op 1 november 2018 is 1 euro ongeveer 83 rupee waard. Let op! U mag geen rupees invoeren in India. Het heeft dus geen zin om deze in Nederland al aan te schaffen. Indien u nog oude rupees heeft; sinds 8 november 2016 zijn de oude bankbiljetten van 500 en 1000 rupee ongeldig verklaard.

Pinnen
In India kunt u, vooral in de grotere plaatsen, Indiase rupee opnemen met uw pinpas waar een Cirrus- of Maestro-logo op staat. Houdt u er rekening mee dat geldautomaten soms niet werken of leeg zijn, vooral tijdens het weekend en feestdagen. Daarnaast is het niet vanzelfsprekend dat er een pinautomaat is in kleinere steden. Wanneer u pint, worden er per bank verschillend, kosten berekend. Ook heeft u te maken met een maximum bedrag dat u kunt pinnen per dag. Veel Nederlandse banken hebben een beveiliging op de pinpas, waardoor het niet mogelijk is om automatisch buiten Europa te pinnen. Zorgt u ervoor dat u tijdig werelddekking activeert voor uw pinpas.

Cash
Hoewel pinnen in veel plaatsen mogelijk is, adviseren wij u om ook contant geld mee te nemen op uw reis, in euro’s of US Dollars (USD). US Dollars kunt u aanschaffen bij een GWK Travelex kantoor bij u in de buurt. Het komt regelmatig voor dat een pinautomaat leeg is of niet werkzaam is. Uw euro’s of dollars kunt u op vertoon van uw paspoort inwisselen bij wisselkantoren, hotels en banken. Het inwisselen bij banken is niet de snelste optie. Het is belangrijk dat u het wisselbewijs altijd bewaart. Daarmee kunt u, als u India verlaat, uw Indiase rupees weer in euro’s omwisselen. U mag namelijk ook geen rupees uitvoeren naar Nederland.

Let op! Het is in kleinere plaatsen vaak alleen mogelijk om te betalen met contant geld. Kleine winkeltjes en restaurants hebben vaak geen wisselgeld voor grotere bankbiljetten. Probeer daarom om, waar mogelijk, grote biljetten om te wisselen voor kleiner geld.

Creditcard
Wij adviseren u om uw creditcard mee te nemen. U kunt gebruik maken van Visa en Mastercard. Directe betalingen met uw creditcard kosten u een paar procent commissie. Pinnen met uw bankpas is goedkoper dan met uw creditcard. In duurdere hotels, restaurants en winkels kunt u steeds vaker betalen met uw creditcard. Bij een pinautomaat geld opnemen met een creditcard is echter vaak moeilijk, en is niet bij alle bankfilialen mogelijk. Voor betalingen met creditcard in India heeft u een pincode nodig. Zorg dat u uw creditcard niet uit het oog verliest tijdens een betaling, en dat niemand uw pincode afkijkt. Controleer de rekeningen van uw drankjes en maaltijden altijd goed, zodat u weet waar u voor betaalt.

Gezondheid

Als u een reis naar India heeft geboekt, raden wij u aan om contact op te nemen met uw lokale GGD, het Tropencentrum of uw huisarts om de meest up-to-date gezondheidsinformatie te krijgen. Voor reizen naar India worden inentingen tegen DTP, hepatitis A en buiktyfus aanbevolen.
In sommige delen van India komt malaria voor. Laat u goed informeren of u op basis van uw reisschema een malaria-profylaxe nodig heeft. Het zika-virus komt voor in India. Dit is een ziekte die overgebracht wordt door muggen en vooral gevaarlijk kan zijn voor zwangere vrouwen. In tegenstelling tot andere muggen, is de zika-mug vooral overdag actief.

Om u tegen muggen te beschermen is het belangrijk dat u zich altijd goed insmeert met een antimuggenmiddel met DEET erin. Ook helpen bedekkende kleding en het slapen onder een klamboe of in een airconditioned ruimte. Het kraanwater is in India niet drinkbaar. Aangeraden wordt om water uit flessen te drinken en geen ijsblokjes in uw drinken te vragen. Let er bij het kopen van de flessen op dat de dop nog verzegeld is. Ook het eten van rauwkost en fruit wordt afgeraden, als u niet zeker weet of het gewassen is met schoon water.

