Sumatra, Java, Bali Insider 23 dagen

vanaf 3316
Vanafprijs in euro is per persoon o.b.v. 2 personen in een 2-persoonskamer in ‘Midrange’ hotels. Inclusief intercontinentale retourvlucht. De prijzen van vluchten veranderen voortdurend. Vanafprijs is niet gescand op actualiteit of beschikbaarheid van de intercontinentale retourvlucht. Klik op de tab ‘onze hotels', voor de voorbeeld hotels. Exclusief boekingskosten 35 per boeking, calamiteitenfonds 2,50 per boeking en SGR bijdrage 5 per persoon.
Route op kaart
Klik op de hotelcategorie van uw voorkeur. Alle prijzen, ook uw aanpassingen zijn daarop gebaseerd. Wijzigt u de categorie, dan moet u uw aanpassingen opnieuw toevoegen.
Vanafprijs in euro is per persoon o.b.v. 2 personen in een 2-persoonskamer in ‘Midrange’ hotels. Inclusief intercontinentale retourvlucht. De prijzen van vluchten veranderen voortdurend. Vanafprijs is niet gescand op actualiteit of beschikbaarheid van de intercontinentale retourvlucht. Klik op tab ‘onze hotels', voor de voorbeeld hotels. Exclusief boekingskosten 35 en calamiteitenfonds 2,50 per boeking.
Deze gegevens bepalen de prijs die we u tonen bij het zoeken en boeken. We onthouden deze gegevens om ook bij een volgend website bezoek direct de juiste prijzen te kunnen tonen.
Vul hier de juiste gegevens van uw reisgezelschap in. Leeftijden die gelden op het moment van reizen. Mogelijke kortingen verwerken we o.b.v. deze gegevens.
Sanur beach, Bali
Sanur beach, Bali
Sanur beach, Bali
Markt, Bali
Sanur beach, Bali
Batak huis op Sumatra
Sanur beach, Bali
Borobudur tempel, Java
Sanur beach, Bali
Orang-oetans, Sumatra

Kies de hotels in Indonesië die bij u passen

Het kiezen van de juiste hotels voor uw Indonesië rondreis is altijd spannend. De juiste hotelkeuze draagt immers ook in belangrijke mate bij aan uw reiservaring, ongeacht het beschikbare budget. Op elke Indonesië rondreis van HelloBeautifulWorld kunt u kiezen uit 3 hotel categorieën. We hebben alle hotels persoonlijk gekozen. Klik op ‘bekijk hotels’ en u ziet alle door ons geselecteerde hotels in Indonesië, per categorie in de handige hotel vergelijker. Houd er rekening mee dat er tussen de verschillende eilanden grote verschillen zijn in prijs, comfort en beleving tussen de diverse hotel categorieën.

Hotel vergelijker Indonesië

Per plaats in Indonesië, op alfabetische volgorde, kunt u al onze hotels in Indonesië vergelijken. Per categorie staan ze per plaats naast elkaar. Soms zijn er per plaats meerdere hotels. In een enkel geval gebruiken we in een plaats hetzelfde voorbeeld hotel in verschillende categorieën. Mocht een hotel bij boeking niet beschikbaar zijn, dan boeken we voor u een vergelijkbaar hotel.

Belangrijk

lees meerlees minder

Grensdocumenten

Reizigers met de Nederlandse nationaliteit hebben een paspoort nodig dat na terugkomst in Nederland nog 6 maanden geldig is. Daarnaast moet het paspoort nog minimaal 2 lege pagina’s hebben (voor de douane stempels).

Als u aankomt en vertrekt vanaf de internationale luchthavens Denpasar, Jakarta, Medan, Ujung Padang (Makassar) of Jogjakarta, hoeft u in Nederland geen visum aan te vragen. Let op! Vliegt u naar of terug van een andere luchthaven, dan dient u het visum in Nederland te regelen.
Bij aankomst op deze luchthavens in Indonesië ontvangt u, op vertoon van uw retour- of doorreisticket, een ‘visa on arrival’ (in de vorm van een stempel) in uw paspoort dat maximaal 30 dagen geldig is. U heeft niet de mogelijkheid om dit visum te verlengen. Daarnaast ontvangt u een toeristenkaart. Deze wordt bij binnenkomst in Indonesië afgestempeld. Het onderste gedeelte krijgt u mee en levert u bij het verlaten van het land weer in. Het is belangrijk dit tijdens uw reis goed te bewaren! Wij adviseren u voor de zekerheid een kopie te maken van dit gedeelte. Ook is het slim om een kopie van uw paspoort en een print van uw vliegtickets mee te nemen.

Blijft u langer dan 30 dagen in Indonesië of vliegt u niet naar één van de bovengenoemde luchthavens? Dan dient u het visum in Nederland te regelen. Deze vraagt u aan bij de ambassade van Indonesië in Den Haag. U vult online het aanvraagformulier in op http://visa4indonesia.nl/apply-for-visa/applynow en neemt deze samen met uw paspoort, uw retour- of doorreisticket en een pasfoto in kleur mee naar de ambassade. Het aanvragen kan meer dan een week duren en kost circa 45 euro. Dit visum is 60 dagen geldig. Let op! U moet het visum gebruiken binnen 90 dagen na afgifte.

U kunt uw visum ook laten regelen door de VisumCentrale. U hoeft dan niet zelf naar Den Haag te gaan, maar u betaalt bemiddelingskosten.

Heeft u geen Nederlands paspoort, dan adviseren we u om contact op te nemen met de ambassade van Indonesië.

Ambassade van Indonesië:
Tobias Asserlaan 8
2517 KC Den Haag
Tel: 070 310 8100
www.new.indonesia.nl/index.php/en

Geld

De lokale munteenheid van Indonesië is de Rupiah (IDR). De munteenheid is onderverdeeld in munten en biljetten. Er zijn munten van 25 tot 1.000 Rupiah en biljetten van 100 tot en met 100.000 Rupiah. Eind maart 2021 is 1 euro ongeveer 17.046 Rupiah waard.

Pinnen
In Indonesië, vooral in de grote steden, is het mogelijk om Indonesische Rupiah op te nemen met uw pinpas waar het Cirrus of Maestro logo op staat. Houd u er rekening mee dat geldautomaten soms niet werken of leeg zijn, vooral tijdens het weekend en feestdagen. Daarnaast is het niet vanzelfsprekend dat er een pinautomaat is in kleinere steden. Wanneer u pint, worden er per bank verschillend, kosten berekend. Ook heeft u te maken met een maximum bedrag dat u kunt pinnen per dag. Veel Nederlandse banken hebben een beveiliging op de pinpas, waardoor het niet mogelijk is om automatisch buiten Europa te pinnen. Zorgt u ervoor dat u tijdig ‘Buiten Europa’ activeert voor uw pinpas.

Cash
Hoewel pinnen in veel plaatsen mogelijk is, adviseren wij u om ook contant geld mee te nemen op uw reis, in euro’s of US Dollars. Neem kleine coupures mee; deze worden overal geaccepteerd en zijn gemakkelijk in te wisselen bij een bank of wisselkantoor. Let er wel op dat de biljetten puntgaaf zijn, anders bestaat de kans dat ze ge