Veiligheid

India is een betrekkelijk veilig land om te bereizen. Houdt u wel in gedachten dat het een arm land is. Het land heeft, net zoals veel andere landen, met criminaliteit te maken. Er zijn bijvoorbeeld in de grote steden regelmatig zakkenrollers actief. Daarom adviseren we u om tijdens uw reis uw waardevolle spullen en bagage goed in de gaten te houden; draag het liefste uw rugzak op uw buik en geld en mobiele telefoon in een moneybelt. Verder is het verstandig om overdag te pinnen en sieraden thuis te laten. Veel hotels beschikken over een kluisje, waarin u uw waardevolle spullen, zoals paspoort en reisdocumenten, kwijt kunt. In India wordt er op een andere manier gekeken naar intimiteit in het openbaar. Wat voor u onschuldig lijkt, kan leiden tot heftige reacties van de lokale bevolking. Daarnaast wordt vrouwen aangeraden om altijd bedekt gekleed te gaan.

Ik ga op reis

lees meerlees minder

Bagageadvies
Het advies dat u nu leest is een heel persoonlijk advies. Na tientallen jaren veel zakelijk en privé reizen, heb je een bepaalde routine ontwikkeld in wat je meeneemt op reis, waarin je het meeneemt en hoe je het inpakt. Die routine deel ik graag met u.

Koffer, reistas of toch rugzak
Ongeacht wat uw voorkeur heeft, het allerbelangrijkste vind ik dat bagage waterdicht moet zijn, zo licht mogelijk en flexibel en dat ritsen, naden en sluitingen van topkwaliteit zijn. Dat er goedlopende onverslijtbare wielen onder zitten, dat vuil en vlekken geen probleem zijn, dat er voldoende in kan, en dat de bagage ook op afstand herkenbaar is.

Hoe pak ik alles in
Bijna alles wat ik meeneem en inpak, zit mooi gesorteerd in aparte zakken met ritsen. Delicate kleding en shirts gaan gevouwen en gestreken in een speciale ‘overhemdenzak’. Verpakken in aparte zakken is superhandig als je snel wil in- en uitpakken. Bovendien past er meer in je bagage.
Vloeistoffen en crèmes in tubes, flesjes of potjes gaan eerst in goed afsluitbare plastic zakken. U zult niet de eerste zijn met een volledig ‘ondergelopen’ toilettas of nog erger koffer of reistas, na een intercontinentale vlucht. De luchtdruk aan boord van een vliegtuig is lager, dus die vloeistof of crème drukt zichzelf naar buiten. Let ook op dit fenomeen als u naar hooggelegen gebieden reist of een pas van meer dan 2000 meter over gaat.
Ik pak altijd alles in precies dezelfde volgorde in en leg het op dezelfde plek in de reistas. Dan weet je zeker dat alles er in past, en kun je wat je zoekt gemakkelijk vinden als je een keer geen zin hebt om je bagage helemaal uit te pakken.

Voldoende ruimte over laten
Ik zorg altijd dat er voldoende ruimte overblijft voor al die mooie dingen die je onderweg koopt en die ook kwetsbaar zijn. Toch ruimtegebrek? Koop dan onderweg een extra reistas, of geef weg wat u wellicht kunt missen en in Nederland ook eenvoudig en goedkoop weer kunt vervangen.

Direct bij de hand
Alles wat je onderweg direct nodig mocht hebben, gaat in een ‘dagrugzak’ of schoudertas. Met name in de steden en bij drukke bezienswaardigheden is dat altijd een klein risico. Sommige criminelen vermoeden dat er waardevolle zaken inzitten en hebben allerlei trucs bedacht om die in bezit te krijgen. Van het ongemerkt opensnijden tot het van de schouder rukken. Draag uw bagage zoveel mogelijk op uw buik en let op elkaar. Nog beter, laat in uw hotel alles achter wat u niet perse nodig heeft, of stop het in uw reistas, koffer of rugzak als u onderweg bent.

Sieraden en dergelijke
Mijn advies? Niet meenemen maar thuis laten!

Geld, creditcards, huissleutel, persoonlijke documenten en dergelijke
Ik stop geld, bankpasje, creditcard, rijbewijs, paspoort, huissleutel en camerageheugen altijd in een zgn. ‘nektasje’. Dat tasje hangt met een koord om je nek en op je borst, onzichtbaar onder je kleding. Mijn partner gebruikt een zgn. ‘money-belt’, onzichtbaar op de heupen, onder de kleding. In de hotelkamer stop ik ze altijd in de kluis.

Nooit op reis zonder…..
Ik heb 2 zakjes met ‘essentials’, zeg maar zaken die je niet kunt missen als je ze onverhoopt nodig hebt, ongeacht waar je naar toe gaat.
In het ene zakje zitten medicamenten en dergelijke zoals:
-aspirine (Paracetamol en Aspro bruis)
-jodium
-wondpoeder (bv. Dermatol)
-diarreeremmers (huismerk)
-immodium
-azaron (middel tegen jeuk en beten door insecten)
-ORS (helpt snel tegen uitdroging)
-desinfecterend middel (altijd je handen kunnen ‘wassen’ ook zonder water en zeep)
-pleisters
-anti muggenmiddel (o.b.v. DEET) met een minimale werking van 8-10 uur
-wondgaasjes (verpakt) en pleisters
-een paar gram zout (helpt opgelost in water perfect bij neus- (met rietje opsnuiven) en keelverkoudheid)
-zonnebrandmiddel, waarvan 1x sunblock
-talkpoeder

In het andere zakje zitten de andere ‘essentials’ zoals:
-een ‘swiss army knife’
-een scherp schaartje
-wereldstekker geschikt voor alle stopcontacten
-kleine lichte zaklantaarn die ver kan schijnen en lichtsignalen kan afgeven
-een paar meter dun, maar heel sterk touw
-opener/kurkentrekker
-scherp mesje
-2 plastic bekers
-oordopjes
-naaigerei en veiligheidsspelden

Andere ‘essentials’:
-een handzaam te verpakken klamboe naar malaria gebieden
-een dunne regenponcho, in de zijkant van de reistas of direct bovenin
-pet of zonneklep
-zonnebril
-voor de brildragers een reservebril en voor de lenzendragers, voldoende lenzenvloeistof, reserve lenzen en een reservebril.
-een hele goede lichtgewicht verrekijker kan veel waarde toevoegen aan uw reis
-een goede recente landkaart met voldoende schaal en plattegronden van de belangrijkste steden. Google maps kan ondersteunen, maar kan geen kaart vervangen.

Laptop, tablet en mobiel
-meestal neem ik ze alle drie mee, en soms laat ik de laptop thuis. Bijna overal op de wereld is een goede internetverbinding beschikbaar. Wel is het vaak lastig, zo niet onmogelijk om 3 devices tegelijkertijd te activeren op de internetverbinding op je kamer.
-zorg dat je voldoende opslag hebt in de ‘cloud’ als je beelden gaat uploaden.
-zorg dat de ‘zoek mijn phone of tablet’ optie altijd aanstaat.
-leer de wachtwoorden uit uw hoofd die toegang geven tot de gegevens op uw telefoon of tablet, om ze via anderen op afstand uit te kunnen schakelen.

Nog een paar tips
-zorg voor een lijstje met belangrijke telefoonnummers en emailadressen op papier. Niet iedereen kent die uit z’n hoofd. Toch handig als je telefoon gestolen wordt. Ik stop het lijstje in mijn ‘nektasje’.
-weet u wat u moet doen als uw bankpas, creditcard, paspoort of mobiel gestolen wordt?
-ik zorg dat ik digitaal bij een kopie van mijn paspoort kan en bij de vliegtickets. Maar ik zorg ook altijd voor een fotokopie van mijn paspoort, en bewaar die ook in het ‘nektasje’. Altijd handig mocht je je paspoort ergens in een hotel laten liggen, of als het gestolen wordt. In sommige landen is er een wettelijke verplichting om bij de receptie het paspoort in te nemen van de gasten voor allerlei bureaucratische handelingen. Handig als je dan een kopie hebt om je provisorisch te kunnen legitimeren.
-ik neem altijd een creditcard mee. Het is vaak veel gedoe, zeker in de luxere hotels als je gaat inchecken en je hebt geen creditcard.
-voor de camera neem ik altijd reservebatterijen mee.
-ik laad altijd wanneer de kans zich voordoet, mijn telefoon en overige apparatuur op. Zelfs wanneer ze nog bijna helemaal opgeladen zijn. Ook de camera en de reservebatterijen van die camera.
-neem de bijsluiter mee van de medicijnen die u gebruikt. Vraag desnoods uw apotheek of de naam van de medicijnen voldoende duidelijk is als u deze in het verre buitenland bij moet bestellen.
-stop medicijnen NOOIT in uw reistas, koffer of rugzak. ALTIJD in de handbagage. Het is vreselijk om iemand in coma te zien raken aan boord van een vliegtuig omdat de medicijnen in de koffer zaten.

Eten en drinken

lees meerlees minder

Weetjes

lees meerlees minder

Tijdsverschil

Tijdens de Nederlandse zomertijd is het 3,5 uur later in India. Gedurende de wintertijd is het 4,5 uur later in India. India kent geen zomer- of wintertijd.

Bellen en internet

Bellen
Het bereik voor mobiel bellen in India is prima, met uitzondering van enkele afgelegen berggebieden waar soms geen dekking is. Wilt u er zeker van zijn dat u kunt bellen met uw toestel vanuit India en bereikbaar bent voor familie en/of vrienden, neemt u dan voor vertrek contact op met uw provider. Zo weet u wat de mogelijkheden en de kosten zijn als u vanuit het buitenland belt (of wordt gebeld).

Het is vaak goedkoper om ter plaatse in een telefoonwinkel een lokale simkaart te kopen. Zorg er dan voor dat uw telefoon simlockvrij is.
Bellen vanuit uw hotelkamer is duur. Als uw hotel wifi heeft, kunt u gratis bellen met Whatsapp of Skype.

Internet
De meeste hotels beschikken over een wifi netwerk, waarvan u gratis of tegen een (kleine) vergoeding gebruik mag maken. Vaak heeft u ook wifi in uw hotelkamer. Bij de receptie van het hotel kunt u hier meer informatie over krijgen. Gratis wifi is vaak aanzienlijk langzamer. Ook restaurants hebben soms wifi die voor gasten beschikbaar is. Daarnaast beschikt India over internetcafés; deze zijn vooral te vinden in de grotere steden. Hier maakt u voor een klein bedrag gebruik van het internet.

Fotograferen

India is een kleurrijk en fotogeniek land. U komt zo veel moois tegen op uw reis! Wees dus voorbereid om de beste foto’s te maken. Zorg ervoor dat u genoeg geheugen voor uw camera meeneemt. Zorg ook voor extra batterijen of een extra accu voor uw toestel. Een tip: upload uw foto’s regelmatig naar de ‘cloud’ tijdens uw reis.

Let op: niet overal is het toegestaan om te fotograferen. Maak vooral geen foto’s van vliegvelden, grensovergangen, regeringsgebouwen en militaire gebouwen. Wilt u mensen in India fotograferen, vraag dan eerst om toestemming. Sommige inwoners willen niet gefotografeerd worden of vragen een vergoeding. Fotografeer uit respect geen biddende mensen.

Voltage en stopcontacten

De elektrische aansluitingen in India hebben een spanning van 230 volt en een frequentie van 50 Hz. In India worden stopcontacten van de types C, D en M gebruikt. Wij raden u daarom aan om een wereldstekker mee te nemen. Er komen in India stroomstoringen voor, neem daarom voor de zekerheid een zaklamp mee op reis.

Fooien en tips

In India geef je fooien op vrijwillige basis. Het salaris van het personeel is vaak erg laag, en fooien zijn dus een belangrijke extra bron van inkomsten.

In restaurants is soms al een ‘service charge’ in de rekening opgenomen. In dat geval is het niet nodig om fooi te geven, maar wordt een kleine fooi wel op prijs gesteld. In andere gevallen raden we aan om 5 tot 10 procent van de rekening als fooi te geven.

De richtlijn voor fooien verschilt per dienst. Wij adviseren het volgende:
- Chauffeur: 200 – 300 rupee (3-5 US Dollar) per dag
- Gids: 300 – 500 rupee (5-8 US Dollar) per dag
- Kamermeisje: 20 rupee (0,40 US Dollar) per persoon per nacht
- Kofferdrager: 10 rupee (0,20 US Dollar) per koffer

Taxichauffeurs hoeft u geen fooi te geven, omdat u bij aanvang van de rit onderhandelt over het tarief. Let op: als de taxi een meter heeft, vraag de chauffeur dan om deze aan te zetten. Fietsriksja’s verwachten geen fooi, maar een paar rupees waarderen ze erg.

Ambassade

De adressen van de ambassades zijn:

Ambassade van India in Nederland:
Buitenrustweg 2
2517KD Den Haag
Tel: 070-3469771
http://www.indianembassy.nl/

Ambassade van Nederland in India:
Shantipath 6/50 F
Chanakyapuri
New Delhi – 110021
Tel: +9101124197600
E-mail: nde@minbuza.nl

Openbare toiletten

Er zijn openbare toiletten in India, maar deze zijn van een andere standaard dan die in Nederland. De meeste toiletten buiten de hotels zijn hurktoiletten en vaak zijn ze vies. Toiletpapier is niet gebruikelijk, in plaats daarvan is er een handsproeier of een emmer water. Het is daarom handig om altijd zelf toiletpapier mee te nemen voor onderweg.

Feestdagen

India heeft een variatie aan religies en cultures, waardoor de kalender bol staat van de festiviteiten. Ook heeft elke regio zijn eigen feestdagen of festivals. De meeste feesten vinden ieder jaar op een andere datum plaats. Hieronder volgen enkele belangrijke feestdagen van India, in 2019:

1 januari: Nieuwjaarsdag
14 januari: Makar Sakantri (viering zonnegod)
15 januari: Dag van het leger
21 januari: Boeddhistisch Nieuwjaar
26 januari: Dag van de Republiek
4 maart: Maha Shivaratri (grote nacht van Shiva)
21 maart: Holi
6 april: Hindoe Nieuwjaar
15 augustus: Onafhankelijkheidsdag
23 augustus: Krishna Janamashtmi (geboortedag Krishna)
29 augustus: Nationale sportdag
2 september: Ganesh Chaturthi (geboortedag Ganesha)
14 september: Hindi Diwas (Hindi dag)
8 oktober: Dussehra-festival
27 oktober: Divali
31 oktober: Dag van Nationale Eenheid
14 november: Bai Diwas (dag van het kind)
26 november: Dag van de Grondwet

Tijdens feestdagen zijn winkels, banken en overheidsinstellingen meestal gesloten.

Holi
Holi wordt ieder jaar op een andere datum gevierd, in februari of maart. Het is het hindoeïstische nieuwjaarsfeest, waarbij ook de overwinning van goed op kwaad wordt gevierd. De avond voorafgaand aan het feest wordt een brandstapel in brand gestoken. De volgende ochtend verzamelt iedereen zich om de resten van de brandstapel voor een gebed en om elkaar geluk toe te wensen voor het nieuwe jaar. Hierna eet, drinkt en zingt men de hele dag. Ondertussen besprenkelen de feestvierders elkaar met parfum en gooien ze gekleurde poeders en vloeistoffen over elkaar heen.

Divali
In oktober of november vindt het lichtjesfeest Divali plaats. Met het feest wordt de hindoeïstische godin Lakshmi, van het licht, de schoonheid, de rijkdom en de voorspoed, vereerd. Indiërs versieren hun huis met olielampjes en andere lichtjes. De feestvierders eten allerlei zoetigheid gedurende het feest. Daarnaast wordt er vuurwerk afgestoken.

Blijf op de hoogte van aanbiedingen en acties

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Informatie over HelloBeautifulWorld

HelloBeautifulWorld is jong, ambitieus en dynamisch. Ook al zijn we jong, we hebben tientallen jaren reiservaring. Zowel professioneel als privé. Professionele ervaring in leidende posities o.a. bij grote (inter)nationale reisbedrijven. Onze privé reiservaring beslaat enkele decennia, en gaat over alle continenten. We weten wat er in de wereld te koop is. We weten waar u wilt zijn. En weet u het zelf nog niet, dan hebben wij het voor u bedacht. Liefde voor reizen is wat ons drijft. Reizen verrijkt je leven. HelloBeautifulWorld ziet reizen als de vervulling van een primaire levensbehoefte; pure nieuwsgierigheid naar wat er achter de horizon verborgen ligt. We zetten onze reiservaring in, en onze liefde voor reizen, om voor u de meest optimale rondreis samen te stellen. Rondreizen die u in staat stellen zorgeloos te genieten van wat achter de horizon verborgen ligt. Rondreizen die u desgewenst kunt 'tunen' op uw persoonlijke wensen. Betrouwbaar: we zijn aangesloten bij de branche organisatie ANVR. We zijn lid van de SGR, de Stichting Garantiefonds Reisgelden en van het Calamiteitenfonds.
Kunnen wij u helpen?